English Version
This Site Is Available In English

عقل فرایزدی دارد

عقل فرایزدی دارد

چهاردهمین جلسه از دوره اول جلسات لژیون سردار همسفران کنگره۶۰ نمایندگی امیر با استادی راهنما تازه‌واردین همسفر مریم، نگهبانی پهلوان همسفر سمیه و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه « حکم عقل را در قالب فرمانده کاملآ اجرا نماییم » روز پنجشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

ممنون از همسفر سمیه که اجازه خدمت کردن در این جایگاه را دادند به نگهبان، دبیر و خزانه‌دار خدا قوت می‌گویم و از راهنما‌ی خود تشکر می‌کنم.

در مورد دستور جلسه وادی ششم: «حکم عقل در قالب فرمانروا یا فرمانده کامل اجرا نمایند». در زندگی روزمره کارهایی مختلف انجام می‌دهیم که به خیر و شر ختم می‌شود یا کار‌هایی که معقول و غیر‌معقول هستند، گاهی اوقات از انجام بعضی کار‌ها خوشحال می‌شویم می‌گوییم؛ خیلی خوب شد که این کار را انجام دادم؛ اما از انجام بعضی کارها ناراحت می‌شویم و افسوس می‌خوریم بابت انجام دادن آن یا نرفتن به جایی یا گفتن سخنی که کاش بر زبان نمی‌آوردم که این‌ها همه کار عقل است.

عقل مانند؛ میزان و ترازو عمل می کند، به ما نشان می‌دهد که چه رفتاری درست است و چه رفتاری درست نیست می‌گوید؛ عقل فر‌ ایزدی دارد به معنای این است عقل اشتباه نمی‌کند، فر‌ ایزدی یعنی که به سمت صراط‌مستقیم هدایت می‌شود و برای این‌که عقل بتواند کار خود را درست انجام بدهد نیاز به یک سری اطلاعات و آگاهی‌ها دارد که ما از طریق آموزش کنگره‌۶۰ کسب می‌کنیم و باعث می‌شود عقل بهتر کار کند؛ چون عقل و آگاهی ما بیشتر می‌شود.

به نظر من عقل مثل؛ پدر خانواده می‌ماند یعنی پدر خانواده می‌خواهد که به سمت سعادت و خوشبختی حرکت کند؛ ولی یک زمان‌هایی با اتفاقاتی که می‌افتد که بر اثر کافی نبودن آگاهی و اطلاعات یا کمبود امکانات او است بیشتر نمی‌تواند جلو برود و پیشرفت زیادی قابل توجهی داشته باشد.

همه موجوداتی که در جهان زندگی می‌کنند، دارای عقل هستند مثل؛ درخت که خود را به سمت نور می‌‌کشد که این مسئله به‌خاطر آگاهی او است تا برای رشد و ادامه زندگی خویش نور را دریافت کند.

در مقابل عقل، نفس است. نفس و عقل در درون ما یک جنگ همیشگی را دارند، زمانی نفس می‌آید و جلوی عقل حرف‌هایی می‌زند تا عقل به او گوش بدهد مثلاً؛ عقل می‌گوید که این همه به کنگره آمدی چقدر آگاهی و آموزش گرفتی! بدونید که به کنگره آمدن عقل را افزایش می‌دهد، همین که کاری انجام می‌دهیم می‌گوییم؛ اگر کنگره نیامده بودیم این کار را انجام نمی‌دادیم.

عقل در مورد لژیون سردار می‌گوید؛ وادی ششم می‌گوید؛ پس‌انداز کنیم، مخارج اضافه را حذف کنیم، در لژیون سردار شرکت داشته باشیم و در مسائل دیگر آموزش‌هایی که گرفته‌ایم را ادا کنیم؛ ولی نفس همان لحظه در مقابل عقل قرار می‌گیرد و می‌گوید؛ که مسئله‌ مهم‌تری هم وجود دارد یا مثلاً کنگره برای ما چه کار کرده است؛ اما اگر ما کلاه خود را قاضی کنیم که وقتی در لژیون سردار شرکت می‌کنیم و به دانایی‌مؤثر می‌رسیم، می‌دانیم در مورد ما چه کار‌هایی انجام شده است و چقدر حال زندگی و مسافر‌مان خوب شده است، پرداختی‌هایمان را انجام می‌دهیم، به تعهد خویش عمل می‌کنیم و در مقابل نفس خود می‌استیم تا اینگونه نفس‌مان ارتقاء پیدا کند و وارد نفس‌لوامه شود یعنی نفس سرزنش‌‌‌کننده، به این شکل که اگر کار غیر‌انسانی بخواهیم انجام دهیم  نفس‌لوامه سرزنش‌مان می‌کند و می‌گوید؛ این کار را انجام ندهید.

ما اگر کار‌هایی که در صراط‌مستقیم است انجام دهیم آن وقت می‌توانیم پیشرفت کنیم، با تصفیه و پالایش که انجام می‌دهیم و با کار کردن روی خود‌مان نفس ما به نفس‌مطمئنه نزدیک شود. درباره نفس‌مطمئنه می‌دانید که انسان‌هایی که از این نفس برخوردارند در خواب اشتباه یا گناه نمی‌کنند.

نفس‌مطمئنه می‌گوید:
شکر نعمت نعمتت افزون کند
کفر نعمت از کفت بیرون کند
به معنای این است؛ کفر نعمت کردی و قدر نشناسی کردی، امکان دارد که آن نعمت از تو گرفته بشود و ما متوجه این قضیه نشویم. نفس وقتی به نفس‌مطمئنه برسد خواسته‌های معقول را اجابت می‌کند این‌طوری در صور‌آشکار و در صور‌پنهان، ما به شناخت می‌رسیم، جهان‌بینی یاد می‌گیریم با آموزش‌هایی که فرا گرفته‌ایم و ساده‌ترین این است که از خودمان شروع کنیم. از این‌که اینجا هستم خوشحالم ممنون.

تایپیست: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر نجمه
عکاس: همسفر نصیبه رهجو راهنما همسفر شهلا (لژیون دوم)
تنظیم و ارسال‌کننده: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر فاطمه لژیون سوم(نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی امیر اراک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .