مقدمه: شناخت انسان؛ گذر از جهل تا رسیدن به حقیقت
چکیدهای از سیدی طلوعی دیگر جناب مهندس دژاکام: «ما خوب و بد را فقط میبینیم ولی همه را نمیتوانیم مشاهده کنیم. همیشه باید طبق گفتههای گذشته هوشیار باشیم و با یک چشم قضایا را نبینیم و تمام جوانب را از کل امورات درنظر داشته باشیم تا در عمل، ما یکبهیک بتوانیم نواقص را کم و آنچه میماند کاملاً در صراط مستقیم به مصرف برسانیم خواه این مسئله معنوی باشد یا مال و ثروت؛ اما گاهی مصیبتها بر سر انسانها فرود میآید؛ اما گاهی آنطور نیست که ما فکر میکنیم، خداوند با بنده خودش مسابقه و یا تلافیجویانه عمل نمیکند. او وقت میدهد و میگذارد که شکایت کند حتی؛ کفر بورزد ولی راه خود را بجوید و بیابد و مصلحت خود و خویشان خود را با تدبیر و درایت راهنمایی نماید و بایستی بداند در هر غروبی طلوعی دیگر است و این مصائب را به خداوند نسبت ندهد.»
ما در این مقاله قصد داریم سه موضوع را بررسی کنیم: ۱-) انسان و نوعی نگاه و نگرش متفاوت به مشکلات. ۲-) نحوه برخورد انسان با مشکلات برای حفظ آرامش بیشتر. ۳ـ) ارتباط جهل و قضاوت با ورزش تیروکمان.
۱ـ) انسان و نوعی نگاه متفاوت به مشکلات .
آقای مهندس دژاکام نویسنده کتابهای عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر و کتاب ۱۴ وادی برای رسیدن به خود, و کتاب ۱۴ مقاله در قالب سیدی هفته، موجودیت انسان را مورد کاوش قرار میدهند و مسائل مختلف انسان را بررسی و بازگو میکنند. ایشان انسان را به دو بخش یا صور آشکار و پنهان تقسیم میکنند. صور آشکار چیزی است که با چشم سر و ابزار پیشرفته قابل دیدن است و صور پنهان قابل مشاهده نمیباشد؛ ولی بخش زیادی از انسان را تشکیل میدهد و غیر قابل انکار است, وجود دارد و کاملا قابل لمس است.
ایشان اعتقاد دارند هر چیزی که در هستی وجود دارد دو صورت دارد یکی آشکار و یکی پنهان؛ آشکار همان ظاهر قضیه است و شاید واقعیت موضوع باشد که به عین دیده میشود و طرف دیگر، پشت قضیه است که پنهان است و در ظاهر نمیتوان به حقیقت، خوبی و بدی آن پی برد. ایشان به مصیبتهایی که اتفاق میافتد نگاه متفاوتی دارند. بسیار معتقد هستند که در هستی و جهان حساب و کتاب بسیار دقیقی وجود دارد و پروردگار عالم مصلحت مخلوقاتش را بهتر و بیشتر میداند
جهل و نادانی انسان است که او را دچار مشکلات و مسائل مختلف میکند و سرنوشت یک ملت را اکثریت افراد آن تعیین و مشخص میکنند. قطعاً هر چیزی که بر سرمان میآید ما بیتقصیر نیستیم و بزرگترین دشمن انسان جهل اوست. هر مصیبتی که وارد میشود از قبیل جنگ بیماری و... حتما حکمتی در آن نهفته است که ما قسمت پنهان آن را نمیبینم.
۲ـ نحوه برخورد انسان با مسائل و مشکلات برای حفظ آرامش بیشتر
القاء خوب و بد همیشه در هستی وجود دارد. در مصیبت و گرفتاری نیروهای منفی با پیوستگی و قدرت کار خودشان را انجام میدهند و جهل را نشانه میگیرند تا انسان خودش را نبیند؛حتی خود را گم کند. با نگاهی به دوره کرونا، درمییابیم پیامدهای بد و جنگ روانی ناشی از این بیماری به مراتب آسیبش بیشتر از خود بیماری بود. و چه انسانهایی که از استرس و شرایط نامطلوب بهوجود آمده دچار کفر و ناسپاسی شدند که چرا این اتفاقات بد برای ما پیش آمده است؟
قضاوتهای نابجا باعث افکار منفی میشود، انسانها را مقابل هم قرار میدهد و آرامش وآسایش را از آنها میگیرد. با نگاهی عمیقتر هر کسی متوجه این قضیه خواهد شد که جنگ و بیماری و... همیشه از گذشته تا به حال بوده و خواهد بود؛ ولی گذرا هستند. به دنبال هر سختی آسانی است، هر غروبی طلوعی دارد و پایان شب سیاه سپید است. شاید بهترین کار ممکن در شرایط بحران، سکوت کردن باشد و عکسالعمل نشان ندهیم. بهتر این است در این مواقع قدر یکدیگر را بیشتر بدانیم و یکدیگر را قضاوت نکنیم.
۳ـ ارتباط جهل و قضاوت با ورزش تیروکمان و نتیجه گیری
تمام دستور جلسات کنگره را میشود در هر موضوعی بسط داد. در تیراندازی با کمان هرچقدر بتوانیم روی خود متمرکز باشیم و قدرت پذیرش اشتباهات خود را داشته باشیم به همان میزان از قضاوت دیگران دور میشویم، در نتیجه نقاط ضعف خود را پیدا کرده و به موفقیت دست پیدا میکنیم. در هر سیستمی ایرادهایی وجود دارد که با قرار گرفتن در مسیر درست هر روز بهتر و کاملتر میشود و من بهعنوان جزئی از یک سیستم که راستین است و به رشد من کمک میکند، میتوانم آن را به عنوان مکانی امن برای خود انتخاب کنم و در سایه این امنیت موفقیتهای زیادی کسب کنم.انشاءالله که این مسیر همیشه هموار باشد تا به مقصود و هدف خود برسیم.
رابط خبری:همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر فخری (لژیون چهارم)
نویسنده:همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر فخری (لژیون چهارم)
ویراستاری:همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر فخری(لژیون چهارم)دبیر اول
ارسال:همسفر طاهره رهجوی راهنما همسفر فخری (لژیون چهارم) نگهبان سایت
تاریخ:۱۴تیرماه ۱۴۰۴
- تعداد بازدید از این مطلب :
218