English Version
This Site Is Available In English

اصول تعادل

 اصول تعادل

عدالت بدون مقدمه نمی‌شود برای رسیدن به عدالت نیاز به معرفت داریم. آیا تمام افراد در کنگره۶۰ باهم برابرند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت: در قسمت‌هایی بله؛ به‌عنوان‌ مثال: تمام اعضاء با عضویت در کنگره با هر شغل، دین و مذهبی که دارند، جهت معرفی خود از نام کوچک استفاده می‌کنند و القاب به‌هیچ‌عنوان به‌کاربرده نمی‌شود.

اعضاء کنگره روی نقاط مشترک یکدیگر کار کرده و هدف و خواسته همه افراد درمان اعتیاد است. تمام دوستی‌ها و پیوند محبتی که بین افراد برقرار بوده، به‌واسطه وجود همین نقاط مشترک به وجود آمده است. اعضاء کنگره به سیاست کاری ندارند و تمام آن‌ها از سن ۱۸ سالگی می‌توانند در یک لژیون و روی صندلی‌های مشترک آموزش دریافت کنند و درواقع همه آن‌ها از شرایط و یک سری آموزش‌های شبیه به یکدیگر برخوردار بوده؛ اما ازنظر مسائل دیگری با یکدیگر متفاوت هستند.

همان‌گونه که بینایان با نابینایان برابر نیستند، در کنگره نیز هیچ‌گاه یک سفر اولی با یک سفر دومی با هم برابر نیستند؛ زیرا به یک سفر دومی می‌توان خدمت داد؛ اما این کار برای یک سفر اولی امکان‌پذیر نیست. دلیل این امر هم این است که او از هدف اصلی خود دور شده و سفرش را خراب می‌کند. نمی‌توان شخصی را که در سفر اول خود طبق برنامه حرکت می‌کند با فردی که فرمان‌بردار صحبت‌های راهنمای خود نیست، برابر دانست.

در کنگره به سفر اولی باید محبت کرد و به سفر دومی خدمت داد تا حالشان خوب شود. در کنگره جایگاه سفر اولی، سفر دومی، راهنما، مرزبان، دبیر، نگهبان و استاد متفاوت بوده؛ اما تمام افراد قابل‌احترام هستند و از لحاظ خدمت کردن، اخلاق، رفتار و منش، مردم‌داری، عشق و محبتی که با سایر افراد دارند، برابر نیستند؛ بنابراین می‌توان گفت جایگاه و درجه‌بندی آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است.

لوگو کنگره۶۰ دارای سه کلمه عدالت، معرفت و عمل سالم است که پایه‌های اساسی کنگره را تشکیل می‌دهند که البته عدالت در رأس آن قرار دارد که نشان‌دهنده اهمیت آن است. عدالت هم‌خانواده تعادل است و تعادل؛ یعنی هر چیزی در جای خودش قرار دارد، هر انسانی فطرتاً خواهان عدالت است و آنجایی که نابرابری و بی‌عدالتی ببیند، معترض می‌شود.

خیلی اوقات ما به‌اشتباه عدالت را با مساوات و برابری یکسان می‌دانیم؛ درحالی‌که این‌طور نیست. پایه و اساس عدالت بر دانش و عمل سالم است؛ یعنی جایگاه  فرد بر اساس میزان آگاهی و رفتاری که از وی سر می‌زند، تعیین می‌شود.

گاهی اوقات این موضوع مطرح می‌شود که آیا موقعیت کنونی که افراد در آن قرار دارند عین عدالت است؟ بله کاملاً عین عدالت است؛ چون ما نتیجه اعمال، رفتار و میزان آگاهی‌مان را دریافت می‌کنیم و بر اساس آنچه دریافت کرده‌ایم، عملکردمان مشخص می‌شود.

طبیعی است فردی که به‌عنوان مصرف‌کننده در گوشه خیابان افتاده با کسی تلاش کرده و طی مدت مشخص طریقه درمان را پیش‌گرفته، یکسان نیست. پس چطور می‌توان انتظار داشت در این جهان هستی همه با هم برابر باشند و به همه افراد آنچه دلشان بخواهد، داده شود.

معرفت، شناخت و آگاهی از مهم‌ترین اصول برای دست یافتن به تعادل است. اگر انسان کارهایش را با شناخت و آگاهی انجام دهد، قطع به‌یقین ختم به خیر خواهد شد؛ اما درصورتی‌که بدون شناخت باشد، نتیجه‌ای جز شر به همراه نخواهد داشت. باید  شخص اجراکننده هر عمل از نقاط خوب و بد آن آگاهی داشته باشد؛ درصورتی‌که از آن‌ها اطلاعی نداشته باشد، عمل او در ظاهر نیک بوده؛ اما در باطن مشکل‌ساز خواهد شد.

برای کمک کردن به دیگران هم باید تعادل را در نظر بگیریم و گاهی اوقات از انجام کمکی که به ضرر شخص تمام خواهد شد، دوری کنیم؛ چراکه در نظر نگرفتن این موضوع موجب از بین رفتن دوستی‌ها و روابط خواهر و برادری‌ها شده و درنهایت مشکلات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.ما در کنگره۶۰ اعتقاد داریم که فرد برای رسیدن به درمان کامل باید هم‌زمان سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی‌اش رشد کامل و کافی را داشته باشد تا به تعادل، سپس به آرامش برسد.

اساس آموزش‌های کنگره هم بر مبنای عقل، عشق و ایمان است و هرکدام از این اضلاع، دیگری را کامل می‌کند و اگر کسی بخواهد به تعادل و آرامش برسد باید این سه پارامتر را علاوه بر زیرمجموعه‌های آن؛ یعنی معرفت، عدالت و عمل سالم را سرلوحه کارهای خویش قرار دهد و این ممکن نمی‌شود؛ مگر اینکه ذره‌ذره با گرفتن آموزش‌های لازم دانش و آگاهی خود را بالا ببرد و دانایی خود را به دانایی مؤثر و کاربردی تبدیل کند.

منبع:
کتاب 14 مقاله، مهندس حسین دژاکام

نویسنده و رابط خبری: راهنما همسفر آمنه (لژیون تغذیه سالم)
ویرایش و ارسال: همسفر الهه رهجوی راهنما همسفر محترم (لژیون چهاردهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی آکادمی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .