موضوع: جهالت و قضاوت
آقای مهندس، در سیدی «قضاوت و جهالت»، فرمودند که قضاوت نیازمند پیشفرضهایی مانند ایمان، فرمان عقل، خودشناسی، علم، آگاهی، عدالت، بیطرفی، صبر و تقوا است. اما جهالت هیچ پیشنیازی ندارد؛ وقتی جهالت وارد میشود، همراه آن ترس، ناامیدی، حرص، خرافات و... با خودش میآورد. فرد دانا، برعکس، خرافات ندارد. کسانی که به رهایی رسیدند و به تدریج آموزش دیدند و دانایی کسب کردند، بهطور خودکار مواد مخدر و بسیاری از مسائل ضد ارزشی را کنار گذاشتند.
وقتی خداوند انسان را آفرید، یک ویژگی منحصر به فرد به او داد که به هیچیک از موجودات، مانند گیاهان و حیوانات، نداد: قدرت اختیار. این قدرت به انسان اجازه میدهد مسیر صحیح را انتخاب کند. وقتی انسان به مرحله میانه رسید، در مقابل دوراهی تقوا و درستی یا فجور قرار گرفت. به انسان، علاوه بر قدرت، امکان قضاوت داده شده است، چون قضاوت در فطرت انسان برنامهریزی شده است.
آقای مهندس وقتی این دستور جلسات را در کنگرهی ۶۰ مطرح مینمایند باید با ظرافت و دقت به دستور جلسات پرداخته شود چون تفکری بزرک پشت آن است. باید این را بفهمیم که دیگران را نباید قضاوت کنیم و کسانی که در قضاوت هستند، جهانبینی آنها مشکل دارد.
نگارش: مسافر علی ل ۱۸
تایپ: مسافر جواد ل9
ارسال: مسافر ایمان
مسافران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
192