English Version
This Site Is Available In English

صورت مسئله اعتیاد آغاز شناخت و مسیر درمان

صورت مسئله اعتیاد آغاز شناخت و مسیر درمان

سلام دوستان صفورا هستم همسفر

در تمام جهان، هیچ‌کس برای اعتیاد درمانی پیدا نکرده و اگر هم ترک صورت بگیرد، در بیشتر مواقع با شکست مواجه شده و فرد دوباره به مصرف مواد روی می‌آورد و اگر هم بازگشت به مواد نداشته باشد، شخص متعادلی نیست.

اولین کسی که این مسئله را مطرح کرد که اعتیاد یک بیماری است و بیماری باید درمان بشود و مثلث درمان را ترسیم کرد، آقای مهندس حسین دژاکام بودند. مثلث درمان شامل سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی می‌باشد.

آقای مهندس، صورت مسئله اعتیاد را این‌گونه بیان می‌کنند که سیستم جسم و شبه‌افیونی بدن که مسئول تولید مواد شبه‌افیونی و مخدرهای طبیعی بدن است، باید بازسازی شود. این بازسازی ۱۰ الی ۱۱ ماه زمان می‌برد.

وقتی شخصی مصرف‌کننده مواد می‌شود، این سیستم از کار می‌افتد و قادر به تولید مواد شبه‌افیونی و شبه‌مورفینی بدن نیست. تمام روش‌های ترک اعتیاد فقط به عوارض و عکس‌العمل‌های آشکار بعد از قطع مواد که به وجود می‌آیند توجه می‌کنند و اصلاً به بازسازی این سیستم توجهی نمی‌کنند و فکر می‌کنند با قطع مواد و برطرف شدن عکس‌العمل‌های آشکار، شخص دیگر درمان شده است.

در صورتی که این عکس‌العمل‌ها که شامل عرق کردن، پرش پا، گرفتگی عضلات، اسهال و... هستند، بعد از طی دو هفته به حداقل خود می‌رسند؛ ولی چیزی که در شخص بعد از این علائم خود را نشان می‌دهد، همان عکس‌العمل‌های پنهان هستند که نقطه کور درمان یا ترک اعتیادهای ناموفق هستند.

عوارضی مانند افسردگی، ناامیدی، زود خسته شدن، عدم میل به زندگی و... در شخص به وجود می‌آید که هیچ‌کدام منشأ روانی ندارند و به خاطر ضعیف شدن سیستم ضد درد بدن و عدم تولید مواد شبه‌افیونی در جسم به وجود می‌آیند. باید این سیستم بازسازی شود.

در کنگره ۶۰، این بازسازی به وسیله داروی OT انجام می‌گیرد و ۱۰ الی ۱۱ ماه زمان می‌برد.

در کنار بازسازی جسم، روان هم به تعادل می‌رسد و تغییر جهان‌بینی و بهبود آن هم با شرکت در کارگاه‌های آموزشی، نوشتن سی‌دی‌ها و آموزش پیدا کردن در کنگره اتفاق می‌افتد.

«معما چون حل گشت، آسان شود.»

تشکر فراوان دارم از آقای مهندس و خانواده محترمشان که با بیان این مسئله، به رهایی بسیاری از افرادی که سال‌ها درگیر اعتیاد بودند کمک کردند و باعث احیای بسیاری از افراد و خانواده‌ها شدند.

نویسنده: همسفر صفورا راهنمای تازه واردین

ویراستاری و ارسال: همسفر مهشید نگهبان سایت

همسفران دانیال اهواز

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...