English Version
This Site Is Available In English

وادی پنجم ما را به عمل وا‌ می‌دارد

وادی پنجم ما را به عمل وا‌ می‌دارد

همسفر آذر:

وادی پنجم به‌ما می‌گوید: باید حرکت کنید؛ زیرا تا حرکت نکنید اتفاقی نخواهد افتاد. فکر و اندیشه به‌ تنهایی مشکلات ما را حل نمی‌کند. برای رسیدن به خواسته و هدف باید افکار و ساختارهای ذهنی خود را عملیاتی کنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم. برای به اجرا درآوردن تفکری که داریم و آن را عملیاتی انجام دهیم، سه اصل پندار سالم ،گفتار سالم و کردار سالم را همیشه در نظر بگیریم؛ چون وقتی که فکر ما سالم باشد گفتار ما هم سالم می‌شود و زمانی که گفتار ما سالم شود ما به طرف کردار سالم و عمل صالح هدایت می‌شویم. دانستن تنها بدون اینکه آن‌ها را اجرایی کنیم هیچ ارزشی ندارد. در وادی پنجم برای خروج از اضطراب و نگرانی‌ها، به هفت پله اشاره می‌کند که برای تزکیه و پالایش باید آن را طی کنیم برگشت از ضد ارزش‌ها، خودداری، قناعت، صبر، تجسس، قضاوت، غیبت ، پس‌انداز، توکل، رضا، تسلیم هر کدام از این‌ها می‌تواند کلیدی باشد که ما را از ضدارزش‌ها دور نگه دارد.

همسفر آرمیتا:

برداشتی از وادی پنجم از اندیشه تا عمل، در وادی پنجم حقیقتی نهفته است که تنها با تأمل و تجربه می‌توان آن را دریافت تفکر، به‌ تنهایی راه‌گشا نیست؛ بلکه آن‌گاه به کمال می‌رسد که با حرکت و اقدام همراه شود. اندیشه، اگر در حصار ذهن باقی بماند، نه ثمری دارد و نه تغییری ایجاد خواهد کرد.انسان در همین حیات زمینی در چندین جهان به‌ طور هم‌ زمان زندگی می‌کند جهان محسوس خاکی، جهان ناپیدای خواب، و جهان ظریف ذهن. از میان این‌ها، جهان ذهنی آغازگاه هر تغییر و هر تصمیم است؛ جایی که ساختارهای فکری شکل می‌گیرند. اما تا زمانی که این ساختارها به عرصه‌ عمل وارد نشوند به واقعیتی تبدیل نمی‌شوند.وادی پنجم، نقطه‌ای است که در آن می‌آموزیم چگونه از مرحله‌ی فکر فراتر رویم و آن را به عمل تبدیل کنیم. اما این گذر، آسان نیست؛ چرا که اضطراب، ترس،بی‌اعتمادی و ناامیدی موانعی‌ هستند که راه را سد می‌کنند.رهایی از آشفتگی و ناپایداری درونی، تنها زمانی ممکن می‌شود که انسان با پالایش خود و عمل‌کردن به دانسته‌هایش، قدم در مسیر تعادل و آرامش بگذارد. در این مسیر اصل‌هایی چون پندار نیک، گفتار نیک، و کردار نیک، چراغ راه ما هستند؛ زیرا اندیشه‌ی پاک، زبان را می‌آراید و زبان پاک، ما را به کنش‌هایی صلح‌آمیز و سازنده هدایت می‌کند.دانستن اگر به کار نیاید بی‌ارزش است.همان‌گونه که گنجینه‌ای عظیم اگر در زمان نیاز گشوده نشود نجات‌بخش نخواهد بود. بسیاری دانایند اما در عمل ناتوان‌اند و این ناتوانی، نه از نادانی، بلکه از ناتمام‌ ماندن مسیر فکر تا عمل سرچشمه می‌گیرد.در ادامه‌ی این وادی، راهکارهایی برای تبدیل اندیشه به عمل ارائه شده است بازگشت از ضد‌ارزش‌ها، خودداری در لحظه‌های تردید، قناعت در مصرف، صبر در مسیر، پرهیز از قضاوت و غیبت، پس‌انداز برای فردا، و در نهایت، توکل و رضا در برابر اراده‌ی قدرت مطلق.این‌ها نردبانی‌اند که ما را پله‌پله از درون تاریک و ناپایدار به روشنایی تعادل و آرامش می‌رسانند.وادی پنجم یادمان می‌دهد که دانایی، آغازی است اما تا زمانی که به کنش نینجامد، به مقصدی نمی‌رسد.باید برخاست، باید عمل کرد باید زیست.

همسفر منصوره:

وقتی به دریا نگاه می‌کنیم آب می‌بینیم و موج، یا وقتی به آسمان نگاه می‌کنیم خورشید، ماه، ستارگان و ابرها را می‌بینیم ولی اگر به درون آن‌ها نفوذ کنیم عظمتی را مشاهده خواهیم کرد و زمانی که به درون انسان هم نفوذ کنیم عظمتی کمتر از جهان بیرون او نیست. انسان به جزء جهان خاکی در چندین جهان دیگر نیز در حال حیات است که یکی از آن‌ها جهان ذهن است. اين جهان مقدمه‌ای برای چگونه زيستن در حیات خاکی و سایر جهان‌ها می‌باشد در نتیجه اگر ما نتوانیم افکارمان را به عمل تبدیل کنیم هیچ گاه به نتیجه نخواهیم رسید و فقط بنشینیم و به تمامی مسائل فکر کنیم و کاری انجام ندهیم به چه کارمان می آید؟ ما باید تمام آن چیزها که در ذهن ما هستند را خوب بررسی کنیم و آن‌چه که قابل اجراست را عملی کنیم تا زمانی که نتوانیم افکارمان را عملیاتی کنیم ترس، اضطراب، عدم اعتماد به‌نفس و ناامیدی ما را رها نمی کند. ما با هر یک از این ضعف‌هایمان باید روبرو شویم تا آن‌ها را مغلوب کنیم و تا زمانی که نتوانیم با خودمان کنار بیایم زندگی آشفته‌ای داریم و آرامش نخواهیم داشت انسان باید از ضدارزش‌ها دوری کند، از انجام کاری که به درستی و نادرستی آن شک دارد خودداری کند. قناعت داشته باشد یعنی از ساده‌ترین چیزها و کمترین امکانات بهترین فرصت ها را بسازد. صبر داشته باشد همه چیز به یکباره تغییر نخواهد کرد در کار دیگران تجسس نکند، دیگران را قضاوت نکند، پس انداز داشته باشد، و مهم‌تر از همه تسلیم امر خداوند باشد.

جمع‌آوری مطلب و ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر محبوبه( لژیون اول) رابط خبری
ارسال خبر: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر عادله( لژیون دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی قوچان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .