English Version
This Site Is Available In English

مسائل پیچیده نیستند و هر مسئله‌ای کلیدی دارد

مسائل پیچیده نیستند و هر مسئله‌ای کلیدی دارد

جلسه دوم از دور دهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی زاهدان با استادی راهنمای تازه واردین همسفر نجمه و نگهبانی همسفر ام البنین و دبیری همسفر محبوبه با دستور جلسه «وادی هشتم (با حرکت راه نمایان می‌شود) و تاثیر آن روی من» در تاریخ ۸مهرماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را شاکرم که به من اجازه داد تا در این مکان مقدس در خدمت شما همسفران باشم. استاد مهندس حسین دژاکام و خانواده محترمشان تشکر می‌کنم. همچنین از راهنمای بزرگوار مسافرم آقا محسن و راهنمای خودم خانم سلیمی محترم ، تشکر و قدردانی می‌کنم. در ادامه از ایجنت محترم، مرزبانان گرامی و تمامی خدمتگزاران شعبه زاهدان و همچنین از خانم مهدیه و خانم مریم عزیز که اجازه دادند در این مسیر همراهشان باشم سپاسگزارم.

در مورد دستور جلسه، «صورت مسئله اعتیاد» می‌توانم این‌طور برداشت کنم که وقتی به چهره یک انسان نگاه می‌کنیم، می‌توانیم تا حدودی از حال و احوال او باخبر شویم؛ مثلاً متوجه شویم که شاد است یا غمگین. اما اگر صورتش را بپوشاند، دیگر نمی‌توانیم به حالات درونی او پی ببریم. بنابراین باید این نقاب و حجاب را کنار بزنیم تا بتوانیم واقعیت را ببینیم.

استاد حسین دژاکام درباره (صورت مسئله اعتیاد) همین کار را در مورد اعتیاد انجام دادند. ایشان حجاب و نقاب را از روی مسئله اعتیاد برداشتند و صورت مسئله را به‌ درستی مطرح کردند تا راه درمان مشخص شود.

سال‌ها صورت مسئله اعتیاد به‌درستی شناخته نشده بود و به همین دلیل افراد زیادی به دنبال راهی بودند، تا خودشان را از اعتیاد نجات دهند. بعضی‌ها به کمپ‌ها مراجعه می‌کردند، بعضی از داروها و قرص‌های مختلف استفاده می‌کردند و بعضی هم از روش سقوط آزاد استفاده می‌کردند؛ امّا بسیاری از آن‌ها دوباره به مصرف مواد برمی‌گشتند و حتی گاهی جان خود را از دست می‌دادند. یکی از مشکلات اساسی، مشخص نبودن مبدأ بیماری اعتیاد بود.

مهندس حسین دژاکام با کشف روش DST و استفاده از داروی OT، مبدأ بیماری را مشخص کردند و راه درمان را به ما نشان دادند.

فکر می‌کنم اگر بخواهیم یک مسئله علمی را حل کنیم، ابتدا باید اطلاعات و دانش کافی درباره آن مسئله داشته باشیم. در مورد اعتیاد هم ابتدا باید خود اعتیاد را بشناسیم، بدانیم مواد چه قسمت‌هایی از بدن را تخریب کرده‌اند و سپس برای درمان اقدام کنیم.

در صورت مسئله اعتیاد، مهندس حسین دژاکام مثلث درمان را مطرح کردند،که شامل جسم، روان و جهان‌بینی است.فرد مصرف‌کننده با مصرف مواد، سیستم تولیدکننده مواد شبه‌افیونی بدن خود را تخریب می‌کند و به‌مرور این سیستم از کار می‌افتد. به همین دلیل جسم از تعادل خارج می‌شود و فرد برای تأمین نیاز بدن، مواد را از بیرون دریافت می‌کند.

وقتی جسم به تعادل برسد، روان و خلق‌وخو نیز به سمت تعادل حرکت می‌کند؛ چون جسم و روان ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. در کنار درمان جسم و روان، با حضور در کارگاه‌های آموزشی، لژیون‌ها، گوش دادن و نوشتن سی‌دی‌ها و آموزش گرفتن، می‌توانیم جهان‌بینی خودمان را نیز تغییر دهیم.

تمام این مراحل نیاز به زمان دارند و باید به‌صورت تدریجی و در یک فرایند مشخص طی شوند تا درمان به شکل درست انجام شود.

قبل از ورود به کنگره همیشه فکر می‌کردم فردی که مصرف‌کننده شده، اگر اراده داشته باشد می‌تواند مواد را کنار بگذارد. به همین دلیل بارها به مسافرم می‌گفتم: «اگر اراده داشته باشی و چند روز مصرف نکنی، حتماً خوب می‌شوی.»

اما هیچ آگاهی نداشتم که سیستم تولیدکننده مواد شبه‌افیونی بدن او تخریب شده و برای بازسازی این سیستم، نیاز به درمان صحیح و زمان دارد.

مسافرم بارها هفته‌ها مصرف نمی‌کرد و درد و سختی زیادی را تحمل می‌کرد، اما بعد از مدتی دوباره به مصرف مواد برمی‌گشت؛ چون سیستم بدنش هنوز بازسازی نشده بود.

با حل شدن صورت مسئله اعتیاد، من همراه مسافرم به کنگره آمدم و با حضور در لژیون و آموزش‌هایی که گرفتم، خودم نیز به آرامش بیشتری رسیدم. امروز کمتر قیاس می‌کنم، کمتر دچار منیت می‌شوم و بسیاری از صفات گذشته را بهتر می‌شناسم و روی آن‌ها کار می‌کنم.

من به کنگره ۶۰ آمدم و هنر زندگی کردن را یاد گرفتم. امروز دیدگاه من نسبت به اعتیاد و حتی زندگی تغییر کرده است. تمام تلاش بنیان کنگره ۶۰ مهندس حسین دژاکام این است که به ما هنر زندگی کردن را آموزش بدهند.

مهندس دژاکام می فرمایند: مسائل پیچیده نیستند و هر چیزی کلیدی دارد. هر مشکلی که بخواهیم حل کنیم، به یک کلید نیاز داریم و باید تلاش کنیم آن کلید را پیدا کنیم.

گاهی نمی‌توانیم مسائل زندگی‌مان را حل کنیم، چون صورت مسئله را به‌درستی باز نمی‌کنیم.

برای مثال، اگر با فرزندم دچار مشکل شدم ، ممکن است بدون اینکه از او بپرسم مشکلش چیست یا دلیل رفتار او را بررسی کنم، سریع با او وارد بحث و مشاجره شدم و بگویم: «چرا این کار را انجام دادی؟»

در حالی که اگر مشکل او را بررسی کنم و با کمک خودش به علت مسئله پی ببرم، خیلی راحت‌تر می‌توانم آن را حل کنم. اما گاهی کوتاه‌ترین راه را که همان مشاجره و مقابله است انتخاب می‌کنم و در نتیجه یک مشکل کوچک را به مشکل بزرگ‌تری تبدیل می‌کنم.

یکی دیگر از مسائلی که در آموزش‌های کنگره ۶۰ با آن آشنا شدم، موضوع کرونا بود. مهندس دژاکام تلاش کردند صورت مسئله را بررسی کنند و راهکارهایی را در اختیار اعضای کنگره ۶۰ قرار دادند. این موضوع به من یاد داد که وقتی صورت مسئله را درست بشناسیم و دانش لازم را درباره آن داشته باشیم، بهتر می‌توانیم برای حل آن اقدام کنیم.

صورت مسئله دیگر که در آموزش‌های کنگره ۶۰ با آن آشنا شدم، مسئله چاقی و کاهش وزن است. من خودم راه‌های زیادی را امتحان کرده بودم، اما دوباره به وزن قبلی برمی‌گشتم. امروز با روش مهندس حسین دژاکام در اختیار ما قرار داده‌اند، توانسته‌ام نگاه متفاوتی به این موضوع داشته باشم.

در نهایت، اگر لطف و بزرگواری و بخشندگی مهندس حسین دژاکام نبود و اگر دانش و تجربه خودشان را در اختیار ما قرار نمی‌دادند، شاید من امروز این حال خوب و آرامش را نداشتم و معلوم نبود سرنوشت من و خانواده‌ام به کجا می‌رسید.

تجربیات و تلاش های بنیان کنگره ۶۰ مهندس حسین دژاکام و گذشته و صبوری خانواده ای محترمشان در این مسیر باعث شد، خانواده‌های زیادی که به دلیل اعتیاد در آستانه نابودی بودند، بتوانند دوباره به زندگی برگردند.آرزومندم همیشه سالم و تندرست باشند و سایه پرمهرشان بر سر خانواده بزرگ کنگره ۶۰ مستدام باشد.

اهدای لوح تقدیر به اعضای سایت

رهایی لژیون تغذیه مرزبان همسفر فاطمه و راهنما همسفر سمیرا

قدر دانی از راهنمای لژیون تغذیه همسفر ام البنین

 مرزبان کشیک :مرزبان همسفر فاطمه (خ)و مسافر علی
تایپیست:همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون یکم )
عکاس:مرزبان همسفر مبینا
ارسال:همسفر زهرا (خ)رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم)نگهبان سایت
نمایندگی همسفران زاهدان 

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...