English Version
This Site Is Available In English

راهنمایی نبض امید در مسیر رهایی

راهنمایی نبض امید در مسیر رهایی

راهنما چون چراغی فروزان در دل تاریکی است و راهی را که از آن بی‌خبریم، به ما نشان می‌دهد. او همچون درختی استوار در دل طوفان‌ها گام برمی‌دارد و می‌داند هر گام در کجا باید گذاشته شود. در سایه‌اش، انسان‌ها از دلهره‌های راه، به آرامش و روشنی می‌رسند. با یکی از راهنمایان موفق شال نارنجی و شال سبز شعبه صائب تبریزی  گفت‌و‌گویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه به سمع‌ و نظر شما می‌رسانیم.

راهنما همسفر منیره به همراه مسافر خود با آنتی‌ایکس مصرفی تریاک وارد کنگره شدند، ۱۳ ماه و ۱۶ روز سفر کردند، به راهنمایی راهنما مسافر محمد‌علی و راهنمایی راهنما همسفر لیلا به روش DST با داروی OT، اکنون ۸ سال و ۷ ماه است که با دستان پر مهر آقای مهندس آزاد و رها هستند، در ادامه خود نیز مسافر نیکوتین بودند به راهنمایی راهنما مسافر اعظم به روش DST با آدامس نیکوتین‌دار سفر کردند مدت رهایی از بند نیکوتین ۹ سال و ۲ ماه است و همچنین  سفر تغذیه سالم را با کاهش ۲۳ و نیم کیلوگرم با راهنمایی راهنما مسافر منیره پشت‌سر گذاشته و به وزن ایده‌ال خود رسیدند.

ـ احساس شما به‌عنوان یک راهنما در جشن هفته راهنما چیست؟ چه چیزی این موقعیت را خاص می‌کند و چرا؟


بسیار خوشحال و سپاسگزارم از خدای مهربانی که این فرصت خدمت به هم‌نوعانم را به من عطا کرده است. افتخار می‌کنم که در خدمت انسان‌های شریف و محترم هستم. عشق و محبت ناب جاری در بین اعضای کنگره۶۰، این جایگاه را خاص و زیبا می‌کند و باعث می‌شود خدمت در این جایگاه برای من ارزشمند و الهام‌بخش باشد.

ـ آیا تاکنون از رفتار یا عملکرد یکی از رهجویانتان ناراحت یا رنجیده‌خاطر شده‌اید؟ اگر بله، چگونه با این احساسات کنار آمده‌اید؟


به‌نظر من، رنجش زمانی به وجود می‌آید که انسان از کسی انتظار داشته باشد. در حالی که کنگره به ما آموخته است که هر کار را بدون چشم‌داشت انجام دهیم. من تمام رهجویانم را، در هر لژیونی که بوده‌ام، هم‌چون فرزندانم می‌بینم و همواره تلاش می‌کنم بهترین راهنمایی‌ها را با عشق و محبت، فارغ از هرگونه انتظاری در اختیارشان قرار دهم.

ـ از نظر شما، چه عواملی باعث می‌شود که یک راهنما با قدرت و اشتیاق به مسیر راهنمایی خود ادامه دهد و با عشق به رهجو خدمت کند؟


عشق و محبت راهنما به‌تنهایی برای پیمودن این مسیر کافی نیست؛ رهجو نیز باید اشتیاق و تمایل لازم را داشته باشد. او باید منظم و دقیق بر اساس برنامه حرکت کند و با شور و انگیزه درونی به آموزش‌ها عمل نماید؛ همچنین، خدمت صادقانه در هر جایگاهی که نیاز باشد، باعث پیشرفت رهجو می‌شود و این پیشرفت، بزرگ‌ترین انگیزه و قدرت برای راهنما در ادامه مسیر خدمت است.

ـ چه ویژگی‌هایی در یک رهجو وجود دارد که می‌تواند باعث انگیزه و انرژی برای راهنما شود و خستگی او را برطرف کند؟


رهجویی که پس از مدت کوتاهی از ورود به کنگره، خدمت خالصانه و پرانگیزه را آغاز می‌کند و شور خدمت را در رفتار و عملکرد خود نشان می‌دهد، مهم‌ترین منبع انرژی برای راهنماست؛ همچنین، قبولی رهجویان در آزمون‌های کنگره۶۰ یکی از بزرگ‌ترین عوامل رفع خستگی و ایجاد انگیزه مضاعف برای ادامه مسیر راهنمایی است.

 

ـ آیا جمله یا اصلی خاص در ابتدای مسیر راهنمایی، به‌عنوان سرمشق در نظر گرفته‌اید که با یادآوری آن احساس قوت و انگیزه کنید؟ اگر بله، آن جمله یا اصل چیست؟

جمله‌ای از آقای مهندس در ابتدای وادی، که از قرآن کریم نقل کرده‌اند، برای من بسیار الهام‌بخش است:«چیست آن گذرگاه سخت؟ رهانیدن گردنی از سختی». این جمله برای من انگیزه‌ای مضاعف ایجاد می‌کند تا خدمت را بی‌منت و با عشق انجام دهم.

_ از دیدگاه شما بهترین ویژگـ به‌عنوان فردی که تجربه‌های متعددی در نقش‌های مختلف راهنمایی داشته‌اید، از دی‌های یک راهنما چیست؟

از نظر من، یک راهنمای موفق باید دارای صبر، گذشت، عشق، محبت و روحیه خستگی‌ناپذیر باشد تا بتواند در این مسیر با قدرت و تعهد به خدمت ادامه دهد.

 

راهنما تازه‌واردین همسفر رویا به همراه مسافر خود با آنتی‌ایکس مصرفی شیشه و شیره وارد کنگره شدند، ۱۴ ماه سفر کردند، به راهنمایی راهنما مسافر آیت و راهنمایی راهنما همسفر لیلا به روش DST با داروی OT، اکنون ۱۲سال است که با دستان پر مهر آقای مهندس آزاد و رها هستند.

ـ احساس شما زمانی که با یک تازه‌وارد روبرو می‌شوید چیست؟ چه واکنش‌هایی در خود مشاهده می‌کنید و چطور می‌توانید به او کمک کنید تا راحت‌تر وارد محیط شود؟

وقتی با تازه‌وارد روبرو می‌شوم، ناخودآگاه به زمان ورود خودم فکر می‌کنم و تمام احساسات آن زمان را درک می‌کنم. برای راحت‌تر کردن ورود او به محیط، سعی می‌کنم با آرامش و انرژی مثبت به او کمک کنم و فضای دلپذیری برایش ایجاد کنم.

ـ آیا تا به حال در مورد یک تازه‌وارد قضاوت کرده‌اید؟ اگر بله، این قضاوت چگونه بر شما تأثیر گذاشته و چگونه با آن برخورد کرده‌اید؟

خوشبختانه هیچ‌گاه قضاوتی در مورد تازه‌وارد نداشته‌ام. همیشه سعی کرده‌ام که بدون پیش‌داوری به آنها کمک کنم.

ـ شیوه کار یک راهنما تازه‌وارد چگونه است و چه چالش‌هایی را ممکن است تجربه کند؟ چه پیشنهاداتی برای او دارید تا در این مسیر موفق‌تر عمل کند؟

راهنما باید با ذهنی باز و بدون پیش‌داوری، انرژی مثبت به تازه‌وارد منتقل کند. چالش اصلی، حفظ آرامش در برابر احساسات منفی تازه‌وارد است. پیشنهاد می‌کنم که با بالا بردن دانش خود از منابع کنگره، تجربه‌ای دلپذیر برای تازه‌وارد رقم بزنند.

ـ از نظر شما، چه جمله یا کلامی می‌تواند به یک تازه‌وارد آرامش و اعتماد به نفس بدهد و او را در شروع مسیر راهنمایی یاری کند؟

باید به تازه‌وارد اجازه داده شود احساسات خود را بیان کند و سپس با کلماتی از جنس عشق و پذیرش، او را به آرامش و اعتماد به نفس برسانیم.

ـ بهترین تجربه شما به‌عنوان راهنما در این جایگاه چه بوده است؟ چه چیزی در آن تجربه به شما یاد داده شد که تا امروز برایتان ارزشمند باقی مانده است؟

بهترین تجربه‌ام این بود که فهمیدم این مشکل تنها مختص من نیست و دیگران نیز درگیر هستند. این تجربیات به من آموخت که امید و حمایت می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، مخصوصاً وقتی که مادری به فرزند خود در مسیر درمان کمک می‌کند.

 

طراح سوال و مصاحبه‌کننده: همسفر رباب رهجوی راهنما همسفر مریم(لژیون اول)
عکاس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر رباب رهجوی راهنما همسفر مریم ( لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .