English Version
This Site Is Available In English

صراط مستقیم فرمان الهی است

صراط مستقیم فرمان الهی است

در دنیای امروزی یا جهان مادی، انسان‌ها با مشکلات و مسائل فراوانی روبه‌رو هستند که زندگی‌ آن‌ها را به آشوب کشانده است. افراد بسیاری قربانی این مسائل شده‌اند و برخی دیگر از زندگی‌ اسف‌باری رنج می‌برند. این وضعیت به این خاطر است که بسیاری نتوانسته‌اند راه درست را در زندگی پیدا کنند یا انتخاب‌های نادرستی انجام داده‌اند که به خود و اطرافیان‌ آسیب زده است. افراد بسیاری برای حل مسائل خود تلاش کردند؛ اما به دلیل عدم آگاهی از خیلی مطالب موفق نشده‌اند زندگی‌ خود را به سمت نابودی کشانده‌اند و از تعادل طبیعی در نظام هستی خارج شده‌اند.

نکته بسیار مهم در این وادی یعنی وادی هفتم پیدا کردن راه صحیح برای حل مشکلات و مسائل است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شناخت و درک درست از هستی و زندگی می‌تواند به ما کمک کند تا راه درست را انتخاب کنیم؛ اما برخی افراد به خیال خود راه را درست رفته‌اند؛ اما در نهایت پایان خوبی را تجربه نکرده‌اند؛ بنابراین یافتن راه یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مسائل در زندگی انسان به شمار می‌آید و برای این موضوع است که آقای مهندس می‌فرمایند: «رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری، آنچه برداشت می‌نماییم».

در ابتدای وادی بیان می‌شود که رمز و راز کشف حقیقت که بهتر است تا حدودی از معنای این کلمات تصویر ذهنی درستی داشته باشیم. ابتدا از کلمه راز صحبت شده که به معنای مطلبی پوشیده و پنهان است. رمز نیز کلید گشاینده این راز به شمار می‌رود و مانند کلیدی عمل می‌کند تا بتوانیم پرده از راز برداریم و مطلبی را که پوشیده است کشف کنیم. در نهایت به حقیقت، اصل و منتهای یک موضوع که نمایانگر راستی و درستی است دست پیدا خواهیم کرد. در وادی ششم یاد می‌گیریم که بهترین فرمانده برای انسان عقل است و فرمان‌برداری از آن برای رسیدن به سلامتی و سعادت ضروری است.

درواقع میان دو مسیر خیر و شر که بر سر راه انسان قرار دارد اگر با کمک عقل خود راه درست را انتخاب کنیم، در مسیر زندگی به حقایق هستی و جهانی که در آن زندگی می‌کنیم پی خواهیم برد. با حرکت در مسیر صراط مستقیم که فرمان خداوند و عقل است به اصل و منتهای مطلب زندگی واقعی می‌رسیم و به‌غیر از این صور ظاهری خود و جهان خاکی به اصل و صور پنهان خود و هستی آگاه می‌شویم و با شناخت خود، به شناخت خالق خواهیم رسید.

انسان‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. انسان‌هایی که وادی‌ها را می‌پذیرند، با تفکر سالم و حرکت صحیح در مسیر عقلانی حقیقت‌ها را در این مسیر پرفراز و نشیب کشف می‌کنند؛ اما مطمئن پیش می‌روند و افرادی هستند که به این مطالب توجهی ندارند و راه خود را ادامه می‌دهند. افرادی که در گروه اول قرار می‌گیرند «خردمند» و افرادی که در گروه دوم قرار می‌گیرند «کم‌خرد» نامیده می‌شوند. افراد خردمند از نیروی عقل و خرد برخوردار هستند، قبل از انجام هر کاری حتی سخن گفتن تفکر می‌کنند و با بررسی تمام جوانب هر موضوع اقدام به انجام کاری می‌کنند. قلب و زبان آن‌ها یکی است و به توانمندی‌های درونی خود باور دارند.

این افراد همیشه با عقل و اندیشه حرکت صحیح را انتخاب می‌کنند. چنین انسان‌هایی بسیار کمیاب هستند و به‌خوبی می‌دانند که در این دنیای خاکی هر چیزی بهایی دارد که باید پرداخت شود و هیچ‌ چیز بدون سعی و تلاش به‌ صورت رایگان در اختیار انسان قرار نمی‌گیرد. انسان‌های خردمند و آگاه در انتخاب مسیر خود بسیار کوشا هستند و آموخته‌اند که هیچ راهی جزء صراط مستقیم نمی‌تواند آن‌ها را به سر منزل مقصود برساند. صراط مستقیم همان فرمان‌های الهی است که در کتب آسمانی توسط پیامبران و بزرگان در اختیار انسان‌ها قرار گرفته تا با به‌ کارگیری آن‌ها، زندگی خود را بسازند و در صلح، آرامش و آسایش باشند.

انسان‌هایی که به وادی‌ها باور ندارند و از صراط مستقیم منحرف می‌شوند، کم‌خرد نامیده می‌شوند. این افراد به‌دنبال به‌دست‌ آوردن همه‌ چیز از راحت‌ترین و ارزان‌ترین راه‌ها هستند و می‌خواهند بدون هیچ‌گونه سعی و تلاشی به آن‌چه مدنظرشان است دست یابند و در نهایت به آرامش و آسایش برسند؛ اما نمی‌دانند که هیچ‌گاه این اتفاق نخواهد افتاد و فرجام آن‌ها نابودی و فنا است. هدف نهایی همه انسان‌ها دستیابی به سعادت، خوشبختی، آرامش و آسایش است؛ اما همان‌طور که بیان شد انتخاب راه اهمیت بالایی دارد.

افراد کم‌خرد تنها سختی‌های ابتدای راه را می‌بینند و از پایان سخت‌تر آن خبر ندارند، به همین دلیل مسیر را اشتباه می‌روند. افراد خردمند می‌دانند که سختی‌های اولیه راه به سعادت، آرامش و راحتی پایان آن می‌ارزد و راه خود را به‌‌درستی انتخاب می‌کنند و قطعا مسیر درست و عقلانی همان مسیر صراط مستقیم است. از نشانه‌های این مسیر می‌توان به رسیدن به هدف و مقصد در بهترین وضعیت اشاره کرد که همراه با سلامتی و سعادت است. گرچه نابودی در این راه خود به‌ نوعی بقا و حقانیت است.

برای من انسان زندگی در این بعد خاکی یک واقعیت است که باید آن را بپذیریم؛ اما این واقعیت در درون خود حقانیتی دارد که من باید با حضور در این جهان و روبه‌رو شدن با مشکلات فراوان آن را کشف کنم. با درک این حقیقت خود را بهتر شناخته و درک خواهم کرد. واقعیت این است که به قول آقای مهندس وادی‌ها شاهراه‌ها یا شاه‌کلیدهایی هستند که به من کمک می‌کنند و آدرس من را به خودم می‌دهند تا خود و حقیقت وجودی خویش را شناخته و با کمک همین معرفت و شناخت بتوانم درست‌تر و صحیح‌تر حرکت کنم گام موثرتری در تکامل خود برداشته و سعادت ابدی را لمس کنم.

منبع: کتاب عشق چهارده وادی برای رسیدن به خود
نویسنده: راهنما همسفر کبری (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر شیوا رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون دوم)
عکاس: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول)
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چرمهین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .