برای قضاوت پیشنیاز لازم است. همانند: ایمان، فرمان، عقل، علم، آگاهی، عدالت و بسیار موارد دیگر؛ اما جهالت پیشنیازی ندارد.
برای قضاوت و عدالت هزینه لازم است. زمانی که جهالت باشد؛ در ادامه ترس، ناامیدی و منیت میآید. صفات منفی مانند: حرص، بخل، حسد، خرافات هیچ خرجی ندارند. افرادی که به علت جهالت به سمت مواد مخدر کشیده شدهاند، با آموزش دیدن و رسیدن به دانایی نه تنها مواد مخدر، بلکه ضدارزشها را نیز کنار گذاشتهاند.
خداوند، زمانی که انسان را خلق کرد به او قدرت اختیار و قضاوت داد، گویی که قاضی به دنیا آمده است و مرتب و لحظهبهلحظه در حال قضاوت است. مانند: کنگره۶۰ بروم یا نروم؟ کفش بخرم یا نخرم؟ این کار را انجام بدهم یا ندهم؟ در اینجا بود که خداوند یک شعبده بازی انجام داد و به انسان این اختیار را داد که خودش باید برای یافتن گنج جستوجو کند. در اینجا دو راه را در مقابل انسان قرار داد؛ یک راه گلستان و دیگری کویر و خارستان است. زمانی که وارد خارستان میشوید سر از جهنم درمیآورید؛ اما زمانی که از بهشت و گلستان سر درمیآورید، به این معنا است که راه آسان به سختی و راه سخت به آسانی منتهی میشود و مسافرانی که در طول زمان با مشکلات برخورد میکنند این راه خارستان است و گاهی میخواهند آن را به گلستان تبدیل کنند.
در کنگره۶۰ یکی از قوانین این است که در مورد هیچ شخصی تجسس نکنید، زمانی که در مورد امور شخصی دیگران قضاوت کنیم ما را به گمان و ظن بد میبرد و بعد وارد مرحله سرزنش و سپس غیبت میکند. اینجا است که پرونده به جهالت پیوند میخورد و در سیستم کنگره۶۰ تجسس ممنوع است. زمانی که قاضی میخواهد قضاوت کند همه پارامترها را در نظر دارد: طرفین دعوا، مدارک، شواهد، وکیل، دادستان، هیئت منصفه، گروه تجسس کلانتری و ... که تمام شواهد را در نظر میگیرد. در ادامه نیز امکان اشتباه وجود دارد؛ بنابراین در کارهایی که به ما مربوط نیست؛ نباید قضاوت کنیم؛ زیرا باعث تخریب میشود و تمام اینها ریشه در جهالت دارد.
نویسنده: همسفر پوران رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون یازدهم)
رابط خبری: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون یازدهم)
ارسال: همسفر آتنا رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بنیان مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
32