English Version
This Site Is Available In English

اگر عقل انسان درست کار کند در صلح است

اگر عقل انسان درست کار کند در صلح است

وادی ششم «حکم عقل را در قالب فرمانده کاملا به اجرا در بیاوریم» در این وادی در مورد عقل صحبت می‌کند حال ممکن است این اشتباه برای ما پیش بیاید که جایگاه عقل در مغز است؛ اما این‌گونه نیست مغز مترجمی برای عقل و فرمانروایی برای بدن محسوب می‌شود؛ اما جایگاه عقل در صورپنهان است و با مرگ از بین نمی‌رود اگر انسان بتواند کار درست انجام بدهد یعنی تعقل کرده و کار معقولی را انجام داده است. افکار و اندیشه انسان می‌تواند مثبت و یا منفی باشدو یک سیستمی درون انسان باید وجود داشته باشد که تشخیص بدهد که نیاز به یک ترازو و معیار دارد و آن نیز عقل است. عقل انسان فر ایزدی دارد و اشتباه نمی‌کند و برای این کار نیازمند یک سری اطلاعات می‌باشد؛ اما نفس اماره و قبائل وحشی برای اینکه این فرماندهی را از دست انسان بگیرند با لباس مبدل وارد می‌شود و سعی در حکم اشتباه، صادر کردن عقل دارند و مادامی که انسان کار اشتباه انجام بدهد در رنج و عذاب قرار می‌گیرد و انسان را به عصیان و سرکشی وادار می‌کند.

نفس اماره؛ نفس حیوانی است و فقط به دنبال امیال خود می‌باشد و انسان را به مرز نابودی و جهنم می‌کشاند اکنون راه چاره چیست دست روی دست بگذاریم تا انهدام کامل؟ بایستی سعی کنیم فرمان‌های عقل را اجرا کنیم و برای انجام این حرکت لازم نیست دست به حرکت‌های بزرگ بزنیم اگر عقل ما فرمان داد مثلاً حمام برو، زباله‌ها را بیرون بگذار یا در کار دیگران دخالت نکن به فرمانش توجه کنیم تا به آرامی فرمان‌های بزرگ را اجرا کنیم و زمانی که فرمانبردار عقل نشویم، هرگز قادر نخواهیم شد فرمانده لایق شویم.

استاد امین در سی‌دی «کافر» می‌فرمایند: اگر نشانه‌ها را دیدی و آن‌ها را دروغ شمردی، سرکشی کردی و کافر شدی و برای اینکه بتوانی در مثلث رحمت قرار بگیرید باید برعکس آن عمل کنید تواضع پیدا کنیم و به نشانه‌ها توجه کنیم و از بهترین آن چیزی که خداوند برای ما قرار داده استفاده کنیم. اکنون می‌خواهیم از جهنم خارج و وارد بهشت بشویم؛ تصمیم می‌گیریم که ناامید نشویم و حرکت کنیم صدای درون من می‌گوید فایده ندارد همه چیز تمام شده، این نفس اماره است؛ اما اگر آرام شویم صدای دیگری را خواهیم شنید همه چیز سیاه نیست، امیدوار باش و تلاش کن این صدا فر ایزدی دارد و صدای عقل است.

بهشت را به بها دهند نه به بهانه. اگر صلح و آرامش را می‌خواهیم باید به سمت نور حرکت کنیم؛ زیرا هدف انسان در تمام مسیر، رسیدن به فرمان عقل است. عقل کل، مانند خورشید است و در حال تابیدن و هر کدام از ما مانند روزنه‌ای که نور به آن می‌تابد هرچه این روزنه بزرگتر شود، نور بیشتری وارد آن می‌شود؛ بنابراین هرچه انسان‌ها در صراط‌ مستقیم و در حال تزکیه و پالایش باشند این روزنه گشادتر می‌شود و اطلاعات بیشتری وارد آن می‌شود. اگر فرمانروای کشور عادل باشد آن کشور پیشرفت خواهد کرد اگر نالایق باشد وضع آن کشور  به‌هم ریخته می‌شود و اگر عقل در انسان درست کار کند در صلح است؛ زیرا همه ما می‌خواهیم به جایی برسیم که در آن آرامش باشد.

زمانی که عقل در تکامل قرار بگیرد مانند ماشین تابع خود می‌باشد و روح نیز با اراده عقل راهبری می‌شود. عقل، آغاز و پایان مشخصی ندارد اگر فرامین آن را اجرا کنیم به آن جایگاه تعیین شده هدایت می‌شویم و به جایی می‌رسیم که می‌گوییم شو، می‌شود. آقای مهندس‌حسین‌دژاکام در سی‌دی «نردبان» می‌فرمایند: در اثر جهل خود بندهایی را به دست و پای خود بسته‌ایم و هیچ شمشیری وجود ندارد که در یک لحظه بتواند تمام بندها را پاره کند و به دنبال معجزه نباشم. در پیام بهترین راه خوانده می‌شود «همه انسان‌ها تصور می‌کنند بهترین راه، کوتاه‌ترین راه است در نتیجه به درستی و نادرستی آن  توجه ندارند و راهی را می‌روند که زودتر به خواسته‌های خود برسند». زمانی که انسان آشفته باشد افکار و حس منفی داشته باشد اشتباه می‌کند؛ اما وادی ششم می‌گوید حکم عقل را در قالب فرمانده کاملا به اجرا در بیاوریم یعنی به فرمانی که می‌دهد گوش کنیم یعنی زمانی که مشکل آمد باید ذره‌ذره همان راهی که رفتیم را برگردیم و باز هم در ادامه همین سی‌دی می‌فرمایند «دل هر ذره که بشکافی آفتابی در میان بینی از مضیغ جهاد درگذری وسعت لامکان بینی» این بازی ادامه‌داری است اگر به آن بیداری و آگاهی برسیم در ما شکوفایی رخ می‌دهد.

منابع مقاله: سایت کنگره۶۰، کتاب عشق، سی‌دی وادی ششم
نویسنده: راهنما همسفر سعیده 
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بروجن

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .