English Version
This Site Is Available In English

انتخاب‌‌ها تعیین کننده هستن که رود خروشان باشیم یا چشمه‌ای خشک و بی جان

انتخاب‌‌ها تعیین کننده هستن که رود خروشان باشیم یا چشمه‌ای خشک و بی جان

وادی یازدهم به ما می‌آموزد که رسیدن به این مرحله، نیازمند درک و دریافت عمیق وادی‌های پیشین است؛ زیرا بدون این آگاهی، فهم مفاهیم وادی یازدهم امکان‌پذیر نخواهد بود. در این وادی، شیطان در لامکان یاران و نیروهای خود را گرد هم می‌آورد و به ویژگی منحصربه‌فرد انسان اشاره می‌کند؛ ویژگی‌ که سایر موجودات از آن محروم‌اند و آن اختیار است. بر اساس این اختیار، شیطان قادر نیست انسان را مجبور به انجام ضدارزش‌ها کند؛ بلکه تنها از طریق القا و الهام او را دعوت می‌کند. همین اختیار است که انسان را در معرض انتخاب قرار می‌دهد؛ انتخاب میان راه درست و نادرست. از آن‌جا که انسان موجودی مادی است و جهان پیرامون او نیز از ماده و مادیات تشکیل شده، دلبستگی به مادیات به‌طور طبیعی در زندگی او نقش پررنگی دارد. به همین دلیل، شیطان از همین نقطه ضعف برای فریب انسان استفاده می‌کند.

در کتاب عشق، وادی یازدهم بیان می‌شود که اگر انسان بر مادیات سوار باشد، نیمی از قدرت اهریمن را شکست داده است؛ اما اگر مادیات بر انسان سوار شود، شکست او قطعی خواهد بود. در این‌جا مفهوم تعادل مطرح می‌شود، تعادلی که قانونی الهی است و در مقابل آن افراط و تفریط قرار دارد که خواست نیروهای اهریمنی است. هرگاه انسان از علم و آگاهی دور شود، به‌راحتی در دام این افراط و تفریط گرفتار می‌شود. یکی از خطرناک‌ترین ابزارهایی که نیروهای اهریمنی برای پوشاندن حقیقت به کار می‌گیرند خمر است؛ یعنی هر آن‌چه که بر اندیشه و شخصیت انسان پرده می‌پوشاند. خمر باعث می‌شود انسان قدرت تشخیص خود را از دست دهد و به‌تدریج از مسیر رشد و آگاهی فاصله بگیرد. از این‌رو شیطان با استفاده از خمر تلاش می‌کند انسان را به تاریکی و سقوط بکشاند.

مهندس حسین دژاکام در وادی یازدهم تأکید می‌کند که «اجرای قوانین الهی و انسانی شرایطی را فراهم می‌‌آورد تا انسان بتواند در بهترین وضعیت به زندگی خود ادامه دهد.» زمانی که در جامعه‌ای ضد ارزش‌هایی مانند دزدی، دروغ‌گویی، خودبینی، بدگمانی و کم‌فروشی وجود نداشته باشد و در مقابل، عدالت‌خواهی حاکم باشد، انسان به‌طور طبیعی از ظلمت به سوی نور هدایت می‌شود. در این وادی همچنین این برداشت شکل می‌گیرد که انسان و شیطان در مسیر شناخت، نقش مکمل دارند؛ زیرا اگر شیطان وجود نداشت، تمایز میان فسق و فجور و تقوا برای انسان روشن نمی‌شد. گاهی شیطان با چهره‌ای فریبنده ظاهر می‌شود تا انسان از طریق شناخت او، توان تشخیص خیر و شر را در خود تقویت کند.

در وادی یازدهم کتاب عشق به تریاک به‌عنوان نمونه‌ای از خمر اشاره شده است؛ ماده‌ای که می‌تواند انسان را به اعماق تاریکی فرو ببرد. با این حال، مهندس دژاکام با تکیه بر علم و آگاهی توانست از همین ماده، به‌عنوان دارویی در مسیر درمان اعتیاد استفاده کند. این موضوع نشان می‌دهد که این خود انسان است که با میزان آگاهی و نوع استفاده، تعیین می‌کند یک عامل به ابزار رشد تبدیل شود یا عامل سقوط انسان شود. در نهایت، برای آن‌که انسان به هدف خود دست یابد و به چشمه‌ای جوشان تبدیل شود، نیازمند دانایی و آگاهی است؛ چرا که ریشه بسیاری از بدبختی‌ها در جهل و نادانی نهفته است. انسانی که زندگی یکنواخت و بدون آموزش را تکرار می‌کند، نه انرژی تولید می‌کند و نه رشدی را تجربه می‌نماید؛ بنابراین این خود انسان است که با انتخاب‌هایش تعیین می‌کند رود خروشان باشد یا چشمه‌ای خشک و بی‌جان.

منبع: کتاب عشق سی‌دی وادی یازدهم
رابط خبری: همسفر مونا مرزبان خبری پارک محتشم گیلان
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما زهرا لژیون‌ هفتم (رشته ورزشی بدمینتون)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه از نمایندگی پاکدشت (رشته ورزشی شطرنج) دبیر سایت
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .