انسان موجودی است که از ابتدا گویی قاضی به دنیا آمده و مرتب در حال قضاوت کردن است. ما هر روز صبح که بیدار میشویم، مرتب در حال قضاوت هستیم که آیا این کار را بکنم یا نه!؟ به این مکان بروم یا نه!؟ و هزاران قضاوت دیگر که انجام میدهیم.
هرکدام از راهها چه تقوا و چه فجور ممکن است هزاران شاخه شوند. در اینجا است که خداوند یک عملیات شعبدهبازی انجام میدهد که برای یافتن گنج باید جستجو کنید! در زمان حرکت، یک راه مانند گلستان و دیگری مانند کویر و خارستان است. زمانی که وارد گلستان میشوید در نهایت سر از جهنم درمیآورید، اما زمانی که وارد کویر میشوید از بهشت و گلستان سر در میآورید؛ بدینمعنا که راه آسان به سختی و راه سخت به آسانی منتهی میشود. همچون کسی که برای بهدستآوردن ثروت با انتخاب راه آسان دست به دزدی، رشوه و قاچاق زده و در کوتاه مدت به ثروت میرسد که نتیجهاش معلوم است و در مقابل، شخصی که با زحمت بعد از سالها به ثروت میرسد و خود و فرزندانش از آن بهره میبرند یا مسافرانی که در طول درمان با مشکلات برخورد میکنند؛ این راه خارستان است و گاهی میخواهند آن را به گلستان تبدیل کنند و گریزی به مواد میزنند البته ظاهر آن گلستان است؛ در حالی که به ناکجاآباد خواهند رفت.
آقای مهندس در سیدی قضاوت و جهالت فرمودند: قضاوت احتیاج به پیشنیازهای فراوانی همچون ایمان، فرمان عقل، خودشناسی، علم، آگاهی، عدالت، آموزش، بیطرف بودن، صبر و تقوا دارد؛ اما جهالت، پیشنیازی ندارد و به معنا عدم آگاهی و نادانی است.
برای جهالت به هیچ تلاش و هزینهای نیاز نیست؛ اما قضاوت و عدالت، هزینه دارد. زمانی که جهالت باشد ترس، ناامیدی و منیت به دنبالش میآید؛ در واقع صفات منفی مانند حرص، بخل، حسد و خرافات میوههای جهالت هستند. خودخواهی ثمره نادانی و جهالت است. نتیجه جهالت، عدم امنیت است. مصرفکنندگان به علت جهالت به سمت مواد مخدر کشیده شدند و با آموزش دیدن و رسیدن به دانایی، نه تنها مواد مخدر، بلکه ضدارزشهای دیگر را نیز کنار گذاشتند. زمانی که خداوند انسان را آفرید فرمود: من انسانی را از خاک خلق کردم. بدین منظور که ذرات موجود در خاک مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم و آهن در جسم انسان نیز موجود است. انسان با ویژگیهای خاص که به هیچ یک از نباتات، جمادات و حیوانات داده نشده، خلق شده است و آن ویژگی، قدرت اختیار است تا او بتواند راه خود را انتخاب کند. زمانی که انسان به مرحله میانه رسید بر سر دوراهی تقوا و درستی و دیگری فجور قرار گرفت و به انسان اختیار و همچنین قدرت قضاوت داده شد.
جهالت به معنی کاری است که از روی جهل از انسان سر بزند. قضاوت نیز به معنی داوری کردن میباشد. قضاوتی که از روی ناآگاهی و جهالت باشد قطعاً موجب تخریب میگردد. قسمت زیادی از تخریب متوجه فرد قضاوتکننده خواهد بود. من در گذشته آدم قضاوتگری بودم و در مورد هرکس که دلم میخواست صحبت میکردم و قضاوت میکردم حالا چه درست و چه غلط و اصلاً این موضوع را بد نمیدانستم. بدون آگاهی از اصل موضوع در مورد هر کسی صحبت میکردم و قضاوت میکردم و در صورت تخریب و ایجاد دلخوری از جمله "حرف حقیقت تلخ است" استفاده میکردم. غافل از اینکه این موضوع بیش از هر کسی در خود من تخریب ایجاد میکرد. در اوج تاریکی با خودم میگفتم من آدم خوبی هستم و خودم را قضاوت نمیکردم. مدام دیگران را قضاوت میکردم و خودم را بینقص میپنداشتم. به بهانه دور هم بودن و برای خوش بودن لحظات، خودم را هر لحظه بیشتر از قبل در اعماق تاریکی فرو میبردم که قطعاً به دلیل قرار داشتن در جهالت این موضوع برای من اتفاق افتاده بود. هم اکنون که در کنگره در حال آموزش دیدن هستم متوجه میشوم که جهالت و قضاوت از روی جهالت چه تخریبهای فراوانی در من ایجاد کرده است! چه تصمیمهای نادرستی در زندگی از روی جهالت گرفتهام! چه آدمهایی را از خود رنجاندهام!
امروز به واسطه آموزشهای کنگره درک میکنم که ریشه بسیاری از قضاوتها و تصمیمات نادرست در زندگی، ریشه در جهالت من داشته است که در بسیاری از موارد موجب گمراهی من شده و من را در اعماق تاریکی فرو برده است. خداوند را شاکرم که من را در مسیر کنگره قرار داد تا بتوانم در فرصتی جدید، زندگی بهتری برای خود و خانوادهام بسازم. جهالت همان است که در صور آشکار، ناراحتی و صفات ناشایست مثل بخل، حسادت، نفرت، کینه و.. ایجاد میکند و در پی آن به بیماریها و ناراحتیهایی در صور آشکار میرسد. چنانچه شخصی حسود باشد از بیماری معده و ناراحتی اعصاب نیز رنج میبرد و ... شخصی هم که قضاوت نادرست در مورد دیگران دارد و یا بسیار دیگران را قضاوت میکند از جهالت اوست و قطعاً ناراحتیهایی برای او پیش میآید و مهمتر آرامش خود را از دست میدهد...
منابع مقاله: سایت کنگره ۶۰
سی دی قضاوت و جهالت
برداشتی از سخنان مهندس
نویسنده: همسفر عاطفه رهجو راهنما همسفر سمیه(لژیون اول )
رابط خبری: همسفر رباب رهجو راهنما همسفر سمیه(لژیون اول )
ویرایش: همسفر مریم دبیر سایت رهجو راهنما همسفر هدی(لژیون دوم )
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اسبیکو خرمآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
50