English Version
This Site Is Available In English

دیده‌بان‌ها پایه و اساس کنگره۶۰

دیده‌بان‌ها پایه و اساس کنگره۶۰

آقای مهندس فرمودند: وقتی خواستند ساختار کنگره۶۰ را به‌وجود بیاورند، کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر در سال ۷۷، ۷۸ به چاپ اول رسید. مطالب به‌طور کلی مطرح و پیش‌بینی شده بود؛ ولی در آن زمان آقای مهندس معتقد بودند که درمان اعتیاد علاوه بر مسائل فیزیولوژی، پزشکی و روان‌پزشکی احتیاج به یک نیروی دیگر برای درمان هم دارد که تحت عنوان جهان‌بینی یا تقویت فکر و آموزش و دیدگاه، نگرش، دیدن جهان و اطراف و برداشت از خلقت که برای چه آمده‌ایم؟ از کجا آمده‌ایم؟ به کجا خواهیم رفت؟ که بشر باید به همه این‌ها پاسخ بدهد، اگر پاسخ این‌ها را ندهد انسان به پوچی می‌رسد؛ پوچی یعنی مصرف الکل و بی‌بندوباری. آقای مهندس می‌فرمایند: در آن زمان معتقد بودم مسیر درمان اعتیاد در سطح جهانی، در سطح درستی قرار ندارد و در مرحله اول اسمی را انتخاب کردم به‌عنوان کنگره، کنگره به یک جمع ثابت نمی‌گویند.

ساختار مدیریتی مشخص شد، اسامی مشخص شد از جمله اسم مسافر که دیگر معتاد معنای خودش را از دست داده بود، برای اعضاء خانواده کسی که همراهش است همسفر انتخاب شد. مسافر کسی که از تاریکی به سمت روشنایی و نور حرکت می‌کند. پله تدریجی متد DST گذاشته شد. تمام ساختارها به‌صورت هرمی است؛ ولی ساختار کنگره۶۰ معکوس است، مثل درخت است از ریشه به سمت بالا است، ریشه، تنه، شاخه، برگ و میوه؛ درخت و شجره است. بنیان کنگره۶۰ مؤسس شد. واژه رئیس و مدیر را برداشتیم، به‌جای مدیر نگهبان شد، به‌جای رئیس جلسه عنوان نگهبان را استفاده می‌کنیم. نگهبان یک محافظ است، باید جلسه را مراقبت و محافظت کند، باید تمام نیروها را حفظ کند. یک ساختاری باید به‌وجود می‌آمد که سیاست‌گذاری کل کنگره را می‌کرد و باید کارها تقسیم می‌شد؛ بنابراین یک سیستمی طراحی شد به عنوان C ۱۴، C مخفف کلمه کنگره است و ۱۴ هم یعنی چهارده‌ نفره و اسمشان دیده‌بان شد.

دیده‌بان یعنی کسی که نگاه می‌کند و افق جلو را در پیش دارد. دیده‌بان‌ها چگونه به‌وجود آمدند؟ آیا باید خود اعضاء انتخاب کنند؟ رای‌گیری در بعضی جاها تعیین‌کننده است؛ ولی بعضی جاها نه، ممکن است در بعضی جاها اشتباه کنند. نگهبان و مرزبان رأی‌گیری می‌شود؛ چون اکثریت درست نمی‌گویند. اولین دیده‌بان را آقای مهندس انتخاب کردند و چهارده تا دیده‌بان می‌خواستیم و دیده‌بان سوم را با هم انتخاب کردند. اکثر دیده‌بان‌ها اصلاً خودشان خبر نداشتند که انتخاب شدند. دیده‌بان‌ها رفتار و کنش و واکنش‌ها و برخورد با دیگران را زیر نظر می‌گرفتند. ایجنت اول بعد می‌آید جزء دیده‌بان‌ها و یک سال است و بعد از یک سال برایش رأی‌گیری می‌شود و تا چهار سال و بعد از چهار سال می‌شود دیده‌بان دائمی کنگره۶۰ و اعضاء دیده‌بان‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند که چه کسی برداشته شود؛ چون انسان متغیر است و صفت گذشته در انسان صادق نیست، همه چیز جاری است، مثل وادی چهاردهم، وادی عشق است.

کار دیده‌بان‌ها چیست؟ تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کل کنگره۶۰ در اختیار دیده‌بان‌هاست. هیچ‌کس نمی‌تواند دیده‌بان‌ها را خلع بکند و فقط اعضاء دیده‌بان‌ها و بنیان می‌توانند. اعضاء دیده‌بان‌ها دو مسئولیت دارند: یک مثل اعضاء هیئت مدیره هستند، دو مثل نمایندگان مجلس هستند که قوانین کنگره۶۰ را تصویب می‌کنند، قانون‌گذار هستند؛ مثل یک وزیر هم نقش دارند. مسئولیت ورزشی، دیده‌بان تحقیقات، مالی، جهان‌بینی، راهنماها، خانم‌های مسافر، انتخابات، خانواده، همسفر آقا و همسفر خانم، این‌ها همه تقسیم‌بندی شده است و دیده‌بان در رأس قرار دارد. دیده‌بان‌ها پایه و اساس کنگره۶۰ هستند هر اتفاقی بیفتد دیده‌بان‌ها سریع جلسه تشکیل می‌دهند. دیده‌بان‌ها از قوی‌ترین افراد انتخاب شده‌اند، ساعت‌ها روی آن‌ها بحث شده است و در هر شعبه یک دیده‌بان رابط آن شعبه وجود دارد. دیده‌بان‌ها راهنمایان کل کنگره۶۰ هستند.

راهنمای آقایان می‌توانند هر لژیونی را ببندند، دیده‌بان همسفرها می‌توانند هر لژیونی را در سطح کشور همسفرها تعطیل کند، دیده‌بان ورزشی می‌تواند ورزش در هر جایی را تعطیل کند. مسئولیت به آن‌ها داده می‌شود و اختیار دارند. چون شعبه‌ها خیلی زیاد شدند بیش از حد، دیده‌بان‌ها شد که در هر شعبه یک ایجنت دارد در بعضی شعبه‌ها یک فرد هم ایجنت است و هم دیده‌بان است. آقای مهندس خود نگهبان هستند، ایجنت آکادمی هم هستند. ما جشن دیده‌بان می‌گیریم و قدردانی می‌کنیم تا اینکه همه آن‌ها را بشناسند، به‌خاطر اینکه آگاه شوند در کنگره چه خبر است؛ چون کنگره یک سیستم خاصی است و لژیون فقط در کنگره است. صحبتی که در اتاق دیده‌بان می‌شود بیرون نمی‌آید و کار مشکلی است. من هم به نوبه خودم هفته دیده‌بان را به تمام اعضاء کنگره۶۰ و دیده‌بان‌ها از صمیم قلبم تبریک عرض می‌کنم و خداوند یار و توفیق دهنده دیده‌بان‌های عزیزمان باشد.

منبع: سی‌دی دیده‌بان
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سیما (لژیون سردار)
رابط خبری و ویراستاری: همسفر مریم.(ع) رهجوی راهنما همسفر محیا (لژیون سردار)
ارسال: همسفر منصوره رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون سردار) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی کریمان کرمان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .