English Version
This Site Is Available In English

چهارده مقاله؛ یک رفرنس علمی معتبر

چهارده مقاله؛ یک رفرنس علمی معتبر

جلسه هفتم از دوره یازدهم کارگاه‌های آموزش مجازی همسفران نمایندگی لویی پاستور با دستور جلسه «کتاب چهاده مقاله» به استادی همسفر مرضیه ایجنت گروه خانواده و دنور در روز شنبه دوازدهم شهریورماه سال ۱۴۰۱ برگزار شد.

سخنان استاد:

خداوند را شاکر و سپاسگزارم که بار دیگر فرصت خدمت در سایت به من داده شد تا بیاموزم.

دستور جلسه این هفته کتاب ۱۴ مقاله است. قبل از این کتاب در کنگره، جزوه‌ای بود به نام چهارمقاله و به‌مرور مقالات دیگری به آن اضافه شد و امروز تحت عنوان کتاب ۱۴ مقاله آن را در دسترس داریم و هر چه که می‌گذرد به تعداد مقالات علمی کنگره ۶۰ افزوده می‌شود و همان‌طور که می‌دانید هر هفته آقای مهندس در مورد پذیرفته شدن مقالات کنگره ۶۰ در معتبرترین مجلات علمی دنیا خبر می‌دهند. کتاب ۱۴ مقاله یک رفرنس علمی معتبر درزمینهٔ شناخت و درمان اعتیاد است. این کتاب شامل ۱۴ مقاله است:

مقاله اول «صورت‌مسئله اعتیاد و گروه‌بندی معتادان» است؛ در این مقاله درمی‌یابیم که برای حل هر مسئله‌ای ابتدا می‌بایست صورت‌مسئله آن مطرح شود. در صورت‌مسئله اعتیاد، عکس‌العمل‌های آشکار و عکس‌العمل‌های پنهان که حساس‌ترین مرحله درمان اعتیاد است مطرح گردید و روش‌های مختلف درمان در این مرحله معرفی شد. همچنین مثلث درمان (جسم، روان و جهان‌بینی) و جدول زمانی رسیدن به ۹۰٪ سلامتی مطرح شد و معتادان به سه گروه تقسیم شدند که شامل: گروه نامزدهای اعتیاد، گروهی که از اعتیاد خود خرسندند و گروه خواستار درمان اعتیاد است.

مقاله دوم «گزارش روش‌های معمول ترک اعتیاد است، آنچه خانواده‌ها باید بیاموزند و شرح روش درمان تدریجی». به‌طورکلی سه روش متداول ترک اعتیاد وجود دارد: ترک سقوط آزاد یعنی قطع مواد بدون استفاده از دارو، ترک شبه سقوط آزاد یعنی قطع مواد با استفاده از دارو و ترک سنتی با کاهش تدریجی مصرف مواد که هر سه دارای محاسن و معایبی هستند و وجه اشتراک این روش‌ها در نادیده گرفتن سیستم‌های مولد شبه افیونی در بدن انسان و ازکارافتادن آن‌ها در اثر اعتیاد است. اما روش درمان تدریجی پله‌ای که آقای مهندس ابداع کردند روشی است که به بازسازی سیستم شبه افیونی بدن در طول ۱۱ ماه با داروی اپیوم تینکچر می‌پردازد.

مقاله سوم «سم نزدایی» است. من تا قبل از ورود به کنگره فقط شنیده بودم سم‌زدایی! حتی مسافرم هم سم‌زدایی شد اما درمانی اتفاق نیفتاد. این مقاله نکته بسیار کلیدی را در درمان اعتیاد مطرح می‌کند؛ اینکه مصرف‌کنندگان را مار نگزیده که سم‌زدایی‌شان کنیم و اعتیاد مسمومیت مزمن نیست بلکه جایگزینی مزمن است و مواد مخدر برای کسی که آن را مصرف نمی‌کند سم است نه مصرف‌کننده مواد.

مقاله چهارم با عنوان «اعتیاد، درمان و راهکارهای مناسب» مطرح‌شده است. در این مقاله رسیدن به تعادل جسمی و روانی به‌عنوان هدف درمان اعتیاد مطرح شد درحالی‌که من پیش از آن منفی شدن آزمایش را مبنای درمان یک شخص مصرف‌کننده می‌دانستم.

مقاله پنجم، «پروتکل DST» است که به‌طور هماهنگ کلیه کمک راهنمایان و راهنمایان کنگره ۶۰ از این پروتکل برای درمان مصرف‌کنندگان استفاده می‌کنند. مقاله ششم «مصاحبه پروفسور ویلیام وایت با مهندس دژاکام» است که در مورد تاریخچه کنگره ۶۰، چهارده وادی، نحوه کار و کادر اجرایی، مدیریت کنگره ۶۰ و جایگاه ورزش و هنر در کنگره است.

مقاله هفتم با عنوان «جهان پزشکی هنوز به نقطه صفر اعتیاد هم نرسیده است» مطرح شده اشت. حدود دو سال پیش از یک روان‌پزشک در مورد درمان اعتیاد در یک برنامه تلویزیونی پرسیدند و ایشان گفتند اگر بخواهم خلاصه بگویم: «ابتدا سم‌زدایی و سپس نگه‌دارنده، نگه‌دارنده، نگه‌دارنده»! اینجا بود که من مقاله هفتم را بیش‌ازپیش درک کردم که جهان پزشکی هنوز درمانی برای اعتیاد ندارد.

مقاله هشتم تحت عنوان «کنگره ۶۰، نماد توان جامعه مدنی در مبارزه با اعتیاد» ارائه‌شده است. اصلی‌ترین دلیلی که جوانان را به سمت مواد می‌کشاند نبودن مکانی برای گذران ساعات فراغت است؛ چراکه اگر نفس را سر کار نگذاری، نفس تو را سر کار می‌گذارد.

مقاله نهم، «مهندسی اعتیاد؛ چند متر تریاک؟» است. مثلث مهندسی اعتیاد که شامل اشباع، سازگاری و تغذیه است در این مقاله مطرح شد. مقاله دهم، «مهندسی اعتیاد؛ حلقه مفقوده جهان‌بینی» نام دارد. درگذشته بزرگانی مانند عطار برای عبور انسان از ضد ارزش‌ها و رسیدن به ارزش‌ها هفت وادی را ذکر کردند. در کنگره ۶۰ نیز یک ضلع درمان، جهان‌بینی است و جهان‌بینی در کنگره بر روی چهارده ستون واقع‌شده به نام چهارده وادی برای رسیدن به خود.

مقاله یازدهم، «تئوری ایکس و صورت‌مسئله اعتیاد» است. تئوری ایکس می‌گوید بیشتر بیماری‌های مزمن جسمی و روانی غیرقابل درمان با تنظیم شدن مجدد سیستم ایکس که از تعادل خارج‌شده قابل‌درمان است، از این تئوری در حال حاضر برای درمان سایر بیماری‌ها مثل سرطان استفاده‌شده و مقالات آن نیز توسط کنگره ۶۰ ارائه گردیده است.

مقاله دوازدهم، «فلسفه کنگره ۶۰ به بیان پروفسور ویلیام وایت» است. مقاله سیزدهم تحت عنوان «سیگار» منتشر شده است. درمان سیگار پروژه بسیار مهمی در کنگره ۶۰ بود و با روش DST و آدامس نیکوتین در حداقل زمان ۱۰ ماه، درمان آن نیز حاصل گردید. به‌طورکلی سه عامل داروی مناسب، زمان مناسب و روش مناسب برای درمان ضروری هستند.

مقاله چهاردهم، «مشاور» نام دارد. در پی فعالیت‌های کنگره ۶۰ در ژورنال‌ها و مجامع بین‌المللی علمی، مقاله‌ای تحت عنوان «کنگره ۶۰ یک جمعیت ریکاوری از اعتیاد در ایران» در مجله آمریکایی مشاور که در حوزه اعتیاد نامی آشناست به چاپ رسیده است. این مقاله به قلم پروفسور وایت است و به موفقیت‌های کنگره ۶۰ در مبارزه با اعتیاد اشاره نموده است.

با خواندن این کتاب به جزئیات این مقالات می‌توان واقف گردید. برای من این کتاب زمانی که مشغول انجام پایان‌نامه کارشناسی ارشد بودم رنگ و بوی دیگری یافت چراکه یکی از رفرنس‌های مهم و کلیدی پایان‌نامه‌ام این کتاب بود. می‌نشستم و با دقت آن را می‌خواندم و از خواندن آن سیر نمی‌شدم چون مسیر پیشرفت علمی کنگره ۶۰ به‌وضوح در این کتاب مشخص است. اینکه آقای مهندس چطور با نوری که روش درمان DST ایجاد کرده بود این مسیر را روشن نمودند تا فقط به معرفی درمان اعتیاد در کشور خودمان اکتفا نکنند.

در این کتاب مباحث فنی کنگره ۶۰ مطرح‌شده اما از دل این مباحث فنی می‌توان جهان‌بینی را آموخت. من از این کتاب آموختم که آقای مهندس چون پا در صراط مستقیم گذاشتند، ذره‌ذره علم اعتیاد برایشان روشن‌تر گردید. در دنیا فقط با مقالات می‌توان از علم سخن گفت و ایشان توانستند توسط مقالاتشان روش DST را هم به ایرانیان و هم به سایر کشورها معرفی کنند تا انسان‌هایی که در تاریکی اعتیاد فرورفته‌اند راه صحیح را برای نجات بیابند چراکه یافتن راه صحیح بسیار تا بسیار مهم است.

 

رابط خبری، ویراستاری و ارسال: کمک راهنما همسفر خندان، عضو لژیون سردار و دنور
همسفران نمایندگی لویی پاستور

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .