English Version
This Site Is Available In English

هدف از زندگی در این حیات خودِ حیات است.

هدف از زندگی در این حیات خودِ حیات است.

جلسه دوم از دوره چهارم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی به استادی راهنما همسفر زهرا، نگهبانی همسفر زری و دبیری همسفر منصوره با دستور جلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان؛ صادق نیست، چون جاری است.) و تأثیر آن روی من  » روز یک‌شنبه ۹ آذرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

تشکر می‌کنم که استادی این جلسه به من سپرده شده تا خدمت کنم. وادی دهم با عنوان «صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون جاری است» به ما می‌آموزد که صفات گذشته ما در وجودمان ثابت و همیشگی نیستند و انسان می‌تواند آن‌ها را تغییر دهد. این وادی درباره جاری بودن انسان و طبیعت صحبت می‌کند و می‌گوید همان‌طور که طبیعت در حرکت و تغییر است، انسان هم می‌تواند در طول زمان تغییر کند و این تغییر کاملاً وابسته به خواست، تلاش و اختیار خود اوست. همان‌طور که آقای مهندس می‌فرمایند، این وادی مانند شمشیری دو لبه است؛ یک لبه آن هشدار می‌دهد که اگر در جایگاه و مقامی قرار گرفتیم و مراقب آن نبودیم، ممکن است از ما گرفته شود و سقوط کنیم، و لبه دیگر امید می‌دهد که اگر در شرایط بدی هستیم می‌توانیم با تلاش مسیرمان را تغییر دهیم و به جایگاه‌های بالاتری برسیم.

همان‌طور که طبیعت بر اساس نظم الهی جاری است اما نمی‌تواند از حد و مرز خود عبور کند، انسان به واسطه اختیاری که خداوند در وجودش قرار داده می‌تواند سرنوشت خود را تغییر دهد. یعنی عملکرد ما تعیین می‌کند که چه صفاتی را در خود نگه داریم و کدام را تغییر بدهیم. مسافران ما زمانی صفت مصرف‌کننده‌بودن و اعتیاد را با خود حمل می‌کردند، اما با ورود به کنگره ۶۰ و دریافت آموزش‌ها، این امکان را پیدا کرده‌اند که آگاهی‌شان را بالا ببرند، در مسیر درست قرار بگیرند و درمان شوند. این روند تغییر فقط مخصوص مسافران نیست؛ ما همسفران نیز اگر صفتی نامناسب در خود داریم—چه لاغری، چه چاقی، چه دروغ‌گویی یا سخن‌چینی—می‌توانیم با کار کردن بر روی خود، تزکیه و پالایش آن‌ها را برطرف کنیم. اما اولین قدم برای هر تغییری پذیرش است؛ یعنی قبل از هر چیز باید بپذیریم که این صفت در ما وجود دارد تا بتوانیم برای اصلاح آن قدم برداریم.

من خودم همیشه وقتی دیگران می‌گفتند لاغری، قبول نمی‌کردم و می‌گفتم من مشکلی ندارم، در حالی‌که واقعاً ۱۵ کیلو کمبود وزن داشتم و این مقدار کم نیست و روی فیزیولوژی و اندام انسان تأثیر می‌گذارد. همیشه در آینه خودم را نگاه می‌کردم و می‌گفتم مشکلی ندارم، اما آموزش‌های کنگره ۶۰ باعث شد حرف آقای مهندس را بهتر درک کنم که اگر دیگران می‌گویند «ابرویت کج است»، حتماً کج است. بعد از این پذیرش، راه درست را پیدا کردم. انواع داروهای گیاهی و شیمیایی را امتحان کرده بودم، اما نتیجه‌ای نمی‌گرفتم تا اینکه با لژیون جونز آشنا شدم و با کمک آگاهی‌هایی که از راهنمای محترمم گرفتم توانستم بخشی از این مشکل را برطرف کنم و ان‌شاءالله بتوانم آن را به طور کامل اصلاح کنم تا این صفت را از خودم دور نمایم.

در ادامه آقای مهندس در وادی دهم از «نور، صوت و حس» صحبت می‌کنند و می‌فرمایند این سه مولفه اساس و پایه هستی هستند. چه ما بخواهیم چه نخواهیم، نور، صوت و حس در حال کار کردن هستند، اما اگر آن‌ها را بشناسیم و نسبت به آن‌ها آگاهی داشته باشیم، می‌توانیم از آن‌ها بهره ببریم. با صوت مناسب می‌توانیم آموزش بگیریم و پالایش شویم، و وقتی نور درون ما روشن باشد و با ناخالصی آمیخته نشود، به جای نار، نور تولید می‌شود. همه این تغییرات بر پایه تزکیه و پالایش اتفاق می‌افتد. ما باید حس‌هایمان را—که گیرنده‌های ما هستند—تغییر دهیم تا بتوانیم چیزهای بهتری از این جهان دریافت کنیم. وقتی دریافت‌های ما بهتر شود، تفکرمان تغییر می‌کند؛ وقتی تفکر تغییر کند، عملکرد تغییر می‌کند و عملکرد سالم باعث می‌شود صفات ناپسند از بین برود.

هدف از زندگی در این حیات، خودِ حیات است؛ یعنی ما در این دنیا آمده‌ایم تا آموزش بگیریم، خدمت کنیم و به حال خوش برسیم. هر لحظه جایگاهی که در آن هستیم فرصتی برای رشد و پیشرفت است و هیچ‌گاه برای تزکیه و پالایش دیر نیست. حتی اگر یک روز از عمر باقی مانده باشد، نباید بگوییم دیر شده یا ما دیگر پیر شده‌ایم. آقای مهندس می‌فرمایند این تفکر اشتباه است؛ انسان در جهان دیگری نیز بقا دارد و هر آنچه در این جهان می‌آموزد و پالایش می‌کند، با همان ویژگی‌ها وارد جهان بعدی می‌شود. پس چه بهتر که تا وقتی اینجا هستیم نور، صوت و حس را بشناسیم، درباره آن‌ها آگاهی پیدا کنیم و برای تزکیه خود از آن‌ها استفاده کنیم. تا وقتی تزکیه نباشد، تقدیر اتفاق نمی‌افتد و ما نمی‌توانیم صفت‌های ناپسندمان را تغییر دهیم. این همان امیدی است که وادی دهم به ما می‌دهد؛ اینکه صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون ما جاری هستیم و قابلیت تغییر داریم. امیدوارم بهترین اتفاق‌ها برایتان رقم بخورد.

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر مهدی
تایپیست: همسفر شیوا رهجوی راهنما همسفر طیبه (لژیون سوم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .