English Version
This Site Is Available In English

برداشت از سی‌دی «نقاش» مهندس دژاکام

برداشت از سی‌دی «نقاش» مهندس دژاکام

برداشت مرزبان محترم مسلم از سی‌دی «نقاش» مهندس دژاکام

سلام دوستان مسلم هستم یک مسافر. خدا را شکر می‌کنم که این هفته در خدمت شما عزیزان هستم.

انسان از خاک آفریده شده و آنچه پس از جسم باقی می‌ماند «جان» نام دارد. جان انسان ریشه در نار (آتش) دارد و برخی آن را برگرفته از واژه «جن» می‌دانند. بنابراین انسان از دو بخش تشکیل شده است: جسم و جان.

وقتی قرار است نقاشی‌ای کشیده شود، بهترین کاغذ، بهترین رنگ‌ها و مهم‌تر از همه، یک نقاش ماهر لازم است. اما در مورد خلقت انسان، ما نقاش این اثر نیستیم؛ خالق انسان خداوند است. او انسان را در جایگاهی والا آفریده و می‌فرماید: «تا اینجا تو را من خلق کردم؛ ادامه‌اش با خودت است.» خداوند قلم و رنگ را در اختیار ما قرار داده و از ما خواسته است تابلوی وجودی خویش را کامل کنیم؛ هم در ظاهر و هم در شعور و آگاهی.

برای اینکه بتوانیم نقاشی وجودمان را زیباتر ترسیم کنیم، قوانین الهی در قالب دین برای هدایت ما فرستاده شده است. این قدرت خلاقیت تنها در وجود انسان قرار داده شده؛ و راهنما، معلم و مربی فقط کمک می‌کنند تا ما بتوانیم این تابلو را بهتر نقاشی کنیم.

تزکیه و پالایش کار آسانی نیست؛ زیرا انسان میان دو قطب مثبت و منفی قرار دارد. راه مثبت در ابتدا دشوار به نظر می‌رسد، اما راه منفی آسان و فریبنده است.

انسان موجودی شریف است؛ اگر خوبی را بشناسد به بدی دست نمی‌زند. اگر بدی می‌کند، ناشی از نادانی اوست. انسان باید بیاموزد «چگونه ببیند»؛ زیرا اگر درست ببیند، راه را پیدا می‌کند. آگاهی اجباری ارزشی ندارد؛ انسان باید خودش بخواهد و صادق باشد. تصمیم انسان باید عاقلانه باشد، نه صرفاً حسابگرانه.

کمک‌کردن به دیگران باید از جایگاه عقل باشد. انسان نمی‌تواند با داشته‌های اندک، خدمت واقعی انجام دهد. باید بذر توانایی خود را بکارد، آن را رشد دهد و از ثمره‌اش به دیگران ببخشد.

وقتی رفتار انسان عاقلانه شود، به چیزهایی دست می‌یابد که از ذات اولیه‌اش نبوده و به او الهام و القا شده است. مهم این است که چه می‌کنیم، نه اینکه چه می‌گوییم. خداوند بهتر می‌داند به چه کسی چه مقام و جایگاهی، چه نورانی و چه ظلمانی، عطا کند.

هر کاری که با استمرار همراه باشد، زیبا و تحسین‌برانگیز می‌شود و نتیجه‌اش انسان را به ادامه راه تشویق می‌کند.

در پایان از آقای مهندس دژاکام و خانواده محترمشان و همچنین راهنمای خودم آقا مهدی و همچنین خدمتگزاران سایت و کلیه خدمتگزاران کنگره تقدیر و تشکر می‌نمایم.

ممنون به صحبتهایم توجه نمودید.

 

(گروه سایت نمایندگی لوئی پاستور)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .