موضوع امروز ما «قضاوت و جهالت» است. زمانی که ما کسی را قضاوت میکنیم، باید منتظر قضاوت شدن باشیم. حقههای نفس ما را فریب میدهند تا دوربین را از روی خودمان برداریم و تمام توجه خود را به اطراف دهیم و این مانع رشد و پیشرفت ما میشود. امروز افتخار داریم با همسفر میترا از شعبه باغستان کرج گفتوگو کنیم. ایشان یکی از خدمتگزاران شعبه هستند و با تلاش و کوشش و در مسیر بودن، الگوی بسیار خوبی برای دیگران محسوب میشوند. باشد که خیر و برکت خدمتهای خالصانه این عزیز به خود و خانوادهشان بازگردد.
همسفر میترا، مسافر تغذیه سالم هستند. ایشان با وزن ۱۰۷ کیلوگرم وارد لژیون تغذیه سالم شدند و طی ۱۴ ماه با راهنمایی خانم کبری در پارک چمران سفر کردند. وزن فعلی ایشان ۶۷ کیلوگرم است و کاهش وزن ۴۰ کیلوگرمی داشتهاند.
.jpg)
آیا قبل از متد کنگره تجربه گرفتن رژیم یا کاهش وزن داشتهاید؟ چه تفاوتی بین این دو بود؟ لطفاً تجربهتان را برایمان بگویید.
همسفر میترا: من سال ۸۹ به یک پزشک تغذیه مراجعه کردم. آنجا به من رژیم کالریشماری یکساله دادند با منعیات زیاد. کربوهیدرات به شدت کم شده بود و چیز خاصی هم جایگزین نشده بود. آنجا ۲۰ کیلو کاهش وزن داشتم، اما مشکل این بود که املاح و مواد معدنی بدنم به شدت کم شد و تیروئیدم خیلی کمکار شد که مجبور شدم دارو مصرف کنم. بعد از تثبیت وزن، گفتند هر شب باید یک ویتامین بخوری، یک شب امگا۳، یک شب ویتامین A و هر روز هفته باید یک ویتامین مصرف میکردم. چون شرایط زندگیام آن زمان اجازه نمیداد آنها را تهیه و مصرف کنم، اضافه وزنم برگشت. متأسفانه ۲۰ کیلو کم کرده بودم؛ اما ۴۰ کیلو اضافه شد. خداراشکر با روش کنگره هیچ کمبودی در بدنم احساس نمیکنم. نه ضعف دارم، نه سرگیجه، نه کسالت و بیحالی. خیلی خوشحالم که وارد کنگره۶۰ شدم و با این علم بزرگ آشنا شدم. امیدوارم بتوانم برداشتهای خوبی از آن داشته باشم. با این روش بدون جراحی، بدون دارو و بدون ماده اضافی بیرونی، با تغذیه صحیح و سر ساعت غذا خوردن، این نتیجه حاصل شد.
آیا تجربهای از قضاوت نادرست در زندگی خود دارید؟ چگونه با آن برخورد کردید؟
همسفر میترا: قضاوت مسئلهای است که همه افراد در معرض آن قرار میگیرند. بله، برای من بارها اتفاق افتاده است. همیشه قضاوت بیمورد دیگران آزاردهنده است. من سعی کردهام در برخورد با این موارد آرامشم را حفظ کنم. در بعضی موارد اصلاً واکنشی نشان ندادهام و بیشتر اوقات سعی کردهام از آنها درس بگیرم. در برخی مواقع هم ارتباط را محدود کردهام.
چه عواملی باعث میشوند که افراد به سرعت قضاوت کنند؟
همسفر میترا: قضاوت سریع به عوامل زیادی بستگی دارد؛ از جمله دیدن نقطهضعفهای خود در دیگران، نداشتن مهارتهای ارتباط اجتماعی، احساس برتریطلبی یا تحت تأثیر گروه و اجتماع قرار گرفتن. همه اینها از نبود آگاهی و نادانی شخص سرچشمه میگیرد.
چگونه میتوانیم از قضاوتهای نادرست جلوگیری کنیم؟
همسفر میترا: میتوانیم برای کاهش قضاوتها اقداماتی انجام دهیم، ولی نمیتوانیم کاملاً جلوی آن را بگیریم. برای کاهش قضاوت، چه در خودمان و چه در دیگران، نیاز به تمرین ذهنی و تغییر بعضی عادات داریم. نگرش ما باید تغییر کند. بهتر است قبل از قضاوت، خودمان را جای فرد بگذاریم و بپرسیم چرا این کار را انجام داد؟ پاسخ به این سوالات کمک میکند کمتر قضاوت کنیم. باید مراقب زبان بدن و کلماتمان باشیم و بیشتر خودقضاوتی را تمرین کنیم.
جهالت ریشه در چه عواملی دارد؟
همسفر میترا: عوامل جهالت به چیزهای زیادی بستگی دارد. بعضی افراد تمایل به تفکر عمیق و پذیرش ندارند و همه چیز را به راحتی میپذیرند. آموزشهای سطحی که روی حفظ کردن مطالب تأکید دارند تا عمق آنها و بیتوجهی به تفکر انتقادی هم مؤثر است. در کل، جهالت همیشه ناشی از کمهوشی نیست؛ گاهی ناشی از ترس، راحتطلبی و غیره است.
آیا بیماری داشتید که با رعایت تغذیه سالم برطرف شده باشد؟
همسفر میترا: بله، بیماری فشار خون داشتم که خداراشکر برطرف شده و الان دارویی استفاده نمیکنم. درد مفاصل هم داشتم که کاملاً برطرف شده است. سردردهای میگرنی شدید و زانودرد هم داشتم که تا درصد بالایی بهبود پیدا کردهاند.
این روزها پس از رهایی ۴۰ کیلویی و دستیابی به وزن مورد نظر، چه حس و حالی را تجربه میکنید؟
همسفر میترا: اول از همه قادر مطلق را شکر میکنم که وارد کنگره۶۰ شدم. از آقای مهندس و خانواده محترمشان هم کمال تشکر و قدردانی را دارم. حس و حال این روزهای من مثل پرندهای است که از قفس آزاد شده است. فرای تصور خوشحالم. قبل از کنگره اصلاً فکرش را هم نمیکردم بتوانم یک کیلو کاهش وزن داشته باشم. با کاهش وزن، خودم را پیدا کردم. این سفر من را از «نمیتوانم» به «میدانم که میتوانم» رساند. مثل کسی هستم که بالاخره بعد از سالها خانه امن خودش را پیدا کرده است.
چگونه زود قضاوت نکنیم؟
همسفر میترا: برای اینکه زود قضاوت نکنیم، میتوانیم از روشهای مختلفی استفاده کنیم؛ مثلاً چند سوال با «چرا» از خودم بپرسم، مکث کنیم و چند دقیقه صبر به خرج دهیم. من خودم دفترچهای دارم که قضاوتهایم را در آن یادداشت میکنم، حس و حال قرار گرفتن در آن شرایط را متصور میشوم و سعی میکنم از آنها درس بگیرم و زود قضاوت نکنم.
آیا از روی ظاهر میتوان باطن کسی را قضاوت کرد؟
همسفر میترا: پاسخ واضح و کوتاه است: خیر. قضاوت بر اساس ظاهر همیشه نادرست و گمراهکننده است، اما متأسفانه در جامعه انجام میگیرد. هر بار که از قضاوت ظاهری جلوگیری کنیم، به جامعه مهربانی بیشتری هدیه میدهیم.
چرا آقای مهندس قضاوت و جهالت را در کنار هم گذاشته است؟
همسفر میترا: زیرا قضاوت و جهالت هر دو ریشه در ناآگاهی و عدم درک عمیق دارند. قضاوت از روی عدم آگاهی و نادانی صورت میگیرد و هر دو باعث تخریبهای زیادی در ما میشوند.
چگونه افراد کنگره به این آگاهی رسیدهاند که یکدیگر را قضاوت نکنند؟
همسفر میترا: در پرتو علم و دانش آقای مهندس و آموزشهای جهانبینی که ارائه میشود، برای اینکه دیگران را قضاوت نکنیم، نیاز به تغییر نگرش داریم. این تغییر نگرش در کنگره اتفاق افتاده و اعضای کنگره۶۰ به این آگاهی رسیدهاند که کنگره یک مکان امن است؛ پس یکدیگر را قضاوت نمیکنند.
کاربردی کردن این دستور جلسه چقدر میتواند در آرامش و آسایش جلسات کنگره ۶۰ مؤثر باشد؟
همسفر میترا: کاربردی کردن این دستور جلسه مثل اکسیژنی است که فضا را قابل تنفس میکند و باعث ایجاد حس اعتماد و بهخصوص صداقت میشود. این همکاری و همدلی است که در جلسات آرامش و آسایش را برقرار کرده است.
در پایان، از همسفر میترا نهایت تشکر و قدردانی را داریم که با سخنانشان به ما آموزش دادند و با آگاهی بالا و به زیبایی به سوالات پاسخ دادند. امیدواریم مورد توجه خوانندگان عزیز قرار بگیرد و آنچه باید، دریافت شود.
خوش برانیم جهان در نظر راهروان
فکر اسب سیه و زین مغرق نکنیم
حافظ

مصاحبهکننده: همسفر فهیمه رهجوی راهنما همسفر نیره (لژیون اول)
طراح سؤالات: همسفر فهیمه و همسفر اکرم رهجویان راهنما همسفر نیره (لژیون اول) و همسفر حکیمه رهجو راهنما همسفر سمانه (لژیون هشتم) همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مهری(لژیون هفتم)
عکاس: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باغستان کرج
- تعداد بازدید از این مطلب :
113