English Version
This Site Is Available In English

وادی پنجم، وادی اجرا و عمل است

وادی پنجم، وادی اجرا و عمل است

چهار وادی اول، وادی‌های تفکر هستند. وادی پنجم، وادی اجرا و عمل است و به حرکت و تلاش برای رسیدن به هدف تعیین‌شده، تأکید می‌کند و به انسان می‌گوید: برای حل مشکلات و رسیدن به اهداف، تفکر به‌تنهایی کافی نیست و باید در مسیر حرکت قرار بگیرد. وادی پنجم به عظمت و قدرت انسان اشاره می‌کند که کمتر از جهان هستی نیست، زمانی که به درون انسان بتواند نفوذ کند.

انسان در جهان‌های مختلفی به حیات خود ادامه می‌دهد، مانند: جهان فیزیکی، جهان ذهن، جهان خواب و... جهان فیزیکی، همان جهان خاکی است که انسان به طور آگاهانه در آن زندگی می‌کند. جهان ذهن، جهان بزرگی است که تمام شنیده‌ها و دیده‌ها را با ساختار تفکر جذب می‌کند و مقدمه برنامه‌ریزی و عمل برای چگونه زیستن در جهان خاکی و سایر جهان‌ها است. جهان خواب، جهانی است که به‌صورت ناخودآگاه در آن زندگی می‌کنیم و شبیه به مرگ است با این تفاوت که ارتباط بین جسم و نفس قطع نمی‌شود.

در این وادی ما تمرین می‌کنیم که ساختار‌های تفکرات خود را اجرایی کنیم و به آن دسته از افکار خود که صحیح و منطقی هستند، اجازه اجرا و حرکت دهیم. برای اجرای این ساختار‌ها باید حرکت ما درست و اصولی باشد و از حالت اضطراب، ترس، عدم اعتمادبه‌نفس و سایر نکات منفی خارج شویم تا به مرحله آرامش قدم بگذاریم. برای رسیدن به آرامش باید از ضد‌ارزش‌ها دوری کنیم و سه اصل پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم را اجرا کنیم تا به انسانی متعادل تبدیل شویم.

برای خروج از تاریکی‌ها و قدم در مسیر ارزش‌ها، بایستی پله‌هایی را به‌مرورزمان طی کنیم که این پله‌ها شامل موارد زیر است:

1_ برگشت از ضد‌ارزش‌هایی که خرد‌ جهانی آن‌ها را به رسمیت می‌شناسد، مانند: دروغ گفتن، دزدی‌کردن، رشوه‌گرفتن و...

2_ خودداری از انجام کاری که منفعت یا ضرر آن را نمی‌دانیم.

3_ قناعت یعنی، بهترین شرایط را با حداقل امکانات برای زندگی خود به وجود بیاوریم.

4_ صبر یعنی، طی‌کردن زمان همراه با تلاش و کوشش برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده.

5_ تجسس، قضاوت و غیبت را از خود دور کنیم؛ زیرا این اعمال از جهل و نادانی ما سرچشمه‌ می‌گیرند و باعث هدردادن زمان و انرژی از ما می‌شوند و ما را به نابودی و بیراهه می‌کشانند.

6_ پس‌انداز که برای تمام انسان‌ها ضرورت دارد و انسان باید توشه مادی و معنوی برای خود پس‌انداز کند تا در مواقع سختی و مشکلات از این توشه استفاده کند.

7_  توکل، رضا و تسلیم که در تمام مراحل زندگی، خدواند را وکیل خود قرار دهیم و با قلب و زبان و عمل به آنچه برای ما تقدیر می‌شود، رضایت داشته باشیم و با عبور از مرحله توکل و رضا تسلیم خواسته‌های قدرت مطلق باشیم که این مرحله فوق‌العاده سخت و دشوار است؛ اما زمانی که فردی شرایط لازم را به‌دست آورد این مرحله برای او سهل می‌شود.

از این وادی نتیجه می‌گیریم که اگر انسان علوم مختلفی را فرابگیرد و تفکرات زیبا داشته باشد یا بسیار زیبا صحبت کند؛ اما در عمل از آن‌ها نتواند استفاده کند، ارزش و فایده‌ای ندارد؛ زیرا تا زمانی که حرکت نکند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و به هدف و مقصد خود نخواهد‌ رسید. این حرکت باید در مسیر ارزش‌ها باشد و با توکل به خداوند و تسلیم در مقابل خواسته‌های او به مقصد و هدف خود برسد.

منابع: کتاب عشق (چهارده وادی برای رسیدن به خود)، سی‌دی‌های وادی پنجم و آموزش‌های کنگره
نویسنده و رابط ‌خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون سوم)
عکاس: مرزبان خبری همسفر طاهره
ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی نائین


 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .