در جهان، تفکر قدرت مطلق حل نیست بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید. انسان وقتی که به دریا نگاه میکند، آب را میبیند؛ همچنین موج را یا وقتی که به آسمان نگاه میکند، آسمان آبی و آفتابی و گاهی با ابر را و نیز وقتی که خورشید برای استراحت موجودات، پشت کوه پنهان میشود آسمانی پر از ستارگان را مشاهده میشود؛ ولی اگر انسان به درون آن نفوذ کند آنگاه چه خواهد دید بهطور کلی وادی اول تا چهارم روی تفکر کار میکند و در آن، حالات گوناگونی را بررسی میکند که تمامی ساختارها با فکر بهوجود میآید و هیچ موجودی جهت بیهودگی قدم به حیات نگذاشته و باید دانست که هیچ موجودی به اندازه خود راجعبه خودش فکر نمیکند.
وادی چهارم مسئله خداوند را مطرح میکند و آموزش میدهد. همه چیز با تفکر شروع میشود؛ همچنین حوزه، چهارچوب، خط و خطوط تفکر را به شخص نشان میدهد حالا همه تفکراتی که در وادی اول تا چهارم کار شد تمام اینها بهجای خود حالا اگر اینها وارد عمل نشوند یک ریال هم نمیارزد و هیچ ارزشی ندارد در کنگره بچههایی وجود داشتند که متون سردار و عقاب را خوانده بودند و از نظر اطلاعات و درجه بالایی قرار داشتند؛ ولی ذرهای هم نتوانستند از آن مطالب استفاده کنند در جهان ذهنی انسان، تمام ساختارهایی را که میخواهد میتواند بهوجود آورد.
چهار وادی از اول فقط روی جهان ذهنی کار کردند حالا وادی پنجم میگوید فرد باید از جهان ذهنی قدم به جهان عملیاتی بگذارد یعنی آنچه ساختار در ذهن بهوجود آورده، نقشه کشیده و در ذهن اجرا کرده حالا باید در بیرون اجرا کند یعنی اگر در جهان ذهنی هر چه بگوید موجود میشود انسان الان هرچه بگوید در جهان ذهنی، بلافاصله ساخته میشود مثلاً زرافه حالا او دارد زرافه میبیند حالا زرافه ببیند که دو شاخ هم در سر دارد او میبیند و به او گفته میشود زرافهای ببین که سر آن، سر شیر باشد، رؤیت میکند؛ پس هرچه بگوید شو؛ پس میشود یا همان شو، شود.
جهان ذهنی مقدمه برنامهریزی یا عمل تمرین برای چگونه زیستن در جهان خاکی و سایر جهانها میباشد این برنامهریزی به وسیله تفکر یا ساختارها بهوجود میآید که در وادی اول تا چهارم به آن پرداخته شده برای مثال وقتی شخص تصمیم میگیرد یک ساندویچ بخورد، اول باید تمام مراحل از تهیه تا خوردن آن را در ذهن خود برنامهریزی کند. اول: تفکر و تشکیل ساختارهای مناسب ذهنی خوردن ساندویچ است. دوم: به اجرا درآوردن ساختارهای ذهنی ساندویچ تا خوردن آن میباشد؛ بنابراین در این وادی اگر انسان نتواند ساختار ذهنی و ساختار تفکر خود را تبدیل به ساختارهای عملیاتی نمایید هیچگاه به نتیجه نمیرسد به عبارت دیگر همیشه ساختار ذهنی ساندویچ را فراهم میکند؛ ولی هرگز به مهمترین بخش عملی، بخش عملیات و لذتبخش آنکه خوردن ساندویچ است نخواهد رسید.
وادی پنجم به انسان میگوید برای رسیدن به تزکیه و پالایش باید هفت پله را سپری کرد ۱ـ برگشت از ضدارزشها. ۲ـ خودداری. ۳ـ قناعت. ۴ـ صبر. ۵ـ تجسس، قضاوت، غیبت. ۶ـ پس انداز. ۷ـ توکل، رضا، تسلیم. برای رسیدن به آرامش بایستی پاکسازی و سازندگی را از خود آغاز نمود برای اصلاح اخلاق، رفتار، کردار و منش خود در کل بایستی سه اصل پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم را همیشه در نظر داشته باشد. پله اول یعنی برگشت از ضدارزشها یعنی اینکه هر کاری که به انسان حس بد میدهد، ضدارزش است و او باید از آن کار دوری کند. پله دوم یعنی خودداری، بعضی اوقات برای انجام کاری هر چه فکر میکند به نتیجه نمیرسد؛ پس بهتر است وقتی نمیداند آن کار به صلاحش است یا نه از انجام آن کار خودداری نماید.
پله سوم، قناعت همه از دامان طبیعت بهوجود آمدهاند و طبیعت حکم مام را در انسان دارد، بایستی از طبیعت قناعت را یاد بگیرد و بهترین الگو در قناعت کردن، طبیعت است؛ زیرا از زمین شور، آب تلخ و کود حیوانات، زیباترین گلها و خوشمزهترین میوهها را بهوجود میآورد. پله چهارم، صبر است او میتواند به طبیعت بنگرد و در خواهد یافت که طبیعت برای مهیا کردن تولیدات خودش همیشه نیاز به زمان دارد و با صبوری کامل بهترین محصولات را به فرد میدهد. پله پنجم، تجسس، قضاوت و غیبت است چیزی که در حرمت کنگره۶۰ آمده و همه افراد در کنگره۶۰ باید به آن اهمیت دهند، همین است که در مورد دیگران تجسس، قضاوت و غیبت نکنند در وادی پنجم غیبت را به دیوار خراب و پوسیده تشبیه میکند.
پله ششم، پسانداز است قطرهقطره جمع گردد، وانگهی دریا شود. پله هفتم توکل، رضا و تسلیم است یعنی باید در تمامی مراحل مختلف زندگی با تفکر و تلاش حرکت کرد و همواره به قدرت مطلق توکل نمود و او را وکیل خود قرار دهد و انسان همیشه و در هر شرایط نظر به هدایت و حمایت او داشته باشد.
اگر از دو مرحله یعنی توکل و رضا عبور شود میتواند وارد مرحله تسلیم در مقابل قدرت مطلق شود. آقای علی خدامی دیدهبان محترم در مورد وادی پنجم فرمودند: انسان بایستی مسئولیت امور زندگی خود را بپذیرد و در جهت آن تلاش و کوشش نماید اگر زمانی به مشکل برخورد کرد که حل آن از ید قدرتش خارج بود، آنگاه میتواند به قدرت مطلق توکل نماید و چشم به رحمت و عنایت او داشته باشد و این را نیز بداند که او هیچگاه بندگانش را فراموش نمیکند و در لحظات سخت و بحرانی زندگی، رحمتش را از انسانها دریغ نمیکند.
منابع: سیدی وادی پنجم، بخش یک و دو. کتاب چهارده وادی. سخنان دیدهبان محترم مسافر آقای علی خدامی.
نویسنده: همسفر صالحه رهجوی راهنما همسفر محیا(لژیون سوم)
رابطخبری و ویراستاری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محیا(لژیون سوم)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کریمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
51