English Version
This Site Is Available In English

فرماندهی عقل به معنای پذیرش مسئولیت انتخاب‌ها است

فرماندهی عقل به معنای پذیرش مسئولیت انتخاب‌ها است

جلسه چهارم از دوره بیست‌و‌نهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی شمس به استادی همسفر عسل، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه «وادی ششم (حکم عقل را در قالب فرمانده کاملا اجرا نماییم) و تاثیر آن روی من» روز سه‌شنبه ۲۸ تیر‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

وادی ششم به موضوع عقل می‌پردازد؛ نیرویی آرام و همیشگی که در وجود انسان حضور دارد؛ اما در بسیاری از مواقع صدای آن شنیده نمی‌شود. در این وادی تأکید می‌شود که عقل؛ باید نقش فرمانده را ایفا کند، نه صرفاً مشاوری که گاه‌به‌گاه نظر می‌دهد.

هنگامی که عقل در جایگاه فرمانده قرار گیرد، تصمیم‌ها بر پایه‌ی آگاهی اتخاذ می‌شوند، نه بر اساس احساسات یا ترس. در بسیاری از موارد احساسات، شتاب‌زدگی یا باورهای نادرست جای عقل را می‌گیرند و نتیجه آن سردرگمی، اشتباه و تکرار دردها است؛ اما زمانی که انسان لحظه‌ای مکث می‌کند، می‌اندیشد سپس تصمیم می‌گیرد، در واقع به عقل اجازه فرماندهی داده است.

فرماندهی عقل به معنای پذیرش مسئولیت انتخاب‌ها است؛ یعنی پیش از هر واکنش، لحظه‌ای درنگ کنیم، جوانب را بسنجیم سپس اقدام نماییم. این کار شاید دشوار باشد؛ اما در نهایت آرامش به همراه دارد، چرا که تصمیمی که از عقل سرچشمه گرفته باشد، پشیمانی به دنبال ندارد. این وادی دعوتی‌ است به بازگشت؛ بازگشت به خویشتن، به آن صدای آرامی که همواره وجود داشته؛ اما گاه در شلوغی ذهن نادیده گرفته شده است. اگر مزاحم‌های ذهنی کنار گذاشته شوند، عقل خود مسیر را نشان خواهد داد.

زمانی که برای نخستین‌بار با وادی ششم آشنا شدم، تازه در حال آموختن تعادل میان عقل و احساس بودم. تصمیم‌هایم اغلب بر پایه‌ی دل بودند و نه فکر، گاهی از روی ترس، گاهی از روی هیجان و بیشتر مواقع بدون آن‌که لحظه‌ای مکث کنم؛ اما پس از آن‌که دریافتم عقل باید فرمانده باشد، تمرین را آغاز کردم، برای مثال پیش از آن‌که سخنی بگویم که ممکن بود دل کسی را بیازارد، لحظه‌ای تأمل می‌کردم یا زمانی که ناراحت بودم، به جای واکنش سریع، نفسی عمیق می‌کشیدم و از خود می‌پرسیدم اگر عقل اکنون فرمانده بود، چه می‌گفت؟

هرچند هنوز در آغاز راه هستم؛ اما همین چند قدم نخست موجب شده است تا آرامش بیشتری را تجربه کنم. دریافته‌ام که عقل نه‌تنها مسیر درست را نشان می‌دهد؛ بلکه به دل نیز آرامش می‌بخشد و جمله پایانی گاهی فقط کافیست. یک لحظه ساکت باشیم تا عقل بتواند حرف بزند و دل آرام بگیرد.

رهایی همسفر شکوفه رهجوی راهنما همسفر ریحانه از بند نیکوتین

تایپ: همسفر عسل رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون یکم)
عکس: همسفر صنم رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون یازدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم) نگهبان سایت
مرزبان کشیک: همسفر فاطمه
همسفران شعبه شمس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .