English Version
This Site Is Available In English

مولفه اصلی صور پنهان عقل است

مولفه اصلی صور پنهان عقل است

جلسه هفتم از دوره بیست و پنجم سری کارگاه‌های آموزشی عمومی کنگره ۶۰ نمایندگی شیروان به  استادی  مسافر محمدرضا، نگهبانی مسافر فرشید  و دبیری مسافر قربان با دستور جلسه "وادی ششم و تأثیر آن روی من " پنج‌شنبه 30 مردادماه  ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان، محمدرضا هستم، یک مسافر ابتدا از ایجنت محترم و گروه مرزبانی و راهنمای عزیزم تشکر می‌کنم که اجازه دادند در این جایگاه قرار بگیرم تا خدمت کنم و آموزش بگیرم.
وادی ششم می‌گوید حکم عقل را در قالب فرماندهی کل  اجرا کنیم . خود کلمه "عقل" یک واژه عربی است. شما همه می‌دانید که درگذشته برای مهار حیوانات، یکسری طناب‌ها به پایشان می‌بستند که به آن "عقل" می‌گفتند. اکنون تمام وادی‌هایی که داریم از طبیعت الگو می‌گیرند. وادی اول با تفکر شروع می‌شود و وادی چهاردهم به محبت می‌رسد. کنگره 60، شهر وجود انسان را به دو قسمت تقسیم کرده است: ۱- صور آشکار ۲- صور پنهان.
صور آشکار شامل دست، پا، چشم، گوش و قسمت‌هایی است که ما می‌بینیم و صور پنهان شامل بخش‌هایی است که دیده نمی‌شود، مانند عقل، نفس، آرشیو و ذهن. حال این صور پنهان ما نیز در دو مقوله مهم است: یکی عقل و دیگری نفس. نفس آن چیزی است که ظاهر و باطن را مشخص می‌کند. همین کلمه چیز نشان‌دهنده این است که ماهیتش مشخص نیست: آیا گوشت و پوست  و استخوان است؟ در کجا قرار دارد؟ ما باید تمام عواملمان را کنار هم بگذاریم و از عقل خود استفاده کنیم.

نفس ما دارای سه قسمت است: نفس اماره، نفس لوامِه و نفس مطمئنه. وقتی ما انسان‌ها در تاریکی بودیم، بیشتر تحت تأثیر نفس اماره قرار می‌گرفتیم و فرماندهی عقل خود را قطعاً تحت کنترل نداشتیم و به تبعاتی که نفس داشت، دقت نمی‌کردیم. عقل نیرویی است که فر الهی دارد، یعنی قسمتی از قدرت مطلق به ما داده‌شده و ما می‌توانیم از آن استفاده کنیم.
هر چه بیشتر در جهت ارزش‌ها و کارهای خوب حرکت کنیم، قوه تعقل ما شکوفا می‌شود و هر چه بیشتر در سمت تاریکی‌ها و ظلمت باشیم، از قدرت تفکرمان به‌خوبی استفاده نمی‌کنیم و کارهای نا معقول انجام می دهیم . یکی دیگر از وظایف عقل، میزان‌سازی و سنجش است. کارهایی که به عقل می‌گوییم، عقل آن‌ها را سبک و سنگین می‌کند تا به‌خوبی انجام دهد.
پس چرا ما به دنبال کارهای ضد ارزشی می‌رویم؟ به خاطر این‌که اطلاعات نادرست را به عقل می‌دهیم. اگر به عقل اطلاعات درست بدهیم، بهترین کارها را انجام می‌دهد. زمانی که در ظلمت و تاریکی بودیم، عقل با توجه به داده‌ها و اطلاعاتی که داشتیم، نظر خود را اعلام می‌کرد.
همچنین خداوند به انسان اختیار داده است؛ انسان مختار است در انجام دادن کارها و می‌تواند به سمت تاریکی‌ها یا روشنایی‌ها حرکت کند. ما از کجا بفهمیم به سمتی که می‌رویم درست است یا نه؟ هر کاری که عقل مهر تأیید بر آن زد، یعنی کار درست است و هر کاری که تأیید نشود، یعنی نادرست. همان‌گونه که در دعای کنگره 60 آمده، ما تاریکی‌ها را تجربه کرده‌ایم و به سمت روشنایی‌ها حرکت می‌کنیم. تا به‌فرمان عقل نزدیک شویم تا به شو شود برسیم.
مرزبان خبری: مسافر صادق
تایپ: مسافررضا لژیون سوم
عکاس: مسافر مصیب لژیون پنجم
ویراستاری: مسافرمحسن
ارسال: مسافر محمد رضا

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .