English Version
This Site Is Available In English

عقل راه را به انسان نشان می‌دهد

عقل راه را به انسان نشان می‌دهد

نهمین جلسه از دوره ششم کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره۶۰ همسفران نمایندگی بروجرد با استادی همسفرمریم ، نگهبانی همسفر ناهید و دبیری همسفر میترا با دستور جلسه "وادی ششم و تاثیر آن روی من  "   روز دوشنبه ۲۷ مرداد ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد

ابتدا خداوند را شاکرم که توفیق حاصل شد تا در این جایگاه قرار بگیرم. از جناب آقای مهندس و خانواده‌ی محترمشان تشکر می‌کنم، همچنین از راهنمای خودم قدردانی می‌کنم.
دستور جلسه‌ی این هفته، "وادی ششم و تاثیر آن روی من" می‌باشد. وادی ششم می‌گوید: «حکم عقل را در قالب فرمانده، کاملاً اجرا نماییم.»
ما در وادی اول، تفکر را آموختیم و درک کردیم که تفکر می‌تواند مثبت یا منفی باشد. برای تشخیص درستی یا نادرستی یک فکر، به فرمانده‌ای عاقل و عادل به نام "عقل" نیاز داریم. در واقع، چیزی که راه را به ما نشان می‌دهد، عقل است؛ اما عقل برای تشخیص درست بودن اطلاعات، به ورودی‌های مناسب نیاز دارد.
همان‌طور که زبان، ابزار چشیدن است، مغز نیز مترجم عقل است. مغز انسان اطلاعات را پردازش کرده و در اختیار عقل قرار می‌دهد، سپس عقل این اطلاعات را بررسی کرده و در نهایت فرمان انجام یا ترک آن کار را صادر می‌کند.
در وادی ششم، درباره‌ی صور‌پنهان انسان صحبت می‌شود که یکی از آن‌ها عقل و دیگری نفس است. مغز انسان جزء صور‌آشکار است و با مرگ از بین می‌رود؛ اما عقل فناناپذیر است و با مرگ نابود نمی‌شود. عقل، ذاتاً دچار اشتباه نمی‌شود؛ مگر آن‌ که اطلاعات نادرست و غلط در اختیارش قرار گیرد.
ما باید توجه داشته باشیم که برای رسیدن به حال خوب، باید حکم عقل را در قالب فرمانده، کاملاً اجرا کنیم. برای رسیدن به فرمان عقل، لازم نیست کارهای بزرگ انجام دهیم؛ بلکه بهتر است از کارهای کوچک شروع کنیم، مانند: رفتن به حمام یا پرهیز از اعمال ضد ارزشی تا کم‌کم به فرمان عقل نزدیک شویم.
روزی که "نفس مطمئنه" در انسان به قدرت برسد، آن روز، روز فرمانروایی مطلق عقل خواهد بود. نکته‌ی مهم دیگر آن‌ که عقل انسان، دارای فَرِّ ایزدی است و ما را به سوی کارهای مثبت و خیر سوق می‌دهد.
اگر بخواهیم فرامین عقل را از دستورات نفس اَمّاره تشخیص دهیم، کار سختی نیست. علت اشتباهاتی که انجام می‌دهیم، آلوده شدن حواس‌ ما می‌باشد و در واقع، عمل کردن به خواسته‌های نفس اَمّاره است که ما را به خطا می‌کشاند.
از این‌که به صحبت‌های من گوش دادید، سپاسگزارم.

تایپیست:همسفر جمیله رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)

عکس:همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفرمعصومه (لژیون اول)

ارسال:همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفرمعصومه (لژیون اول)نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی بروجرد 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .