English Version
This Site Is Available In English

قاضی درون

قاضی درون

شخصیت چیزی است که انسان با آن زندگی می‌کند. شخصیت، باور موجودیت‌ها و استعدادها است و اگر آسیب ببیند، فرد نمی‌تواند به زندگی عادی برگردد. این قاضی درون که نماینده عقل و نماد شخصیت است، از سه راه آسیب می‌بیند: بی‌لیاقتی، احساس گناه و تهدید. با آسیب به مثلث شخصیت، انسان با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود و این آسیب‌ها توسط نفس اماره و نیروهای منفی اتفاق می‌افتد. دکتر امین می‌فرمایند: نیروهای منفی کارشان آلوده کردن حس انسان است و این یعنی ورود به تاریکی.

انسان، با شخصیت متعادل همیشه احساس شایستگی می‌کند؛ اما اگر شخصیت نامتعادل باشد همیشه در مقابل دیگران احساس بی‌لیاقتی می‌کند. انسان متعادل در مشکلات سعی و تلاش می‌کند و احساس معصومیت دارد؛ اما انسان نامتعادل با نگرش تاریک همیشه خود را محکوم و گناه‌کار می‌داند، حتی اگر تلاش کند. ما باید مواظب شخصیت اطرافیان خود باشیم؛ چون آسیب‌زدن به شخصیت یک نفر صدمه جبران‌ناپذیری دارد. انسان با شخصیت زندگی را آغاز می‌کند و هرگاه شخصیت او آلوده شود با مشکلات مواجه می‌شود. حس در انسان عامل حرکت است. وقتی حس آلوده شود و انسان وارد تاریکی‌ها شود، احساس آلوده شده و از حرکت باز می‌ماند. مثلاً فرد مصرف‌کننده که احساسش آلوده شده هر روز در خود احساس پوچی می‌کند و در زندگی حس حرکت ندارد.

انسان مصرف‌کننده مانند کسی است که سوار چرخ‌فلک شده و از بالا به اطراف نگاه می‌کند. اوایل از این حس لذت می‌برد؛ اما با گذشت زمان دیگر از بالابودن و چرخیدن لذت نمی‌برد، حالش بد می‌شود و حتی احساس تهوع می‌کند. اینجا عقل کاملاً وجود دارد؛ فقط حس آلوده شده و نگاه تغییر کرده که باید ذره‌ذره از تاریکی خارج شود.

من با ورود به کنگره متوجه شدم برای داشتن حس خوب در زندگی و حرکت به سمت روشنایی، باید از تاریکی‌هایی مثل حسادت، غرور و خودخواهی خارج شوم. برای به‌دست آوردن شخصیت پاک، باید ذره‌ذره از آلودگی و تاریکی خارج شوم تا به تعادل برسم و نگاه درست داشته باشم. حسی که پالایش‌ یافته باشد، درک درستی دارد و راه درست را انتخاب می‌کند. عقل مدلی به نام قلعه عقل دارد و سربازان آن دانایی هستند. کار عقل فرماندهی است. پس باید آگاهی خود را بالا ببریم تا در مواجهه با مسائل، عکس‌العمل درست نشان دهیم.

نویسنده: همسفر مهری رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون دوازدهم)
ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم) دبیر سایت
ارسال: راهنمای ویلیام همسفر گندم رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ستارخان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .