English Version
This Site Is Available In English

وادی پنجم، وادی‌ای برای آغاز رهایی از افکار پوچ

 وادی پنجم، وادی‌ای برای آغاز رهایی از افکار پوچ

همسفر مریم:
در چهار وادی قبل، از نظر ذهنی آماده می‌شویم اما در این وادی به ما گفته می‌شود آمادگی ذهنی اگر بدون عمل و حرکت باشد بی‌نتیجه است. به قول سعدی: از حکیمی پرسیدند عالم بی عمل به چه ماند؟ گفت به زنبور بی‌عسل. وقتی می‌گوییم در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست یعنی اینکه هر چه برنامه‌ریزی کنی و نقشه بکشی ولی از جایت حرکت نکنی هرگز به مقصد و هدف نخواهی رسید، بلکه باید از مسائل جانبی و حاشیه‌ای و ضدارزشی دوری کنی و روی هدف متمرکز باشی. وقتی انسان تمام صددرصد تفکر، تعقل و قدرت اجرایی را روی هدفش بگذارد آن‌گاه نیروهای الهی به دستور قدرت مطلق در مسیر حرکتش قرار می‌گیرند و به او کمک می‌کنند؛ همان‌گونه که در کتاب شریفه آمده است (لیس للانسان الا ما سعی) یعنی برای انسان چیزی بدست نمی‌آید اگر تلاش نکند مثل شخصی که مصرف‌کننده مواد است هر روز با خود می‌گوید از فردا دیگر مواد استفاده نمی‌کنم، این عمل تا زمانی که حرکت نکند و برای بهبودی خود تلاشی نکند، انجام نمی‌شود و با توجه به آموزه‌های دینی و علمی کنگره ۶۰ به این نتیجه می‌رسیم که تفکر باید همراه با برنامه‌ریزی، عمل‌گرایی، مداومت و استمرار در کار باشد تا ما با تلاش به نتیجه مطلوب و ایده‌آل برسیم هرچند ممکن است نتیجه در مدت کوتاه بدست نیاید و حتما باید صبر و استقامت داشته باشیم. در این وادی یاد می‌گیریم بلد بودن زمانی با ارزش است که به آن جامع عمل بپوشانیم. با تشکر و آرزوی سلامتی برای جناب مهندس دژاکام و راهنمایم خانم لیلا.
همسفر نساء:
وادی پنجم با عنوان «در جهان ما، تفکر باید به عمل تبدیل شود وگرنه هیچ ارزشی ندارد» یکی از کلیدی‌ترین وادی‌‌هایی است که تأثیر عمیقی بر من گذاشته است. این وادی به من آموخت که صرفاً فکر کردن، برنامه‌ریزی کردن و آرزو داشتن تا زمانی که به مرحله عمل نرسد، هیچ دستاوردی نخواهد داشت. پیش از آشنایی با این وادی، بسیاری از افکار و تصمیماتم در حد ذهن باقی می‌ماند. بارها پیش می‌آمد که اهدافی برای خودم تعیین می‌کردم اما به‌ دلیل سستی در اراده یا ترس از شکست، هیچ‌گاه قدمی در جهت تحقق آن‌ها بر نمی‌داشتم. وادی پنجم مانند نوری در تاریکی ذهنم را روشن کرد و من متوجه این حقیقت شدم که قدرت واقعی در عمل کردن نهفته است، نه در اندیشیدن؛ پس از درک عمیق این وادی، تلاش کردم تا حتی کوچک‌ترین تصمیمات خود را نیز وارد مرحله اجرا کنم، از برنامه‌ریزی روزانه گرفته تا تغییر در سبک زندگی و حتی اصلاح رفتارهایم، همگی را بر پایه‌ی «تفکرِ منتهی به عمل» بنا نهادم. نتیجه‌ی این تغییر نگرش، احساس رضایت، اعتماد به نفس بیشتر و آرامش درونی بود که پیش از آن تجربه نکرده بودم. به‌طور کلی، وادی پنجم مرا از دنیای خیال بیرون کشید و وارد مسیر واقع‌گرایانه‌تری کرد، مسیری که در آن مسئولیت کارهایم را می‌پذیرم، برای رسیدن به اهدافم تلاش می‌کنم و می‌دانم که هیچ تغییری بدون حرکت و اقدام ممکن نیست.
همسفر سمیرا:
در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌نماید یعنی تفکری که در ذهن داریم را باید عملی کنیم و تفکری که به عمل در نیاید هیچ ارزشی ندارد. انسان‌ها در بُعد زمین در چند جهان زندگی می کنند: ۱- جهان خاکی که ما در بیداری در آن زندگی می‌کنیم، ۲- جهان خواب و ۳- جهان ذهنی که پیچیده است. ما در این وادی تمرین می‌کنیم تا تفکرات خود را از قوه به فعل درآوریم و افکارهای منطقی را وارد مرحله عملیاتی کنیم. ما برای رسیدن به آرامش باید تزکیه و پالایش شویم یعنی دوری از ضدارزشها و حرکت به سمت ارزش‌ها و این‌ها شامل چندین مراحل و پله است: ۱- برگشت از ضدارزش‌ها یعنی توبه ۲- خودداری: یعنی اگر در انجام کاری به درست یا اشتباه بودن آن شک داریم انجام ندهیم ۳- قناعت: از کمترین امکانات بیشترین استفاده را ببریم ۴- صبر: یعنی طی کردن و یا تحمل زمان با تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف و پس از صبر نوبت پیروزی است ۵- تجسس: نباید در زندگی دیگران سرک بکشیم ۶-‌قضاوت: پس از سرک کشیدن در زندگی دیگران آن‌ها را قضاوت نکنیم ۷- غیبت: پس از سرک کشیدن و قضاوت کردن شروع به غیبت پشت سر آن‌ها نکنیم ۸- وکیل: باید با زبان، دل و عمل به خدا توکل کنیم ۹- رضا: بعد از توکل باید به هرچه پیش آمد رضایت داشته باشیم ۱۰- تسلیم: باید در برابر قدرت مطلق تسلیم شویم و هر چه او برای ما مقدر فرموده را بپذیریم و خواسته‌ای جز خواسته قدرت مطلق نداشته باشیم.
همسفر آفرین:
وادی پنجم برای من دریچه‌ای بود به سوی درک عمیق‌تری از تغییر. تا پیش از این، گمان می‌کردم صرفاً با فکر کردن، نیت کردن و امید داشتن می‌توانم بر مشکلاتم غلبه کنم اما حقیقت این است که تا زمانی که حرکتی در کار نباشد، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. تفکر بدون عمل، همچون نقشه‌ای بدون مقصد است؛ زیبا و پر جزئیات اما بی‌ثمر.این وادی به من یادآوری کرد که باید  برخیزم، باید از خیال بیرون بیایم و در مسیر واقعی زندگی گام بردارم. پنج حرکتی که در این وادی به آن اشاره شده است؛ دوری از ضد ارزش‌ها، نظم در زندگی، پس‌انداز، خدمت به دیگران و داشتن برنامه‌ریزی است. برای من نه‌ تنها ابزارهایی برای درمان، بلکه پایه‌های یک زندگی سالم و متعادل هستند. با اجرای همین اصول ساده و عملی، متوجه شدم که تغییر واقعی، آرامش ذهنی و رشد شخصی چگونه حاصل می‌شود. خدمت کردن به دیگران، به‌ویژه در جایگاهی که خود زمانی در آن بوده‌ام، احساسی از معنا و ارزش را درونم زنده کرد. نظم به زندگی‌ام چارچوب داد و از هرج‌ و مرج ذهنی‌ام کاست و هر قدمی که برداشتم، نوری شد در دل تاریکی‌هایی که سال‌ها در آن‌ها گرفتار بودم. وادی پنجم برای من آغاز رهایی از افکار پوچ بود، اکنون می‌دانم که هیچ فکری، هیچ انگیزه‌ای و هیچ امیدی بدون حرکت، به ثمر نخواهد نشست.

همسفر زهره:
وادی پنجم مهندس دژاکام تأکید می‌کند که برای تغییر و بهبود زندگی، تنها فکر کردن کافی نیست و باید اقدام کرد. این وادی به ما می‌آموزد که حرکت و عمل در کنار تفکر، کلید حل مشکلات و رسیدن به اهداف است. تأثیر وادی پنجم بر زندگی: حرکت و عمل: وادی پنجم به وضوح بیان می‌کند که برای تغییر در زندگی، باید اقدام کرد. تفکر به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند و برای رسیدن به نتایج مطلوب، باید حرکت کرد. مسئولیت‌پذیری: این وادی به ما یادآوری می‌کند که مسئولیت زندگی‌مان بر عهده خودمان است و نباید انتظار داشته باشیم که دیگران یا خداوند به جای ما عمل کنند. پذیرش مسئولیت، اولین قدم در مسیر بهبود است. دوری از ضد ارزش‌ها: یکی از نکات کلیدی در وادی پنجم، دوری از ضد ارزش‌ها است. برای درمان اعتیاد و بهبود زندگی، باید از رفتارها و افکار منفی دوری کنیم. صبر و قناعت: وادی پنجم به اهمیت صبر و قناعت در زندگی اشاره می‌کند. در طول فرآیند درمان و تغییر، باید به آنچه داریم قانع باشیم و از تلاش برای بهبود مستمر غافل نشویم. توکل به خداوند: توکل به خداوند به معنای اعتماد به او در کنار تلاش‌های خودمان است؛ این مفهوم به ما یادآوری می‌کند که باید در کنار تلاش‌های خود، به رحمت و کمک الهی نیز امیدوار باشیم. تأثیر بر تفکر: وادی پنجم به ما می‌آموزد که تفکر صحیح و سالم، در کنار عمل، می‌تواند به ما کمک کند تا به اهداف خود برسیم و زندگی بهتری داشته باشیم. این اصول و آموزه‌ها می‌توانند به ما کمک کنند تا در مسیر بهبود زندگی‌مان گام برداریم و به تعادل در جنبه‌های مختلف زندگی دست یابیم

رابط خبری: همسفر نساء، راهنما همسفر لیلا (لژیون نهم)
ویرایش: همسفر معصومه، راهنما همسفر زینب(لژیون چهارم) دبیر دوم سایت
ارسال: همسفر معصومه، راهنما همسفر شیما(لژیون سوم) دبیر اول سایت
همسفران نمایندگی دکتر مسعود

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .