English Version
This Site Is Available In English

تنفر نتیجه قیاس

تنفر نتیجه قیاس

وقتی ما قیاس را انجام می‌دهیم نتیجه‌اش سه حالت دارد:۱ ما یک احساس نفرت و بیزاری به آن شخص پیدا می‌کنیم. -۲ اگر خیلی‌خیلی خوب باشیم از خودمان متنفر می‌شویم. -۳ اگر نسبت به آن شخص احساس نفرت پیدا نکنیم، نسبت به خدا یک احساس نفرت و بیزاری پیدا می‌کنیم.

چه نیروهایی است که در سفر دوم باعث توقف انسان می‌گردد؟ همان‌طور که در قبل گفتیم از جمله آنها ترس، ناامیدی، منیت، خشم و... که در سفر دوم به‌گونه‌ای خودشان را نمایان می‌سازند؛ ولی مسئلهٔ مهم این است که ما باید در سفر دوم یک سری از چیزها را بشناسیم و آن هم سنت‌های الهی است که در کلام‌ُالله شریف گفته شده سنت‌های ما غیرقابل‌تغییر هستند و داستان‌هایی که آمده است؛ مانند حضرت یعقوب، یونس، ابراهیم، یوسف، نوح، قوم لوط و... این‌ها همان سنت‌های الهی هستند که اگر نگاه کنیم هنگامی که خداوند مثال از صبر می‌زند راجع به ایوب صحبت می‌کند و می‌گوید انسانی بود خوش‌سیرت، نیکوکار و ما او را مورد آزمون قرار دادیم، دارایی و اموالش را از او گرفتیم، بیمارش کردیم و در آزمایش‌های سختی قرار دادیم؛ اما او در جواب به ما گفت ((خداوندا به من رنج رسیده، این رنج را از من برگردان)) در واقع این آزمون، آزمون ایمان او بود و هنگامی که در آن گذرگاه سخت به خداوند پناه برد توانست از آن مرحله عبور نماید.

این داستان‌ها در کلام‌الله به‌کرات آمده است و یک‌جا نمی‌بینیم از موسی صحبت شود، بلکه چندین بار صحبت شده است یا از پیامبران دیگر و هریک از این پیامبران نمونه‌ای از این سنت‌های الهی هستند که در جریان است و دارد اتفاق می‌افتد. باتوجه‌به چیزی که من از این سی دی متوجه شدم، قیاس به‌خاطر حسادت انسان‌ها نسبت به هم به وجود می‌آید. اگر انسان به این نتیجه برسد، اگر شخصی بهتر از من است یا جایگاهش بالاتر از من است به این خاطر است که آن شخص بهای آن کار را پرداخت کرده است، آن‌وقت مسئله قیاس‌کردن منتفی می‌شود.

قیاس در انسان‌ها یکی از ابزارهای اصلی، مهم و کاربردی نفس اماره است، برای اینکه انسان را به‌طورکلی از مسیر حیات خود گمراه کند. پس ما باید این باور را در خودمان تقویت کنیم و بدانیم که به هر جایگاهی در زندگی دست‌یافته‌ایم، نتیجه تلاش و زحمات خودمان است و دیگران هم به هرچه دست‌یافته‌اند، نتیجه تلاش و زحمات خودشان است. می‌توانیم به آرامش که لازمه زندگی هر انسانی است، دست بیابیم و دیگر مسئله قیاس منتفی می‌شود.

منبع:سی دی (قیاس)

نویسنده: همسفرزهرا،رهجوی راهنما همسفراعظم (لژیون اول)

عکس:همسفر اعظم، رهجوی راهنما همسفراعظم(لژیون اول)

تنظیم و ارسال: همسفر فریبا ، رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون سوم)دبیر سایت

نگهبان سایت: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون اول)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .