سیدی «مست» گفتوگویی میان استاد و شاگرد است که درباره بیماری اعتیاد و روش درمان آن، که تاکنون ناشناخته باقی مانده، میباشد. استاد میگوید: «ما در این حلقه، همانطور که میدانید، منتظر بودیم تا شرایط برای عمل سهگانه که همان مثلث است، مهیا گردد:
۱. یافتن
۲. انجام آن به طریقی که در جریان است
۳. احیای اعتقادات و پیامهای مکتوب شده، تدوین و تدریس آن به صورتی ساده».
برای درمان اعتیاد تاکنون هیچ راهی وجود نداشته است. شاید آقای مهندس در کنار اساتید دیگر در یک مکان در خصوص اعتیاد تدریس کنند، ولی دهها سال با یکدیگر فاصله دارند. ترکهای زیادی داشتهایم، اما تاکنون درمان نداشتهایم.
آقای مهندس حسین دژاکام در سال ۱۳۷۷ مصرفکنندگان را به چند دسته تقسیم کردند: «دوستداران اعتیاد»، «نامزدهای اعتیاد» و «خواستاران درمان». برای علاقهمندان به اعتیاد از روش مهار استفاده میشود. چندین سال بعد از مطرح شدن این موضوع توسط آقای مهندس، واژه «harm redaction» مطرح شد؛ یعنی کاهش آسیب و یک درمان نگهدارنده است. درمان با این روش یک شروع است و پایانی ندارد، چه با متادون و چه با شربت تریاک. پس کاهش آسیب نیز آغازی است که برای ما پایانی ندارد.
متد DST یک روش نیست، یک کشف است؛ راهی که مجهول را معلوم کرده است. متد DST از دروازه درمان نیز گذشته است. ما یک ترک داریم، یک درمان. درمان فراتر از ترک است و تعادل فراتر از درمان. بنابراین باید برای متد DST ارزش بسیاری قائل شویم و بتوانیم آن را گسترش دهیم. با چه چیزی؟ با مقالات، نوشتهها و توسعه شعب کنگره۶۰.
ما تعداد زیادی الکلی و مصرفکننده مواد مخدر داریم که هنوز کسی نتوانسته است آنان را درمان کند، زیرا راه پیدا نشده است. اعتیاد از قدیم وجود داشته و اکثریت نیز گرفتار الکل بودهاند. خماری، بالاترین و بدترین درد بشر است. مصرفکننده زمانی که خمار است، خویش را از بیگانه تشخیص نمیدهد؛ چون گرفتار است، حتی پدر، مادر و فرزند را نیز تشخیص نمیدهد. اکثر مردم نیز تصور میکنند این مشکل را میتوان با کمپ، دارو یا خشونت حل کرد و گمان میکنند میدانند، اما زمانی میتوان این مشکل را حل کرد که مانند آنها بود و درکشان کرد؛ تنها در این صورت میتوان مشکل را حل کرد.
در قرآن سورهای به نام «غاشیه» داریم. غاشیه به معنای فراگیرنده است و اکثر مفسران معتقدند منظور از آن قیامت است. اگر سوره غاشیه را بخوانید، متوجه میشوید که آن نیز درباره اعتیاد صحبت میکند. در سوره آمده است که تغذیه آنان از خار و خاشاک گیاهان است؛ گیاهانی که نه، فربه میکنند و نه، گرسنگی را رفع میکنند. ریشه این گیاهان، تریاک، هروئین، حشیش و غیره است؛ خار و خاشاکی که ریشه گیاهی دارند.
ما میخواهیم در روش DST، از درمان نیز فراتر برویم و به تعادل برسیم. چیزی که ما را به تعادل میرساند، جهانبینی، وادیها و آموزشهای مرتبط با آن است.
برداشت من از سیدی «مست» این است که ما ابتدا باید راهحل هر موضوعی را بیابیم و با تلاش، کوشش و گذر زمان، مسیر را برای ادامه راه هموار کنیم.
منبع: سیدی مست (مهندس حسین دژاکام)
نویسنده: همسفر شادی رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون سوم)
رابط خبری: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون سوم)
عکس: همسفر عاطفه رهجوی راهنما همسفر عطیه (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر عطیه (لژیون اول) نگهبان سایت همسفران نمایندگی محمدیپور قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
44