English Version
This Site Is Available In English

دانایی مستقل از سواد است

دانایی مستقل از سواد است

سلام دوستان فرحناز هستم یک همسفر

پیش از ورود به کنگره، درک کاملی از مفهوم «دانایی» و «دانایی مؤثر» نداشتم؛ اما در کنگره، با آموزش‌های جهان‌بینی آموختم که دانایی ارتباطی با سواد آکادمیک ندارد. فرد دانا کسی است که کارهایش را با تفکر عمیق به اجرا درمی‌آورد و پیوسته در مسیر راستی و درستی گام برمی‌دارد. برای من، دانسته‌ها باید از سه منبع اصلی «تفکر، آموزش و تجربه» نشأت بگیرند تا بتوانم آن‌ها را به راحتی به عمل درآورم و از مرحله «دانایی» به «دانایی مؤثر» حرکت کنم. این حرکت، نتایجی بی‌نقص و منطقی به همراه خواهد داشت. چنین فرآیندی تنها با تزکیه و پالایش نفس میسر می‌شود. به این ترتیب می‌توانم با بهره‌گیری از تفکر، تجربه و آموزش، از حصار مثلث «ترس، ناامیدی و منیت» رها شده و در مسیر ارزش‌های حقیقی قرار بگیرم.

سلام دوستان زهرا (ب) هستم یک همسفر

در مورد دانایی مؤثر و ارتباط آن با سواد، می‌توانم بگویم آن‌قدر آموزش دیده‌ام که به این درک رسیده‌ام: هر قدر عقل انسان سالم‌تر باشد، در تصمیم‌گیری‌هایش قادر به تفکر عمیق‌تر و انتخاب بهترین و درست‌ترین راه خواهد بود. هر چه من در کنگره بیشتر آموزش ببینم و به آموخته‌هایم عمل کنم، می‌توانم در مسیر زندگی موفق‌تر باشم. هنگامی که از عقلم در راه درست استفاده می‌کنم، خودم نیز احساس آرامش عمیقی را تجربه می‌کنم.

سلام دوستان نسرین هستم یک همسفر

میزان دانایی ما ارتباطی به میزان سواد آکادمیک ندارد و به این معنی نیست که هر کس تحصیلات بیشتری داشت؛ پس داناتر است. هرچند میزان تحصیلات مهم است؛ اما نشانه قطعی دانایی نیست. دانایی مؤثر، مرحله‌ای درونی‌تر از دانایی است که تنها با رسیدن به خود دانایی میسر می‌شود. فرد دانا هرگز ادعا نمی‌کند که دانا است؛ بلکه دانش خود را به مرحله اجرا درمی‌آورد. او از ضدارزش‌ها دوری می‌کند و به سمت ارزش‌ها حرکت می‌کند. اضلاع مثلث دانایی عبارتند از: تفکر، تجربه و آموزش. برای این‌که این مثلث متقارن باشد و انسان به دانایی مؤثر دست یابد، هر سه ضلع باید با هم رشد کنند. رفتارهای صحیح ما با اطرافیان، بهترین نشانه دانایی ما است؛ پس دانایی نه به سواد است و نه حتی به تمدن (به معنای ظاهری آن). مانند لباس که به تنهایی نشان‌دهنده انسانیت نیست، انسان باید ابتدا تفکر کند و سپس شروع به حرکت نماید؛ حرکتی به سوی ارزش‌ها، زیبایی‌ها، و شناخت درون و برون خود.

سلام دوستان سکینه هستم یک همسفر

مشارکت من در مورد دانایی، دانایی مؤثر و سواد است. در کنگره۶۰، دانایی صرفاً به معنای اطلاعات و آگاهی نیست؛ بلکه از دیدگاه کنگره، دانایی به معنای توانایی تشخیص خواسته‌ها، در هر شکل و لباسی تعریف می‌شود. هر انسانی در زندگی خود خواسته‌هایی دارد که بر اساس آن‌ها آموزش می‌بیند، وارد تجربه می‌شود و تفکر می‌کند. بر پایه همین تفکر، تجربه و آموزش است که دانایی یک شخص کامل می‌شود. زمانی که دانایی انسان به رشد و کمال می‌رسد و این دانایی، آموزش‌ها و تجربه‌ها را در مرحله عمل به زندگی خود پیاده می‌کند و از تک‌تک آن‌ها برای حل مشکلاتش در مسیر زندگی بهره می‌برد، در اینجا است که دانایی به دانایی مؤثر تبدیل می‌شود. نکته جالب توجه این است که نیروهای بازدارنده‌ای در زندگی ما انسان‌ها وجود دارند که تمام تلاششان را می‌کنند تا ما را از رسیدن به دانایی بازدارند.

سلام دوستان راضیه هستم یک همسفر

انسان دانا کسی است که با تفکر و آموزش در مسیر پر پیچ‌وخم زندگی قدم برمی‌دارد. او پیش از انجام هر کار یا حل هر مشکلی، ابتدا تمام جوانب را می‌سنجد و سود و زیان آن را به دقت بررسی می‌کند. همان‌طور که استاد امین در جزوه جهان‌بینی توضیح داده‌اند، دانایی مثلثی است با سه ضلع: تفکر، تجربه و آموزش. برای رسیدن به دانایی مطلوب، این سه مکمل باید به طور متوازن در انسان رشد کنند. گاهی اوقات ما می‌دانیم کاری اشتباه است؛ اما باز هم آن را انجام می‌دهیم. مثلاً می‌دانیم که دیر خوابیدن به فیزیولوژی و جسم ما آسیب می‌زند و بارها مشکلات ناشی از آن را تجربه کرده‌ایم؛ اما هم‌چنان این کار را تکرار می‌کنیم. چرا؟ زیرا دانایی ما به «دانایی مؤثر» تبدیل نشده است، یعنی ارزش‌ها را صرفاً در حد دانستن می‌شناسیم؛ اما به آن‌ها عمل نمی‌کنیم. دانایی به سواد ربطی ندارد. نمی‌توانیم بگوییم یک انسان باسواد، دانا هست یا نیست؛ زیرا دانایی مستقل از سطح سواد است. شاید همه ما با کسانی برخورد کرده‌ایم که فردی با مدرک دکتری، به خاطر مسائل مالی به بیمار خود بی‌احترامی می‌کند؛ چراکه او تنها مادیات را ارزش می‌داند و به معنویات اهمیت نمی‌دهد. امیدوارم با آموزش‌های ناب کنگره۶۰ بتوانم دانایی خود را در تمام مراحل زندگی به دانایی مؤثر تبدیل کنم.

رابط خبری: همسفر فرحناز رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوم)
عکاس: همسفر شهزاد رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وحید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .