English Version
This Site Is Available In English

جنگ افکار و اندیشه

جنگ افکار و اندیشه

همسفر سمیه و مسافرشان حمید با ده سال تخریب و آخرین آنتی‌ایکس مصرفی شیره و تریاک وارد کنگره شدند. با راهنمایی مسافر علی و همسفر معصومه با متد DST و داروی OT سفر کردند. در حال حاضر به مدت دو سال است که به لطف خدا و دستان پرمهر آقای مهندس آزاد و رها هستند. رشته ورزشی مسافر شنا و باستانی و رشته ورزشی همسفر در کنگره شنا و ایروبیک است. همسفر سمیه یک دوره دنور بوده‌اند و در حال حاضر در جایگاه دبیر صوتی در حال خدمت هستند.

توجه شما را به گفت‌و‌گوی ایشان با سایت همسفران حسنانی در خصوص دستور جلسه «قضاوت و جهالت» جلب می‌کنم.

لطفاً در مورد رابطه «قضاوت و جهالت» توضیح دهید؟

قضاوت به معنای صدور حکم همراه با دانش و آگاهی است. جهالت به معنای ندانستن و ناآگاهی است، این دو مقوله در کنار هم به این معناست که از قضاوت‌هایی که همراه جهالت و ندانستن است؛ باید دوری کرد.


در چه صورتی ما به خود اجازه قضاوت دیگران را می‌دهیم؟

همان‌طور که ما انسان‌ها از روز الست با قدرت اختیار متولد شده‌ایم، خود را قاضی و صادرکننده حکم می‌دانیم. معمولاً انسان‌هایی قضاوت را انجام می‌دهند که آموزش لازم را ندیده باشند؛ اما اگر نیک بدانیم که قاضی و حکم‌‌فرمای جهان هستی خداوند بزرگ است، هرگز به خود اجازه نمی‌دهیم در مورد دیگران قضاوت کنیم.


جنگی که به واسطه قضاوت دیگران وارد آن می‌شویم، چگونه جنگی است؟

به نظر من جنگ افکار و اندیشه است. وقتی در ذهن، دیگری را بهتر از خود بدانم یا از روی ظاهر او را قضاوت کنم در اصل ضربه اصلی را به خود خواهم زد؛ زیرا تمام بیماری‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم، بیماری‌های فکری و روانی هستند و اگر بتوانیم با تزکیه و پالایش ذهن خود را آرام کنیم؛ حتماً در جنگ افکار و اندیشه پیروز خواهیم شد.


چگونه می‌توانیم از قضاوت دیگران فاصله بگیریم؟

امام صادق (ع) فرمودند: «هر کس که شخصی را قضاوت کند از این دنیا نخواهد رفت، مگر آن‌ که در شرایط آن شخص قرار بگیرد»
حتی در ضرب‌المثل‌ها نیز آمده است که «تا زمانی‌ که با کفش کسی راه نرفتی، او را قضاوت مکن» باید بدانیم چرخه‌ حیات و کائنات تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا ما هم روزی در جایگاه آن شخص قرار بگیریم.


به نظر شما ریشه‌ قضاوت به کدام یک از اظلاع مثلث جهالت مربوط است؟

به نظر من هر سه ضلع مثلث با هم در ارتباط هستند تا یک شخص بتواند خود را در جایگاهی ببیند که دیگری را قضاوت کند؛ اما در کل منیت و ناامیدی ریشه‌های قضاوت کردن هستند؛ زیرا اگر منیت داشته باشیم، باعث می‌شود که خود را از دیگری بهتر یا بالاتر تصور کنیم و ناامیدی باعث می‌شود که دیگران را با خود قیاس کنیم. این در حالی است که ما فقط ظاهر قضایا را می‌بینیم و دیگران را از نظر پوشش، گفتار، کردار و زندگی از خود بهتر می‌دانیم و در نتیجه دچار ناامیدی خواهیم شد.


کلام آخر

شاکر خداوند هستم که اذن ورود من را به کنگره صادر کرد و هم‌چنین قدردان مسافرم هستم؛ زیرا اگر مسافرم نبود، من با چنین مکان مقدسی‌ آشنا نمی‌شدم. خوشحالم با علمی که آقای مهندس و خانواده محترم‌شان به ما آموزش داده‌اند، ذره‌ذره در من اتفاقاتی صورت گرفت از جمله قضاوت‌هایی که تصور می‌کردم حق با من است و هم‌چنین متوجه این موضوع شدم که دیگران را قضاوت نکنم تا خود دچار قضاوت دیگران نشوم.

از همسفر سمیه کمال تشکر را به خاطر قبول همکاری با تیم مصاحبه سایت را داریم و امیدواریم که بهترین‌ها نصیب ایشان شود، ان‌شاءالله.


طراح سؤال و مصاحبه‌کننده: همسفر پروانه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهارم) مسئول مصاحبه
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر مرجان رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر اول سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .