English Version
This Site Is Available In English

«صورت مسئله اعتیاد؛ آغاز مسیر درمان و رسیدن به تعادل»

«صورت مسئله اعتیاد؛ آغاز مسیر درمان و رسیدن به تعادل»

دهمین جلسه از دوره ششم سری کارگاه‌های آموزشی عمومی کنگره ۶۰، ویژه مسافران و همسفران نمایندگی سنایی نیشابور، با استادی راهنما مسافر حسین، نگهبانی مسافر سعید و دبیری مسافر حسین، با دستور جلسه «صورت مسئله اعتیاد»  در تاریخ ۱۴۰۵/۷/۹ رأس ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:سلام دوستان، حسین هستم، یک مسافر.در ابتدا از لژیون سردار، گروه مرزبانی، نگهبان و دبیر جلسه تشکر می‌کنم که فرصت خدمت و آموزش در این جایگاه را در اختیار من قرار دادند.

هر مسئله‌ای برای حل شدن، ابتدا نیازمند یک صورت مسئله مشخص است. صورت مسئله اعتیاد نیز برای نخستین بار توسط آقای مهندس دژاکام به‌صورت علمی مطرح و تشریح شد. پیش از آن، روش‌های مختلفی برای ترک اعتیاد امتحان شده بود، اما به دلیل شناخت نادرست از اصل مسئله، بسیاری از آنها نتیجه مطلوبی نداشتند.
با مطرح شدن صورت مسئله اعتیاد و روش DST مشخص شد که اعتیاد یک بیماری جایگزینی است؛ یعنی مواد شبه‌افیونی بیرونی جایگزین مواد شبه‌افیونی طبیعی بدن می‌شوند و در اثر مصرف مداوم، سیستم تولیدکننده این مواد در بدن دچار اختلال می‌شود. به همین دلیل، با قطع مصرف، فرد با عکس‌العمل‌های آشکار مانند عطسه، آبریزش، تعریق و استخوان‌درد و همچنین عکس‌العمل‌های پنهان مانند ناامیدی، بی‌حوصلگی و افسردگی روبه‌رو می‌شود.
در کنگره ۶۰، درمان به‌صورت تدریجی و پله‌ای انجام می‌شود تا سیستم‌های آسیب‌دیده بدن فرصت بازسازی و رسیدن به تعادل را پیدا کنند. با مصرف داروی مناسب و کاهش تدریجی آن، سیستم شبه‌افیونی بدن دوباره فعال می‌شود و فرد پس از طی سفر اول، به تعادل جسمی نزدیک می‌شود.
اعتیاد تنها جسم انسان را درگیر نمی‌کند، بلکه یک بیماری سه‌وجهی است و جسم، روان و جهان‌بینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مصرف مواد می‌تواند نگرش فرد را نسبت به خودش، خانواده و زندگی تغییر دهد؛ اما در مسیر درمان، با بازگشت حس‌ها و تعادل جسم و روان، جهان‌بینی نیز به‌تدریج تغییر می‌کند و فرد قادر می‌شود مشکلات و آسیب‌های گذشته خود را بهتر ببیند و برای اصلاح آنها تلاش کند.
در کنگره، سفر اول از مصرف مواد تا قطع مصرف است و پایان مشخصی دارد، اما سفر دوم از قطع مصرف تا شناخت بیشتر خود و ادامه مسیر آموزش است و پایانی برای آن تعیین نشده است. بنابراین پایان سفر اول به معنای پایان مسیر نیست و فرد باید حضور، آموزش و خدمت خود را ادامه دهد.
توصیه من به دوستان سفر اولی این است که سفر خود را جدی بگیرند و با قدرت و استواری ادامه دهند؛ زیرا اعتیاد مسئله کوچکی نیست و تنها به مصرف مواد محدود نمی‌شود.
خدمت در کنگره نیز فقط خدمت به دیگران نیست، بلکه در درجه اول خدمت به خودمان است. با حضور، آموزش و خدمت، ارتباط ما با کنگره حفظ می‌شود و می‌توانیم آموزش‌های خود را در زندگی به کار بگیریم.
در کنگره خدمت‌های مختلفی وجود دارد و هر فرد متناسب با توانایی و شرایط خود می‌تواند خدمتگزار باشد. یکی از این بخش‌ها لژیون سردار و مشارکت در امور مالی و سازندگی کنگره است. حتی مشارکت‌های کوچک نیز می‌تواند در ساخت و ماندگاری این مجموعه برای نسل‌های آینده مؤثر باشد و اثر آن در نهایت به خود انسان بازمی‌گردد.
از اینکه به صحبت‌های من گوش دادید، سپاسگزارم.

در ادامه مراسم گل نمادین رهایی رهجویان مسافر راهنما شمس انجام شد:

 

 

ضبط صدا مسافر مهدی
عکس مسافر روح الله
تایپ و ویراستاری مسافر علی

لینک و انتشار خبر مسافر حمزه

گروه خبری و سایت نمایندگی سنایی نیشابور

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...