English Version
This Site Is Available In English

آموزش و آگاهی کلید رهایی از قضاوت است

آموزش و آگاهی کلید رهایی از قضاوت است

خداوند را شاکر و سپاسگزارم که فرصت آموزش گرفتن و نهادینه کردن آن را به من عنایت می‌کند. هرچند در این مسیر خیلی سرآمد نیستم، اما لطف و رحمت او همواره شامل حال من بوده و هست. در کنگره۶۰، این مفهوم بارها در جزوه جهان‌بینی، کتاب «۶۰ درجه زیر صفر»، کتاب «عشق» و دیگر منابع به گوش و چشم ما خورده است. علم قضا، علمی است نیازمند تخصص و دانش؛ دانشی که نیازمند سال‌ها آموزش، مطالعه، آزمون و خطا است تا فرد به آن دست پیدا کند. زمانی که اتفاقی برای کسی رخ می‌دهد، اطرافیان یا نظاره‌گر هستند یا شنونده؛ یعنی یا آن رخداد را با چشم خود دیده‌اند یا از دیگران شنیده‌اند. 

با این اوصاف، اطلاعات ما بسیار ناقص و محدود است و هیچ‌کس بر دوش من ننهاده است که هر آنچه در خارج از ذهن من رخ می‌دهد، مورد قضاوت و تحلیل قرار دهم. قاضی در دادگاه، شخصی است که با آموزش و آزمون توانسته راه حق را بیابد و در مسند قضا قرار بگیرد؛ اما حتی او هم ممکن است در پرونده‌هایی حکم نادرستی صادر کند، چرا که تمام جوانب و عوامل پشت پرده برای او آشکار نیست. 

وقتی به قضاوت دیگران می‌پردازیم، باید به یاد داشته باشیم که هزاران موضوع و جزئیات نهفته است که از دید ما پنهان است یا درک آن را نداریم؛ قضاوت‌های ما ممکن است نادرست باشد. در کنگره آموخته‌ام که باید دوربین زندگی‌ام را روی خودم متمرکز کنم و تمرکزم را بر اهداف و مسیر زندگی‌ام قرار دهم؛ چون انسان تنها می‌تواند خودش را مورد قضاوت قرار دهد. باید خودمان را مقایسه کنیم با قبل، نه با دیگران. 

گاهی پیش می‌آید که ما برای قضاوت کردن، حق را به‌ سختی می‌پذیریم و دیگران را در ناکامی‌هایمان مقصر می‌دانیم؛ یا بر خودمان بسیار سخت می‌گیریم و انتظار بیش از حد از خود داریم. تمام این حالت‌ها ریشه در جهالت است، همان جهالتی که در جزوه جهان‌بینی به سه ضلع منیت، ترس و ناامیدی تقسیم شده است. هر چه آگاهی و دانش ما کم‌تر شود، بیش‌تر غرق در مرداب قضاوت دیگران خواهیم شد. 

فرض کنید تمام روز، زمان و تمرکزتان را صرف قضاوت دیگران کنید. نه تنها آرامشتان را از دست می‌دهید بلکه کسانی که در ارتباط با شما هستند نیز به خاطر جهالت شما آسیب می‌بینند؛ اینکه من معطوف به زندگی خود باشم و نگاه و ذره‌بینم را از روی دیگران بردارم نیازمند تمرین و آگاهی است. آگاهی باید شارژ شود و در مسیر دانایی قرار بگیریم تا بتوانیم ادعا آموزش گرفتن را داشته باشیم، نشستن در خانه بار آموزشی چندانی نخواهد داشت و این اجتماع است که اجازه می‌دهد آموزش پذیر باشیم.

گاهی فکر می‌کنم این قضاوت‌هایی که در مورد دیگران انجام می‌دهم اگر پرده کنار رود و من از زوایا پنهانی رخداد‌ها با خبر شوم چقدر ممکن است شرمسار و به نادانی خود پی ببرم‌؛ امیدوارم بتوانیم با اموزش‌های کنگره از مثلث جهالت دوری‌ نمایم، چرا که این مثلث هر روز ممکن گریبان گیرمان باشد.

منبع: سی‌دی‌ جهان‌بینی۱و۲ _ کتاب عشق وادی۵
نویسنده: راهنما همسفر مریم (لژیون‌‌پنجم)
رابط‌خبری: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون‌‌پنجم)
عکاس: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر لیلا ( لژیون‌دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر منصوره (لژیون‌هفتم)
همسفران نمایندگی صادق قم

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .