English Version
This Site Is Available In English

وادی سوم و کلید حل مشکلات در درون انسان

وادی سوم و کلید حل مشکلات در درون انسان

جلسه چهاردهم از دوره سی و ششم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی گیلان به استادی راهنما همسفر مریم، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر پریسا با دستور جلسه «وادی سوم و تاثیر آن روی من» روز دوشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
دستور جلسه امروز وادی سوم و تأثیر آن روی من است. این وادی با قاطعیت می‌گوید؛ باید دانست؛ هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند. کلمه باید که در ابتدای این وادی آمده است، یک کلمه تأکیدی بر روی خود انسان است؛ به این معنا که انسان موجودی است که در هر شرایطی قرار می‌گیرد، باید خودش مسئولیت مشکلاتش را بر عهده بگیرد و خودش برای حل آن‌ها اقدام کند. به طور کلی وادی‌هایی که ما در کنگره‌۶۰ می‌آموزیم، صرفاً برای دانستن یا فقط فکر کردن نیست.

من خودم از سال ۱۳۹۶ در کنگره‌۶۰ حضور دارم و بارها و بارها این وادی‌ها را خوانده‌ام، نوشته‌ام و مطالعه کرده‌ام؛ اما هر بار با خود فکر می‌کنم که شاید هنوز خیلی از مطالب آن را در زندگی شخصی‌ام اجرایی نمی‌کنم. گاهی فراموش می‌کنم که مطالب مهم ذکر شده در وادی‌ها، در واقع حکم کلید را در زندگی ما دارند و باید آن‌ها را اجرا کنیم؛ هرچند که اجرایی کردن آن‌ها کار دشواری است. وادی سوم نقش بسیار کلیدی در زندگی ما دارد. در مسیر زندگی همه ما، مشکلات بسیاری وجود دارد؛ از بیماری‌ها گرفته تا مسائل مالی، عاطفی و یا افسردگی. برخی ممکن است نتوانند با اطرافیان خود ارتباط درستی برقرار کنند.

کنگره‌۶۰ و وادی سوم به ما می‌گویند با اینکه نمی‌توان منکر عوامل محیطی و پیرامون شد، اما ریشه اصلی این مشکلات در خود انسان است. انسان باید در درون خودش جست‌وجو کند که چرا چنین مسائلی در زندگی‌اش وجود دارد و ریشه آن‌ها را در درون خود پیدا کند. کلمه باید در این وادی به ما یادآوری می‌کند که برای حل مشکلات و آموختن راه حل آن‌ها پا به این حیات گذاشته‌ایم.

جالب است که در همین وادی،  مهندس دژاکام بسیار صریح در مورد همسفران صحبت می‌کنند؛ ایشان می‌فرمایند که همسفر برای درمان اعتیاد مسافرش به کنگره می‌آید، اما گاهی حال خود همسفر بسیار خراب‌تر از حال مسافر است؛ به طوری که مسافر در بسیاری از مواقع شاد است اما حال همسفر به‌هم‌ریخته است. این جمله برای من پیام بزرگی دارد؛ چگونه ممکن است فرد دیگری مواد مصرف کند و مشکلات مالی و رفتاری ایجاد کند، اما وقتی من در کنگره‌۶۰ در کنار او قرار می‌گیرم، به من بگویند که حال تو بدتر از اوست؟ اینجاست که من باید روی آموزش‌ها متمرکز شوم و تاریکی‌های درون خود را ببینم.

زمانی که انسان حرکت می‌کند تا مسائل و مشکلات زندگی‌اش را حل کند، نیروهایی سد راه او می‌شوند که به آنها نیروهای تخریبی و بازدارنده می‌گوییم. این نیروها قابل رؤیت نیستند اما وجود دارند. در کنگره‌۶۰ با آموزش‌های جهان‌بینی مهندس دژاکام و استاد امین، یاد می‌گیریم که ابتدا باید این نیروها را بشناسیم؛ زیرا تا آن‌ها را نشناسیم، نمی‌توانیم مشکلاتمان را حل کنیم. استاد امین جمله‌ای بسیار زیبا دارند که من بارها آن را می‌خوانم و همیشه در جزوه جهان‌بینی درخشیده و از آن لذت می‌برم: درد، شکافنده فهم انسان است.

این یعنی تا زمانی که ما در زندگی رنج نکشیم، با مشکلات مواجه نشویم و راه حلی برای حل آن‌ها پیدا نکنیم، به آن فهم و دانایی حقیقی نمی‌رسیم. مطلب بسیار مهم دیگری که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که در کنگره‌۶۰، چه در سفر اول باشیم و چه در سفر دوم یا حتی در جایگاه‌های خدمتی، ممکن است در مسیر راه بارها حالمان خراب شود؛ چه در فضای خانواده، چه در محل کار و چه در خود محیط کنگره. به نظر من این مسئله چندان مهم نیست، چرا که کنگره برای حل هر مشکلی یک راه حل ارائه داده است. راه حل آن هم در آموزش‌های جهان‌بینی استاد امین نهفته است.

ایشان در جزوه جهان‌بینی، مثلث جهالت را مطرح می‌کنند و می‌فرمایند اگر انسان حالش خراب شد، باید به درون خودش رجوع کند و ببیند از کدام ضلع (ترس، ناامیدی و منیت) آسیب می‌بیند. برای مثال، من اگر حالم خراب می‌شود باید ببینم ریشه آن در کدام ضلع است؛ آیا درگیر ترس هستم و مدام نگرانم که اطرافیان درباره من چه فکری می‌کنند و چگونه قضاوتم می‌کنند؟ یا درگیر ناامیدی هستم و با احساس پوچی فقط نقاط منفی را می‌بینم؟ و یا اینکه دچار منیت شده‌ام و از بالا به دیگران نگاه می‌کنم؟

حتماً سی‌دی پادزهر استاد امین را گوش داده‌اید؛ منیت لزوماً به این معنی نیست که من فرد ثروتمندی باشم، بلکه بسیاری از انسان‌ها در عین تهی‌دستی، دچار ادعای کاذب هستند. کسی که هم‌زمان درگیر منیت، احساس پوچی و ترس درونی باشد، چگونه می‌تواند مشکلات زندگی‌اش را حل کند؟ در نهایت، تمام این مباحث به خود ما برمی‌گردد. در کنگره‌۶۰ آموختیم که خود انسان می‌تواند با تفکر و تدبیر، تمامی مسائل و گره‌های زندگی‌اش را حل نماید.

اهدای نشان پیمان 

تقدیر از مسئول صوتی

برگزاری انتخابات نگهبانی

 

مرزبانان کشیک: همسفر مونا و مسافر حجت
تایپیست: همسفر ژاله رهجوی راهنما همسفر شبنم (لژیون چهارم)
عکاس: همسفر صدف رهجوی راهنما همسفر مرجان (لژیون یازدهم)
ویرایش: همسفر سیمین رهجوی راهنما همسفر شبنم (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر ثریا رهجوی راهنما همسفر منیژه (لژیون دوم)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .