خدا را شاکرم که با مکان مقدس کنگره۶۰ آشنا شدم تا به آرامش و حال خوب برسم. وادی پنجم یکی از مهمترین وادیها در مسیر اصلاح و درمان فردی بهویژه برای رهایی از اعتیاد و رسیدن به تعادل درونی است. از وادی اول تا وادی چهارم، بیشتر تمرکز بر تفکر، خودشناسی، درک نیروی عقل و بررسی ساختار درونی انسان بود؛ اما در وادی پنجم نقطه عطفی ایجاد میشود، جایی که از «فکر کردن» باید به «عمل کردن» رسید.
طبیعت بهترین الگوی ما برای زندگی میباشد. وقتی به درخت نگاه میکنیم، میبینیم که خاک و آب شور را تبدیل به میوههای خوشمزه و مفید میکند تا انسانها استفاده کنند. ما بهعنوان اشرف مخلوقات نباید تبدیل به یک مصرفکنندهای شویم که هیچ بازدهی ندارد. تفکر بدون عمل، مانند بذر بدون کاشت است. در این وادی انسان میفهمد که صرفاً با فکر کردن، برنامهریزی و آرزو کردن، هیچ تغییر واقعی در زندگی ایجاد نمیشود، مگر اینکه آن افکار به عمل تبدیل شوند. شخصی که قصد دارد تغییر کند، خواه در درمان اعتیاد باشد یا در تغییر عادات غلط باید وارد مرحله حرکت و اقدام عملی شود.
وقتی به اطراف خود نگاه میکنم و میبینم همه چیز آفریده شده است که به انسان خدمت برساند از خودم تعجب میکنم که چرا با وجود این همه نعمتهای فراوانی که در اطرافم وجود دارد؛ ناراضی، بیانگیزه و ناشکر هستم؛ اگر به داشتههای خودم و نعمتهای خدا توجه کنم، میبینم هر روز هزاران بار برای من معجزه رخ میدهد. به طور مثال: سلامتی، نفسکشیدن و هر صبحی که چشمانم را باز میکنم، معجزه است؛ اما برای من دقیقاً مصداق این موضوع میباشد که شخصی که خواب است را میشود بیدار کرد؛ ولی شخصی که خودش را به خواب زده هرگز نمیتوان بیدار کرد.
مادامی که ما بنشینیم و فقط تفکر کنیم و افکار خود را به مرحله عمل نرسانیم، هیچ فایدهای ندارد. آقای مهندس میفرمایند: «با حلوا حلوا، دهان شیرین نمیشود». کاری که ما انجام میدهیم، نتیجه تفکر ما است. وادی پنجم گویای این موضوع است که در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید. در این وادی به این موضوع تأکید شده است که در مورد موضوعی که نمیدانیم برای ما خوب یا بد است، باید از انجام آن پرهیز کنیم.
موضوع مهم دیگر (توکل، رضا و تسلیم) است که در این وادی به آن اشاره شده است. شایسته است که ما در مراحل مختلف زندگی با تفکر، تلاش و کوشش حرکت کنیم و همواره قدرتمطلق را وکیل خود قرار دهیم و همیشه در هر شرایطی به هدایت و حمایت او نظر داشته باشیم. همواره با قلب، زبان، عمل به آنچه از طرف او برای ما تقدیر میشود، رضایت داشته باشیم، حالا اگر از این دو مرحله توکل و رضا عبور کنیم، میتوانیم وارد مرحله تسلیم در مقابل قدرت مطلق شویم، البته در مقابل رضا هر چه قدرتمطلق مقرر فرماید؛ اگر موافق خواستههای ما باشد، اکثراً راضی و خشنود هستیم؛ اما در مقام تسلیم ما خواستهای جز خواسته قدرتمطلق نداریم. به اجرا درآوردن مرحله تسلیم فوقالعاده سخت و دشوار است، این مرحله برای افرادی سخت و برای افرادی سهل است.
اهمیت این وادی در درمان اعتیاد این است که نشان میدهد، فرد مصرفکننده اگر تنها به فکر ترک مواد باشد؛ ولی هیچ اقدامی نکند، تغییری در وضعیتش ایجاد نخواهد شد. او باید برنامه درمانی خود را با نظم، اراده و تکرار اجرا کند. این مرحله در واقع شروع مسئولیتپذیری فرد در قبال زندگی و تصمیماتش است. وادی پنجم بیان میکند که بین «دانستن» و «شدن» فاصلهای وجود دارد و این فاصله تنها با عمل کردن پر میشود. هیچکس با تفکر صرف به آرامش، رهایی و موفقیت نمیرسد، مگر آنکه شجاعت شروع، پایداری در مسیر و آمادگی برای شکست و اصلاح را داشته باشد، بایستی ساختارهای فکری خود را به ساختارهای عملیاتی و اجرایی تبدیل کنیم.
از خداوند سپاسگزارم که دریچه سراسر نور کنگره۶۰ را به روی من باز کرد تا با آموزشهای فراوانی که در این مکان مقدس میبینم از آن حال خمودگی و بیحالی تبدیل به مریم پرانرژی امروز شوم. از آقای مهندس، راهنمای خوبم خانم ثریا و همه دوستانم در کنگره۶۰ کمال تشکر را دارم.
منابع: سیدی وادی پنجم، کتاب عشق
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون نهم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون نهم)
ویراستار: همسفر بهاره نگهبان سایت
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون پنجم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
76