English Version
This Site Is Available In English

دانایی کلید قضاوت عادلانه

دانایی کلید قضاوت عادلانه

قضاوت و جهالت دو مفهومی هستند که در زندگی و روابط اجتماعی نقش مهمی ایفا می‌کنند. در جامعه‌ای که افراد به‌جای تلاش برای درک یکدیگر و بررسی واقعیت‌ها، سریعاً به قضاوت می‌پردازند، فضای تنش‌زایی به وجود می‌آید؛ بنابراین افزایش آگاهی و دانش، کلید دوری از جهالت و در نتیجه، قضاوت‌های ناعادلانه است.
در رابطه با دستور جلسه «قضاوت و جهالت» با راهنمای تازه‌واردین همسفر خاطره رهجوی راهنما همسفر فائزه گفتگویی ترتیب داده‌ایم که توجه شما را به آن جلب می‌کنیم.

همسفر خاطره و مسافرشان حمیدرضا با ۲۰سال تخریب وارد کنگره۶۰ شدند. به مدت 10ماه و 19روز با متد DST و داروی اپیوم به راهنمایی مسافر هادی و همسفر فائزه سفر کردند. هم‌اکنون مدت 4سال و 7ماه است که به دستان پرتوان آقای مهندس آزاد و رها هستند. رشته ورزشی همسفر بدمينتون و مسافرشان والیبال است. همسفر خاطره به لطف خداوند و آموزش‌های کنگره60 جایگاه‌ خدمتی لژیون سردار را تجربه نموده‌اند و در حال حاضر در جایگاه خدمتی راهنمای تازه‌واردین در حال خدمت و آموزش هستند.

این‌که در ابتدای جلسات 14 ثانیه سکوت می‌کنیم تا از جهل خود به خداوند پناه ببریم، چه ارتباطی به درمان اعتیاد دارد؟

این سکوت فرصتی است، برای تفکر و پی بردن به اهمیت آموزش و کسب آگاهی؛ زیرا فقدان آگاهی انسان را در مسیر ضدارزش‌ها قرار می‌دهد و اعتیاد نیز در اثر همین عدم آگاهی و تفکر چه خواسته و چه ناخواسته برای انسان پیش می‌آید.

چه رابطه‌ای بین تفکر و قضاوت است؟

انسان به‌طور طبیعی برای هر کاری نیاز به تفکر و نتیجه‌گیری دارد. برای قضاوت درست عقل؛ باید اطلاعاتی که به آن داده می‌شود بر اساس دانایی باشد و هر چه این دانایی در بستر آموزش، تجربه و تفکر باشد، قدرت تشخیص او بالا می‌رود و قضاوت و خطاهایش کمتر می‌شود.

استاد امین در سی‌دی قضاوت می‌فرمایند: اگر صفت یا ویژگی بدی را در کسی مشاهده کردیم و در ما احساس نفرت و بیزاری به‌وجود آمد، آن ویژگی در خود ما نیز هست، منظور ایشان چیست؟

بعضی از صفات در ما به‌‌صورت آشکار وجود دارد؛ اما تعدادی از آن‌ها در صور پنهان، مانند بذر کاشته شده است و آماده رشد می‌باشد. زمانی که یک ویژگی‌ در دیگران مشاهده می‌کنیم و از آن حس خوبی نداریم نشان دهنده وجود همان صفت در صور پنهان است که آماده رشد و ظهور می‌باشد و دیر یا زود در وجود ما نیز شکوفا می‌شود.

با توجه به این‌که آقای مهندس در سی‌دی قضاوت و جهالت می‌فرمایند: انسان قاضی خلق شده، آیا این امکان وجود دارد که انسان اصلاً قضاوت نکند؟

انسان به‌طور طبیعی قاضی آفریده شده است، به همین دلیل به او اختیار داده شده است و مرتباً در مورد کارهای روزمره‌اش در حال قضاوت است؛ اما زمانی که این قضاوت در مورد امور دیگران باشد، وارد وادی جهالت می‌شود. انسان زمانی می‌تواند قضاوت نکند و آگاهانه در این مسیر گام بردارد که بتواند مثلث دانایی‌اش را قوی‌تر کند و روی اعمال خود متمرکز باشد، نه بر روی رفتار دیگران تا از تاریکی خارج شود.

همسفر چگونه می‌تواند بدون نقد و قضاوت مسافرش، تجربه سفر بهتری داشته باشد؟

همسفر نقش مکمل را در سفر دارد، اگر نقش خود را درست انجام دهد مسافر را از اعماق دره با خواست خود به بیرون می‌کشد و اگر به درستی انجام ندهد، مسافر از لبه پرتگاه به دره سقوط می‌کند. همسفری که در مسیر آموزش‌ها باشد، درمان مسافر را به راهنمای مسافر می‌سپارد و دلسوزی بی‌مورد در امور سفر او انجام نمی‌دهد؛ زیرا دخالت ناآگاهانه، باعث قضاوت‌های اشتباه می‌شود و نتیجه سفر را دچار اختلال می‌کند.
امیدوارم در مسیر رشد آگاهی و دانایی گام برداریم و قاضی اعمال خود باشيم نه دیگران.

سپاسگزاریم از شما که وقت گران‌بهای‌تان را در اختیار سایت نمایندگی قرار دادید.

طراح سوال و مصاحبه کننده: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون نهم)
عکاس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون چهارم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بنیان مشهد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .