English Version
This Site Is Available In English

همسفر و نقش آن در سفر لذت‌بخش

همسفر و نقش آن در سفر لذت‌بخش

جلسه چهاردهم از دوره سی‌وسوم کارگاه‌های آموزش خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی خلیج‌فارس بوشهر، با استادی همسفر جواهر، نگهبانی همسفر نرجس و دبیری همسفر محبوبه، با دستور جلسه «هفته همسفر؛ نقش همسفران خانم و آقا، در درمان اعتیاد مسافران»، روز یکشنبه 7 دی ماه ۱۴۰۴، ساعت 16:00 آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد: 

امروز بسیار خوشحالم که در جمع شما دوستان حضور دارم. واقعیت این است که گاهی وقتی حال انسان خوب است، بسیاری از مسائل را فراموش می‌کند. من قصد داشتم روز پنجشنبه در کنگره حضور داشته باشم، اما شرایط فراهم نشد و موفق به آمدن نشدم. پس‌ازآن با مسافرم صحبت کردم و گفتم که روز یکشنبه، حتی اگر برای مدت کوتاهی باشد، حتماً به کنگره می‌آیم. ایشان نیز موافقت کردند. تا شب گذشته آخرین فرصت من بود که همسفر مرضیه پیامی ارسال کردند و از من خواستند که در جایگاه استاد جلسه قرار بگیرم. حقیقتاً انتظار نداشتم در این دوره کوتاه چنین خدمتی به من واگذار شود و تصورم این بود که هنوز زمان زیادی تا رسیدن به این جایگاه باقی مانده است.

این خدمت برای من بسیار ارزشمند بود، چراکه نیاز داشتم تک‌تک شما دوستان را از نزدیک ببینم. دلتنگ جمع همسفران بودم. هفته همسفر را به همه شما تبریک عرض می‌کنم و از جناب آقای مهندس، خانواده بزرگ ایشان قدردانی می‌کنم و آرزو دارم همواره در این مسیر پایدار و مستدام باشند؛ چراکه همسفر بودن، حقیقتاً جایگاهی سرشار از لذت و ارزش است. این احساس را مدیون راهنمای عزیزم، همسفر مرضیه، نخستین همسفر شعبه بوشهر هستم. بارها با خود اندیشیده‌ام که اگر ایشان نبودند، منِ جواهر امروز در چه جایگاهی قرار داشتم. همچنین از همسفر نصرت و همسفر مهناز که امروز حضور نداشتند و مشتاق دیدارشان بودم، صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم.

هرچند همواره از طریق شنیدن سی‌دی‌ها و نوشتن آن‌ها آموزش‌ها را دنبال کرده‌ام، اما در مشکلات و گره‌های زندگی، حضور راهنمایان همواره پشتیبان من بوده است؛ به‌ویژه همسفر مرضیه که از ابتدای ورود من به جایگاه همسفر، کنارم بودند. ایشان با وجود تمام سختی‌ها، شرایط نامساعد و مسئولیت‌های خانوادگی، با استقامت در مسیر ماندند و برای من الگویی ارزشمند شدند.

در خصوص حال خودم باید بگویم که اگرچه طی دو ماه گذشته حضور کمتری داشته‌ام، اما نیاز شدیدی به حضور فیزیکی در کنگره احساس می‌کردم. آموزش‌ها به‌تنهایی کافی نیست و حضور در فضای کنگره، حال انسان را متعادل‌تر می‌کند. کنگره جایگاهی است که ارزش، مرتبه و جایگاه من را برای خودم مشخص کرد؛ پیش از آن، حدومرز محبت، مسئولیت و جایگاهم برایم روشن نبود.

به باور من، مادر قلب تپنده خانواده است و اگر مسافری بخواهد سفر لذت‌بخشی داشته باشد، وجود یک همسفر آگاه برای او ضروری است. گاهی به دلیل ناآگاهی، خانواده‌ها ناخواسته در حق مسافر ظلم می‌کنند. محبت افراطی، آسیب‌زاست. ارائه خدمات بیش‌ازاندازه، مسافر را از مسئولیت‌پذیری دور می‌کند و مصداق «کارتن‌خوابی در خانه» می‌شود؛ موضوعی که جناب آقای مهندس نیز به آن اشاره کرده‌اند.

بنابراین همسفر باید بیاموزد که در چه زمان، به چه میزان و چگونه به مسافر خدمت کند. همسفر بودن به معنای سکوت مطلق یا درگیری مداوم نیست، بلکه نیازمند گفت‌وگوی آگاهانه و به‌موقع است. گفت‌وگوهای درست میان من و مسافرم، نقش مهمی در حل چالش‌ها داشته است. هرچند در گذشته در بیان مسائل دچار خطا بوده‌ام، اما با آموزش و عمل به راهنمایی‌ها، مسیر اصلاح شد. یکی از مؤثرترین خدماتی که موجب رشد من شد، حضور در جایگاه تازه‌واردین بود؛ زیرا هر مطلبی که می‌خواستم به تازه‌وارد منتقل کنم، ابتدا باید خودم به آن عمل می‌کردم. این موضوع سبب رشد و پیشرفت من شد.

در پایان، بار دیگر هفته همسفر را به همه شما عزیزان تبریک می‌گویم. از همسفر مرضیه، همسفر زینب (ایجنت شعبه)، مرزبانان و تمامی همسفران تشکر می‌کنم. واقعاً دلتنگ شما بودم. امیدوارم در این هفته بدرخشید و بیش‌ازپیش به خودتان توجه داشته باشید. این هفته، هفته همسفر است؛ به خود رسیدگی کنید، هر آنچه حالتان را خوب می‌کند انجام دهید، غذای مناسب تهیه کنید و مراقب تعادل باشید.

 

مرزبان کشیک: همسفر زهرا
تایپیست: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
عکاس: مرزبان خبری همسفر زهرا
ویرایش و ارسال: همسفر رها رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی خلیج‌فارس بوشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .