English Version
This Site Is Available In English

دانای پایان وتوقف نیست

دانای پایان وتوقف نیست

همسفر فاطمه بیان کرد:

موضوع امروز برای من یادآور این است که دانایی فقط به زیاد دانستن نیست.ممکن است انسان اطلاعات زیادی داشته باشد، اما اگر نتواند از آنها درست استفاده کند، دانایی او مؤثر نخواهد بود.سواد واقعی زمانی شکل می‌گیرد که آموخته‌های خود را در زندگی به کار بگیریم.دانایی مؤثر یعنی دانستن، فهمیدن و سپس عمل کردن.در کنگره ۶۰ یاد می‌گیریم که برای تغییر، ابتدا باید آگاهی خود را بالا ببریم.هرچه آگاهی انسان بیشتر شود، انتخاب‌های درست‌تری خواهد داشت.سواد فقط خواندن و نوشتن نیست؛ بلکه شناخت درست خود، جهان و مسئولیت‌های زندگی نیز هست،گاهی یک آموزش ساده می‌تواند مسیر زندگی انسان را تغییر دهداما این آموزش زمانی ارزشمند است که به رفتار و عمل تبدیل شود.

به نظر من دانایی مانند نوری است که مسیر حرکت انسان را روشن می‌کند،هرچه این نور بیشتر شود بهتر می‌توانیم اشتباهات خود را ببینیم و اصلاح کنیم.در کنگره یاد می‌گیریم که برای رسیدن به دانایی مؤثر باید آموزش بگیریم و تجربه کنیم.همچنین باید از قضاوت عجولانه و تصمیم‌گیری بدون آگاهی دوری کنیم.دانایی مؤثر به انسان کمک می‌کند مشکلاتش را بهتر بشناسد و برای آنها راه‌حل پیدا کند.به نظر من یکی از مهم‌ترین نشانه‌های دانایی، پذیرفتن اشتباه و تلاش برای اصلاح آن است.اگر فقط بدانیم ولی عمل نکنیم، دانایی ما هنوز کامل نشده است.امیدوارم بتوانیم آموزش‌های کنگره را در زندگی خود به عمل تبدیل کنیم.

همسفر هانیه  بیان کرد:

در سواد و دانایی دو مقوله بسیار مهم وجود دارد که هر یک مبحثی جداگانه است. در گذشته تصور می‌کردم سواد و دانایی مشابه یکدیگر است اما امروز با آموزش‌های کنگره۶۰ درک کرده‌ام که هر کدام معنا و جایگاه خاص خود را دارند. دانایی یعنی قدرت تشخیص ماهیت خواسته‌ها در هر لباس و شکلی که باشند و آنچه اهمیت دارد نوع خواسته است. مسئله دانایی صرفا به درس و دانشگاه محدود نمی‌شود بلکه به تمامی امورات زندگی مربوط است. چه‌ بسا افرادی که تحصیلات آکادمیک چندانی ندارند؛ اما با بهره‌گیری از آموزش و تجربه به درجات بالایی از دانایی در زندگی دست یافته‌اند. دانایی نقطه پایان و توقف نیست بلکه جریانی است که باید ادامه یابد تا رشد کند. انسانی که به دانایی نزدیک می‌شود هرگز در یک نقطه متوقف نمی‌ماند بلکه مکرر با خود تکرار می‌کند اگر به این مرحله رسیده‌ام هنوز بسیاری از مسائل را نمی‌دانم و باید به پیشرفت و کسب آگاهی ادامه دهم. مثلث جهالت سدی بزرگ در برابر دانایی است

۱. منیت: اجازه نمی‌دهد آموزش بگیرم.
۲. ترس: نمی‌گذارد درست فکر کنم.
۳. ناامیدی: مانع حرکت من به سوی پیشرفت می‌شود.
در نهایت سواد نیز تنها به معنای تحصیلات عالیه یا صرفا آموزش‌دیدن نیست بلکه برای رسیدن به دانایی باید نسبت به مسائل حس و تجربه نیز داشت.

همسفرفاطمه بیان کرد:

دانایی ودانایی موثر سواد یک  انسان  هرچه نادان تردد و رنجشان بیشتر من همیشه این شعررا با خود تکرار می کنم واز این شعر چنین برداشت می کنم که یک روز مشکلاتی که در زندگیم است همه از جهل و نادانی من است، دانایی به معنای یادگیری قوانین چگونه زیستن است دانایی ما با تصمیم های درستی که در زندگی می گیریم نشان داده می‌شود ویا این که در آزمایش های الهی چگونه مورد قبول قرار می گیریم موقعی دانایی ما به دانایی موثر تبدیل می‌شود که همه اضلاع آن برابر باشد یعنی به یک اندازه رشد کرده باشند مثلا تجربه زیاد باشد و تفکر کم ویا آموزش کافی نباشد مثل این است که من بسیاری از کارهایم را بدون تفکر انجام بدهم وتجربه زیادی داشته باشم نتیجه خوبی بدست نمی آید و فقط وقت و نیروی خود را از دست داده ام. در مقابل مثلث دانایی مثلث جهالت است که اضلاع آن ترس ناامیدی است ترس تفکر را می‌خورد و منیت جلوی آموزش را می‌گیرد میزان دانایی به سواد نیست مانند انسان بودن است سواد یکی از ابزار دانستن است اما کافی نیست بسیاری از افراد سواد بالایی دارند اما آن آرامش و تعادل لازم را ندارند به عنوان مثال یک استاد دانشگاه سال ها به دانشجویانش درس توکل آموزش می دهد ولی پسرش در اتاق عمل است از ناراحتی و نگرانی سکته می‌کند و خود هیچ توکلی به خدا ندارد. این دانایی در حد دانستن است و با ندانستن فرقی ندارد آموزش های ناب کنگره ۶۰ چیزی جز رسیدن به دانایی نیست.

مشارکت کنندگان: همسفر فاطمه  همسفر هانیه و همسفر فاطمه  رهجویان راهنما همسفر عالمه ( لژیون دوم)
ویرایش و ارسال مطالب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر فاطمه( لژیون سوم) نگهبان سایت

همسفران نمایندگی معدن فیروزه نیشابور

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .