English Version
This Site Is Available In English

سایت کنگره لژیونی همیشه بیدار

سایت کنگره لژیونی همیشه بیدار

سایت کنگره۶۰، یکی از بسترهای ارزشمند برای انعکاس آموزش‌ها، تجربیات، خدمت‌ها و اتفاقات ماندگار کنگره است؛ جایی‌که تلاش می‌شود با ثبت و انتقال تجربه‌های خدمتگزاران، چراغی برای حرکت و آموزش دیگر اعضاء روشن بماند. در این مسیر، خدمت در جایگاه مصاحبه نیز فرصتی است برای شنیدن و به تصویر کشیدن تجربه انسان‌هایی که بخشی از مسیر خود را با خدمت و آموزش سپری کرده‌اند.
امروز افتخار داریم به مناسبت هفته سایت در خدمت مسئولین مصاحبه دوره قبل سایت همسفران وکیلی یزد باشیم؛ عزیزانی که تجربه ارزشمند خود را در این جایگاه به یادگار گذاشته‌اند و در این دوره نیز همچنان در مسیر خدمت حضور دارند. با ایشان گفت‌و‌گویی ترتیب داده‌ایم، لطفاً با ما همراه باشید.

راهنما همسفر مهدیه به همراه مسافرشان با آنتی‌ایکس مصرفی شیره و تریاک وارد کنگره شدند. به مدت ده ماه و بیست‌ونه روز به روش DST با داروی OT به راهنمایی همسفر زینب و مسافر عادل سفر کردند. اکنون دو سال و چهار ماه است که به لطف خدا و دستان پرمهر آقای مهندس، آزاد و رها هستند. رشته ورزشی همسفر والیبال است و تاکنون در سایت در جایگاه مسئول مصاحبه و رابط خبری، خدمت داشتند.

اگر به دوران مسئولیت مصاحبه سایت برگردید، آیا کاری هست که دوست داشته باشید متفاوت انجام بدهید؟

در دوره خدمتی سایت حال خوبی نداشتم. آن زمان حضورم در کنگره و حتی اگر خدمتی را انجام دادم، فقط به‌دنبال پیدا کردن راه‌حلی برای درمان مسافرم بودم. خدمت من خالصانه نبود و برای وضعیت زندگی بهتر خدمت می‌کردم؛ به فرموده جناب مهندس، این یک معامله بود؛ اما با آموزش‌ها کم‌کم متوجه شدم، ذات این دنیا آمیخته با گرفتاری و گره است. شاید نتوان به‌راحتی گره‌ها را باز کرد؛ اما دست پروردگار، زمانی‌که بخواهد فتح یا گشایشی ایجاد کند، آن کس را که می‌خواهد از دل مشکلات بیرون می‌کشد و این یعنی با آموزش‌ها، حس پالایش می‌شود.
اگر به این جایگاه برگردم، دیگر برایم مهم نیست با چه هدفی وارد کنگره شدم و این مسیر قرار است من را به کجا برساند! کامروا شوم یا خیر! این‌بار می‌خواهم خودم را آماده خدمت بهتر و صاف شدن بیشتر کنم.

آیا مصاحبه‌ای هست که هنوز بعد از گذشت سال‌ها در ذهن شما مانده باشد؟ دلیل ماندگاری آن چیست؟

در دوره خدمت در قسمت مصاحبه، افتخار مصاحبه با دیده‌بان‌های محترم، آقای اشکذری و آقای منصوری را داشتم که تمام صحبت‌های این عزیزان در دل‌وجانم حک شده‌است. آن روز شاید من به‌عنوان مسئول مصاحبه، سؤالی پرسیدم برای تمام اعضاء؛ ولی درحقیقت پاسخ سؤال و درگیری‌های ذهنی خودم داده شد.
در این مدتی که آموزش دیده‌ام، با تمام وجود درک کرده‌ام که جهان هستی با آگاهی خلق شده‌است و هر زمان که دچار گمراهی شوم، اگر هوشیار باشم، پاسخ را از زبان هر عزیزی که باشد، می‌شنوم. برای تمام پاسخ‌هایی که شنیده‌ام، عمیقاً سپاسگزار خداوند هستم و سعی می‌کنم به‌خاطر بسپارم.

سخت‌ترین و شیرین‌ترین قسمت این مسئولیت برای شما چه بود؟

به‌نظرم تمام خدمت‌هایی که در کنگره انجام می‌دهیم، برای رسیدن به تعادل و اصلاح خلق‌وخوی خودمان است؛ فرقی ندارد در چه جایگاهی باشیم! خدمت، به‌طور کلی یعنی برای تعالی خودم و دیگران وقت بگذارم که اگر این را درک کنم، دیگر خدمت در هیچ جایگاهی سخت نخواهد بود.
خدمت کردن در کنگره خوراک جان است و هر جایگاه، طعم متفاوتی با جایگاه دیگر دارد که قابل وصف نیست.

اگر امروز بخواهید به کسی‌که مسئولیت مصاحبه سایت را می‌پذیرد یک نکته بگویید، چه می‌گویید؟

ما همسفران شاید فرازها و نشیب‌های فراوانی داشته‌ایم؛ در مسیر زندگی همسر، مادر و فرزند بوده‌ایم، در کنگره هم مسئولیت‌هایی را به عهده گرفته‌ایم که گاهی ضربه خوردیم، گاهی موفق شدیم، گاهی هم شکست خوردیم. در تمامی این‌ها یک نکته مشترک وجود داشته است که «همیشه چیزی برای خودمان می‌خواستیم!» یعنی همیشه دعایی، طلبی، خواسته‌ای برای اجابت شدن داشته‌ایم. اکنون بیاییم از این احساس و فضا که قصد داریم کاری انجام دهیم که صرفاً برای ما خوب باشد، بیرون بیاییم. در عوض ببینیم؛ چگونه می‌توانیم در خدمت باشیم؟ چگونه می‌توانیم بنده بهتری باشیم؟ با این خدمت چه تغییری باید در من ایجاد شود؟

همسفر فروزنده مدت سه سال و بیست روز است که سفر خود را به راهنمایی همسفر راضیه شروع کردند. رشته ورزشی ایشان دارت است. در سایت در جایگاه‌های رابط خبری، تایپیست کارگاه، تایپیست لژیون سردار و مسئول مصاحبه خدمت کرده‌اند و اکنون در جایگاه دبیر سایت، درحال خدمت هستند.

به‌نظر شما یک مصاحبه خوب چه ویژگی‌ای باید داشته باشد که خواننده را تا پایان با خود همراه کند؟

به‌نظر من یک مصاحبه هنگامی کلیدی می‌شود که مسیر را مشخص کند؛ زیرا خواننده به‌دنبال شعار نیست، بلکه به‌دنبال تجربه شخصی و امید می‌گردد. زمانی‌که سؤال و پاسخ، هوشمندانه و بدون اغراق باشد، دلنشین‌تر خواهد شد. وقتی‌که صداقت در بیان باشد و فرد در هر مقطعی که هست، خود را درحال یادگیری نشان دهد، قطعاً نقطه تاریکی تا رهایی را به خوبی می‌تواند بیان کند. درکل، کنگره چرخه‌ای است که با محبت می‌چرخد و خواننده در کنگره به‌دنبال انسان می‌گردد، نه یک سوپرمن؛ پس وقتی انسان با تمام ضعف‌هایی که از قبل داشته است، بتواند مسیر درست را پیدا کرده و آن را ذکر کند، حس خوبی به خواننده می‌دهد.
تجربه‌ای که در دوران مسئول مصاحبه به‌دست آوردم، این بود که وقتی سؤالات کوتاه و پربار باشد، خواننده را بیشتر جذب می‌کند و هنگامی که سؤال و جواب‌ها طولانی باشد، مسلماً چشم خواننده را خسته می‌کند و به خواندن ادامه نمی‌دهد.

درطول دوره خدمتتان، آیا خدمتگزاری بوده است که همیشه دوست داشتید فرصت گفت‌وگو و مصاحبه با او را داشته باشید؛ اما این فرصت برایتان فراهم نشده باشد؟

خدا را شکر، در دوران خدمتم همیشه به‌دنبال این بودم تا فرصت را غنیمت بشمارم و بتوانم با خدمتگزاران راستین کنگره گفت‌وگو کنم. اولین مصاحبه من با دیده‌بان، آقای زرکش شروع شد. درطول آن دوره، از بیشتر راهنماهای شعبه و راهنماهایی که در شعبه وکیلی یزد مسافر داشتند، مصاحبه‌ای دونفره داشتم و آموزش گرفتم. هر مهمانی که می‌آمد، جهت کسب اجازه برای مصاحبه جلو می‌رفتم؛ البته نگهبان آن دوره، راهنما همسفر سمیه، خیلی کمک بزرگی برای اهداف من می‌کردند.
مسلماً آرزوی هرکسی در کنگره، گفت‌وگو با آقای مهندس و خانواده ایشان است که نصیب من نشد. یادم می‌آید تمام تلاشمان را کردیم تا با خانم شانی صحبت کنیم که به‌خاطر شرایط خاصی که در آن زمان داشتند، توفیق حاصل نشد. إن‌شاءالله خدمتگزاران بعدی از این فرصت بهره ببرند.

خدمت در جایگاه مسئول مصاحبه برایتان آموزش بیشتری داشت یا خدمت در جایگاه دبیری سایت؟

هر خدمتی شوق و عشقی خاص و همچنین آموزشی را در بردارد. در مصاحبه، تماس مستقیم با افراد داریم و آموزشی عمیق‌تر دارد که این ارتباط باعث می‌شود پیوند محبت با اعضاء بیشتر شود؛ ولی دبیری سایت کار مکتوبی است که با کلمات و تجربیات دیگران سروکار داریم که آن هم بسیار آموزنده است.
دبیری سایت یک کار گروهی است که هرشب باید در کنار هم مطلب را بررسی کنیم و این نشان از همدلی و آموزش پی‌درپی دارد. وجود سایت یکی از کارهای هوشمندانه آقای مهندس بود که روند پیشرفت کنگره را نشان می‌دهد و هر موقع سؤالی در ذهن پیش بیاید، درِ این کلاس ۲۴ساعته باز است؛ پس نمی‌شود خدمتی را در کفه ترازو گذاشت؛ زیرا هرکدام به نوبه خود آموزشی را به همراه دارد و نکته مهم درمورد این سؤال، به خودمان برمی‌گردد که چقدر به‌دنبال دریافت آموزش باشیم!

اکنون در جایگاه دبیر سایت چه پیام و توصیه‌ای به همسفران نمایندگی وکیلی دارید؟

به‌قول آقای زرکش، علم کنگره بسیار وسیع است و تا در مسیر آموزش قرار نگیری و تجربه کسب نکنی، به علم کافی نمی‌رسی؛ ولی به‌عنوان کسی که از بدو ورود به کنگره در قسمت‌های مختلف سایت خدمت کردم، به همسفران عزیز که هرکدام برای من انرژی خاصی دارند، می‌خواهم بیان کنم که سایت کنگره یک سفره بی‌انتهاست که غذایش دانش و اطلاعات است؛ پس تلاش کنید تا خدمتگزاری سایت را تجربه نمایید و ترس از خدمت نداشته باشید.
به‌نظر من، سایت کنگره، لژیونی همیشه بیدار است که با خدمت در سایت می‌توان با قرار گرفتن در کنار گروهی که تشکیل شده‌است، بهترین بهره را از آموزش‌های یکدیگر برد. من شاید روزی در بدترین شرایط و سرگردانی بودم؛ اما در کنار تجربه‌های راهنمایم، با خدمت در سایت و مطالعه تجربه‌های دیگران که در قالب مشارکت، دلنوشته و مطالب مختلف به دستم می‌رسید، توانستم مسیر زندگی‌ام را تغییر دهم و به آرامش برسم. درکل، خدمت در کنگره با خدمت در بیرون متفاوت است؛ زیرا در کنگره عشق بی‌انتها جاری می‌باشد.
درپایان از شما متشکرم که من را لایق گفت‌وگو دانستید. به نوبه خود، این هفته را به همه خدمتگزاران سایت تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم که در مسیر خدمت، مانا باشند. همچنین از نگهبان و دبیر سایت و دیگر دوستان متشکرم که در هر شرایطی کنار من بودند تا آموزش بگیرم.

مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم
هواداران کویش را چو جان خویشتن دارم

از راهنما همسفر مهدیه و همسفر فروزنده بسیار سپاسگزارم که تجربیات و آموخته‌های مفید خود را در اختیار ما قرار دادند.
گاهی گفت‌وگو با بعضی از انسان‌ها، فراتر از یک مصاحبه است؛ فرصتی است برای شنیدن تجربه‌هایی که می‌تواند بخشی از مسیر یادگیری و رشد ما باشد. این گفت‌وگو نیز برای من از همین جنس بود؛ در این گفت‌وگو، بیش از آن‌که به‌دنبال پاسخ پرسش‌ها باشم، تلاش کردم از میان صحبت‌هایشان، نکاتی را بیاموزم که حاصل سال‌ها حرکت، خدمت، تجربه، صبر و عبور از فراز و نشیب‌های مسیر می‌باشد. این گفت‌وگو برایم یادآور این نکته بود که آموزش همیشه در قالب کلمات و مطالب آموزشی نیست؛ گاهی مسیر زندگی یک انسان، خود به‌تنهایی می‌تواند یک آموزش ارزشمند باشد.

مصاحبه‌کننده: مسئول مصاحبه همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر افسانه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...