English Version
This Site Is Available In English

دل کجاست؟

دل کجاست؟

شاید برای همه ما اتفاق افتاده باشد که به مرحله‌ای در زندگی برسیم که گویی همه درها بسته شده است؛ اما توانسته‌ایم این شرایط را پشت سر بگذاریم. استاد می‌گویند: شکستن دل بسیار سخت است، ولی بر عین (چشم) بسیار آسان است؛ مثل لیوان یا هر چیز دیگری است که می‌شکند، بعداً از یاد می‌رود؛ اما اگر دل‌ شکسته شود، کار سخت و مشکل می‌شود. دل کجاست؟ آیا دل همان قلب است یا دل درون قلب قرار دارد؟ قلب یک تکه گوشت است که هیچ حسی ندارد، مغز نیز حس ندارد.

قلب هنگامی‌ که دچار مشکلی می‌شود، درد در ناحیه کمر، پشت قفسه سینه، دست و یا قسمت‌های دیگری به‌وجود می‌آید؛ پس دل کجاست؟ مفهوم از این‌که می‌گوییم دل فرد شکست یا قلب او شکست چیست؟ خداوند در قرآن می‌فرماید: مگر سینه تو را گشاده نکرده‌ایم، پس دل در سینه قرار دارد. در سینه حس وجود دارد. گوش به عربی یعنی سَمْع، چشم‌ها یعنی اَبْصار و قلب یعنی قُلوب. جایگاه حس در سینه است، همان‌گونه که جایگاه عقل در مغز است. وقتی دل انسان بخواهد شکسته شود سه پارامتر وجود دارد: خود ما، طرف مقابل و موضوعی که مطرح است.

بهترین مثال عاشق و معشوق‌ها هستند و رابطه‌ای که بین آن‌ها برقرار است؛ وقتی یکی از آن‌ها حرکتی انجام دهد، ممکن است باعث شکستن دل فرد مقابل بشود. اگر دست یا پای کسی بشکند، می‌تواند به کارش ادامه بدهد؛ اما اگر دل او بشکند، بسیار سخت است. این ضرب‌المثل را شنیده‌ایم « از دور دل می‌برد، از نزدیک زهر » که در این مورد صدق می‌کند‌. گاهی اوقات ممکن است شما نزدیک یک فرد شوید و به او خیلی علاقمند شوید؛ ولی متوجه زهر نشوید. وقتی به درون او بروید، متوجه می‌شوید که از درون ویرانگر است و شما را به نابودی می‌کشاند؛ اما بعضی انسان‌ها وقتی عاشق می‌شوند، ممکن است عشق آن‌ها طولانی باشد؛ ولی موقعی که به همدیگر نزدیک می‌شوند، می‌بینند داستان یک‌چیز دیگری است و با آن چیزی که فکر می‌کردند، متفاوت است؛ بنابراین شکستن دل ابعاد و شکل‌های گوناگون دارد.

انسان دوتا توان دارد؛ توان روحی و جسمی که هر دو بسیار مهم هستند. توان روحی از توان جسمی جلوتر است. انسان‌هایی که از توان روحی بالایی برخوردار هستند، کمتر مریض می‌شوند. اگر انسان از نظر جسمی و افکاری عقب باشد، دچار بیماری‌های سایکوسوماتیک می‌شود؛ یعنی توان فکر کردن ندارند و زود مغلوب می‌شوند. وقتی سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، در نبرد با سرطان شکست می‌خوریم. سیستم ایمنی بدن ما را توان روحی تقویت می‌کند؛ پس کسی که از نظر توان روحی قوی باشد، می‌تواند مشکلات خود را به راحتی حل کنند.

گذشته‌ها را می‌توانیم دو نوع تعبیر کنیم؛ یکی از تولد تا امروز و دیگری گذشته‌هایی که از صبح ازل در سماوات بودیم. گاهی اوقات درگذشته دل‌شکسته می‌شود و زمان زیادی می‌گذرد، اما اثر آن هنوز بر جسم می‌ماند، مثل زخمی که بر بدن می‌خورد، شاید خوب شود؛ اما هنوز خط زخم بر بدن وجود دارد. اثر آن به قوت خود باقی است اما نمی‌تواند انسان را از پای درآورد. ما در هر شرایطی که قرار داریم، حتی در شرایط بحرانی باید این راه را با تلاش و کوشش برای خروج از ظلمت ادامه بدهیم. برای هر چیزی باید فکر کنیم و راه‌حل پیدا کنیم. وقتی یک مشکلی برایمان پیش می‌آید باید تفکر و تعقل کنیم. تفاوتی که در تفکر و تعقل وجود دارد این است که در تفکر، فکرهای منفی نیز وجود دارد؛ ولی تعقل، فقط فرمان در جهت مثبت است؛ مگر اطلاعات غلط به عقل داده شود.

منبع: سی‌دی شکستن دل
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون سردار)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر ایران (لژیون سردار)
عکاس: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون دهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مائده رهجوی راهنما همسفر فرنگیس (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابن‌سینا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .