English Version
This Site Is Available In English

صورت‌مسئله اعتیاد مثل یک چراغ روشن است

صورت‌مسئله اعتیاد مثل یک چراغ روشن است

مشارکت راهنمای تازه‌واردین همسفر افسانه:
در ابتدا باید بگوییم که چرا مسئله؟ چون اعتیاد یک مسئله است و هر مسئله‌ای هم صورت‌مسئله دارد. صورت‌مسئله یعنی قبل از پاسخ دادن باید ببینیم که سؤال‌ها چه هستند و ما دقیقاً به دنبال چه مجهول گمشده‌ای هستیم سن، نژاد، جنسیت، مشکلات عاطفی، ترک، درمان، تعادل و یکی از مهم‌ترین مشکلات اعتیاد نداشتن تعریفی دقیق و نبودن راهی منطقی برای درمان آن است که بنیان‌گذار کنگره ۶۰، یک معادله با ده مجهول را تبدیل به یک معادله با یک مجهول کردند. منظور از مجهول این است که چرا فرد مصرف‌کننده هرقدر تلاش به ترک اعتیاد می‌کند حالش خوب نمی‌شود و به تعادل نمی‌رسد و همچنان وسوسه مصرف مواد را دارد. ایشان پس از تحقیق‌های گسترده به این نتیجه رسیدند که سیستم تولیدکنندهٔ مواد شبه افیونی و مخدرهای طبیعی بدن دچار اختلال شده و کار خود را درست انجام نمی‌دهند و نیازمند این هستند که شخص موادمخدر بیرونی را وارد بدن کند و هر وقت که مصرف مواد هم قطع شود، اختلال در سیستم تولید کننده مواد شبه افیونی بدن هزار مشکل به وجود می‌آورد. وقتی این سیستم درست‌ کار نکند علائم ظاهری و پنهانی خود را نشان می‌دهند؛ جسم شخص  از تعادل خارج‌ شده و مشکلاتی از قبیل پرش پا، عطسه، عرق کردن، آبریزش بینی و...سراغ فرد می‌آید. مرحله عکس‌العمل‌های پنهان: مشکلاتی مانند ناامیدی، افسردگی، گوشه‌گیری، کم‌حوصلگی و...که روان یا مجموعه صورپنهان از تعادل خارج می‌شود.

۹۵ درصد مشکلات جسمی و مربوط به فیزیولوژی جسم و ۵ درصد مربوطه روان می‌باشد. ریشه وجود این اختلالات ضعیف شدن سیستم ضد درد بدن و عدم تولید یا بازدهی مناسب دستگاه‌های تولیدکننده مواد شبه افیونی و شبه مورفینی جسم انسان است. اینکه تفکرات انسان دچار تحول شده و فکر می‌کند زندگی بدون مصرف مواد هیچ لذتی ندارد، از عالم و آدم طلبکار است و قادر به انجام مسئولیت‌ها و کارهای زندگی خویش نیست. اگر بخواهیم به صورت ساده به صورت مسئله اعتیاد بپردازیم باید خود اعتیاد را بشناسیم و بدانیم اعتیاد چیست؟ مهندس در اکثر جلسات خود می‌فرماید: اگر صورت مسئله هر موضوعی را مطرح کنیم، بدانیم آن مسئله حل شده است. اعتیاد یعنی مخدرهای بیرونی به تدریج جایگزین مخدرهای طبیعی بدن شده است و مصرف کننده باید به صورت تدریجی به تعادل و درمان برسد. مهم‌ترین مسئله اعتیاد سیستم ایکس یا سیستم تولیدکننده مواد شبه افیونی طبیعی بدن است. وقتی این سیستم درست کار نکند ابتدا فیزیولوژی جسم دچار مشکل می‌شود و مواردی از قبیل استخوان درد، بی‌قراری، اسهال، عطسه و غیره ... به سراغ او می‌آید و بعد از مسئله جسم، صور پنهان هم دچار اشکال می‌شود. آقای مهندس برای جواب دادن به این مسئله آن را در حالت مثلثی به نام  مثلث درمان اعتیاد که شامل جسم، روان و جهان‌بینی است، تنظیم کرده‌اند. افراد بیرون از کنگره۶۰ راه درمان را نمی‌دانند و به صورت سقوط آزاد، دارودرمانی، روان‌درمانی ، شوک مغزی، طب سنتی و... در بازه زمانی کوتاه به این مسئله می‌پردازند که عوارض بسیار زیادی برای فرد مصرف کننده دارد در واقع اعتیاد را یک بیماری روانی می‌دانند و جسم را نادیده می‌گیرند؛ برای همین هیچ وقت به درمان نمی‌رسند یا به سختی درمان می‌شوند. با تفکر و تلاش‌های آقای مهندس صورت مسئله اعتیاد که سال‌ها مجهول بوده و چه بسا هنوز هم برای بسیاری از افراد مجهول است، در کنگره۶۰ باز شده و مجهول به معلوم تبدیل شده است.
کسانی هستندکه درباره اعتیاد خیلی حرف برای گفتن دارند اما؛ در این باره موفق نیستند چون صورت مسئله را نمی‌دانند. به دلیل ندانستن صورت مسئله اعتیاد یک فرد مصرف کننده بارها و بارها مواد مصرفی خود را قطع می‌کند و موفق به درمان نمی‌شود. چون با استفاده از مصرف مواد مخدر بیرونی، مواد مخدر طبیعی بدن از کار افتاده است با مصرف مواد سیستم بیوشیمی و سیستم ایکس آسیب دیده و در آن اختلال بوجود آورده، ماده بیرونی جایگزین ماده درونی بدن شده است؛ بنابراین زمان لازم است، تا بازسازی شود و به حالت اولیه برگردد. چون صورت مسئله را نمی‌دانند و به علم درمان اعتیاد آگاه نیستند، اعتیاد را بیماری روانی می‌دانند، با این کار آسیب زیادی را به فرد مصرف کننده وارد می‌کنند. در صورتی که  هر سه ضلع مثلث درمان اعتیاد باید باهم رشد کند تا درمان صورت بگیرد و برای این کار زمان لازم است که با روش DST حدود ۱۰ ماه وقت لازم است، تا شخص مصرف کننده درمان شود و به تعادل برسد.

مشارکت همسفر زهرا:
من وقتی با کنگره۶۰ آشنا شدم متوجه شدم که بزرگترین تفاوت این مجموعه با بقیه مجموعه ها در موضوع صورت مسئله اعتیاد است، چون برای حل هر مسئله‌ای اول باید خود صورت مسئله درست و کامل مشخص شود. اگر ما ندانیم که اعتیاد دقیقاً چیست و چه تخریب‌هایی در جسم روان و جهان‌بینی انسان ایجاد می‌کند، هیچ وقت نمی‌توانیم به درمان واقعی به دست پیدا کنیم. طبق آموزش‌های کنگره۶۰ اعتیاد فقط مصرف نکردن مواد‌مخدر یا نداشتن اراده نیست؛ بلکه یک بیماری جسمی، روانی و جهان‌بینی است یعنی هم جسم دچار تخریب می‌شود و هم روان به هم می‌ریزد و هم نگاه انسان به زندگی و جهان تغییر می‌کند. در بخش جسم وقتی فرد مواد مصرف می‌کند، مواد‌مخدر بیرونی جایگزین مواد‌مخدر طبیعی بدن یا همان نوروترانسمیترها و ناقل‌های عصبی می‌شوند. در نتیجه سیستم تولید کننده و تعادل ین مواد از کار می‌افتد، پس فرد مجبور می‌شود مدام مواد بیرونی مصرف کند تا بتواند حال طبیعی داشته باشد.
این موضوع نشان می‌دهد که اعتیاد یک بیماری جسمی است و نیاز به درمان تدریجی دارد، نه ترک ناگهانی یا سرکوب بخش روان. وقتی جسم دچار تخریب می‌شود روان هم از که از جسم فرمان می‌گیرد به هم می‌ریزد و فرد دچار ناامیدی، اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و ترس می‌شود این‌ها نتیجه همان مصرف مواد  و تخریب جسم است.
در بخش جهان‌بینی، نگاه فرد به هستی تغییر می‌کند خیلی وقت‌ها مصرف کننده به جای دیدن زیبایی‌های زندگی همه چیز را تیره و تار می‌بیند؛ جهان‌بینی او پر از منفی‌گرایی و بی‌اعتمادی می‌شود. فرد برای تعادل در این بخش، باید در کنگره آموزش ببیند و تغییر کند تا به یک زندگی سالم برگردد. کنگره۶۰ با صورت مسئله اعتیاد نشان داد که راه حل درمان فقط دارو و جسم نیست، بلکه باید سه ضلع مثلث درمان یعنی جسم، روان و جهان‌بینی همزمان بازسازی شود. به همین دلیل روش DST و داروی OT به کار گرفته می‌شود تا جسم به تعادل برسد. آموزش‌ها برای اصلاح روان و جهان‌بینی ارائه می‌شوند و در نهایت فرد به درمان واقعی می‌رسد نه ترک موقت.  برای من صورت مسئله اعتیاد مثل یک چراغ روشن است که مسیر درمان را مشخص می‌کند، اگر این صورت مسئله درست مطرح نشده بود هیچ وقت درمان قطعی در کنگره ۶۰ به دست نمی‌آمد. سپاسگزار آقای مهندس و تمام عزیزانی که در کنگره۶۰ خدمت می‌کنند هستم.

مشارکت‌کنندگان: راهنمای تازه‌واردین همسفر افسانه و همسفر زهرا رهجویان راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویرایش: همسفر راضیه دبیر سایت
ارسال: همسفر فاطمه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر احمد-اراک 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .