English Version
This Site Is Available In English

نبودن در صراط مستقیم یعنی نیروی عقل و قوه تشخیص ضعیف‌تر می‌شود

نبودن در صراط مستقیم یعنی نیروی عقل و قوه تشخیص ضعیف‌تر می‌شود

دایره وسیع وادی‌های جمعیت احیاء انسانی کنگره60 از موضوع تفکر آغاز می‌شود و درنهایت به موضوع محبت می‌رسد و دوباره از محبت به تفکر. تاکنون پنج وادی را در دستور جلسات سالانه پشت سر گذاشته‌ایم و اکنون نوبت به وادی ششم رسیده است «حکم عقل را در قالب فرمانده، کاملاً اجرا نمایم.» عقل نیرویی است که فر ایزدی دارد؛ یعنی شکوه الهی است، هرقدر ما بیشتر در صراط مستقیم باشیم و به نیروی الهی نزدیک‌تر شویم قوه تعقل نیرومندتر، فعال‌تر و حضورش پررنگ‌تر می‌شود و هرقدر از صراط مستقیم دور شویم، نیروی عقل کمتر و قوه تشخیص آن ضعیف‌تر می‌شود.

انسان دو راهنما دارد؛ راهنمای بیرونی که پیامبران و اولیای الهی هستند و راهنمای درون که عقل است. عقل به‌هیچ‌ وجه اشتباه نمی‌کند، مگر آن‌که اطلاعات غلط به آن برسد. اگر قرار است به‌فرمان عقل برسیم که در وادی ششم نیز به آن اشاره‌ شده؛ باید تزکیه و پالایش شویم. انسان باید پاک شود، روی کردار خود کار کند و بهای سنگینی پرداخت نماید تا به‌فرمان عقل برسد.

جمعیت احیاء انسانی کنگره60 معتقد است که اعتیاد، فرزند انسان و مواد مخدر است؛ به‌عبارت‌دیگر از کنار هم قرار گرفتن انسان و مواد مخدر پدیده‌ای به نام اعتیاد متولد می‌شود؛ بنابراین برای شناخت اعتیاد بایستی عوامل و ترکیبات به وجود آورنده آن را بشناسیم. بخش عمده‌ای از این آموزش‌ها در وادی‌ها و بخش دیگر در آموزش‌های جهان‌بینی است.

عقل مانند فرماندهی است که با درایت فرماندهی می‌کند، هرگاه این فرمانده آسیب ببیند، تمام امور مربوط به او از تعادل خارج می‌شود. عقل سالم مانند فرمانده مدبر و با تدبیری است که به‌موقع حمله و به‌موقع عقب‌نشینی می‌کند. اولین نیروی به‌کارگیری قوه عقل، حس است. حس یک گیرنده است که اگر نبود هیچ ساختاری نه در صور آشکار و نه در صور پنهان به وجود نمی‌آمد و زندگی و حیات برای موجودات غیرممکن بود.

اگر حس نبود هیچ حرکت و هیچ ارتباطی بین موجودات برقرار و پیام صوت و تصویر منتشر نمی‌شد؛ پس ابزاری است برای برقرار کردن ارتباط بین انسان و سایر موجودات با کل هستی. حس مانند فضاپیمایی است که سیر می‌کند و مطالب را برای عقل گردآوری کرده و می‌آورد؛ عقل مطالب آورده شده را آنالیز کرده و دستور انجام کار را صادر می‌کند.

اگر حس آلوده و تحت تأثیر و تسلط نیروهای بازدارنده باشد، اطلاعات جمع‌آوری‌شده، اطلاعاتی مخرب هستند که در اختیار عقل قرار می‌گیرند و این قاضی با صداقت طبق آن اطلاعات و آن شواهد، قضاوتی اشتباه و ناعادلانه کرده و حکم اشتباهی صادر خواهد کرد. نفس اصلی‌ترین و اساسی‌ترین پارامتر شهر وجودی انسان و اجزای صور پنهان است که در کلام‌الله شریف نیز به‌کرات از آن یاد می‌شود؛ ممکن است تاکنون از نفس بسیار شنیده باشیم، مثل نفس اماره، نفس لوامه، نفس مطمئنه، اما در مورد خود نفس و این‌که خود نفس چیست؟ شاید اطلاعات چندانی نداشته باشیم. کتاب «عبور از منطقه 60 درجه زیر صفر» از نفس تعریف جالبی را ارائه می‌کند که می‌تواند بسیار به ما کمک کند.

در این وادی یاد می‌گیریم که صدا و ندای‌ درونی‌ عقل را بشنویم، به آن توجه کنیم، به دستورات او عمل کنیم و به چشم یک فرمانروای عادل و صالح به او بنگریم. فرمان عقل به معنای «شو، شود» است به کاری که اراده کرده و به قولی که به خود می‌دهیم پایبند بوده و انجام دهیم تا در موعد مقرر به خواسته‌های خود برسیم؛ این نشانه‌های نزدیک شدن به‌فرمان عقل است.

منابع: کتاب «عشق، 14 وادی برای رسیدن به خود» سی‌دی وادی ششم و سایت جمعیت احیاء انسانی کنگره۶۰
نویسنده: همسفر مهسا رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر ژاله رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی عمان سامانی شهرکرد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .