چهاردهمین جلسه از دوره شصت و سوم کارگاههای آموزشی - خصوصی خانمهای مسافر و همسفر نمایندگی ارغوان تهران، با استادی راهنما مسافر یگانه، نگهبانی مسافر غزاله و دبیری مسافر هانیه با دستور جلسه «حرمت کنگره ۶۰؛ چرا روابط کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ۶۰ ممنوع است؟» روز سهشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ رأس ساعت ۱۱:۳۰ آغاز به کار نمود.
سخنان استاد:
سلام دوستان یگانه هستم یک مسافر.
امروز در مورد دستور جلسهٔ «حرمت کنگره ۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» صحبت میکنیم.کنگره ۶۰ از سال ۱۳۷۸، با برنامهریزی و تفکر آقای مهندس حسین دژاکام آغاز به کار کرد. از همان ابتدا مشخص بود که اداره چنین مجموعهای کار سادهای نیست؛ زیرا کنگره ۶۰ مرکز راهنمایی برای درمان اعتیاد است، جایی که هزاران فرد مصرفکننده که اغلب در گذشته در زمینه قانونگریزی سابقه داشتهاند، گرد هم میآیند.
بنابراین، لازم بود این جلسات بهگونهای برگزار شود که فضایی آرام، ایمن و منظم برای همه اعضا فراهم شود تا هر یک بتواند با آرامش، سفر درمانی خود را آغاز کنند و به پایان برساند و به انسانی متعادل تبدیل شوند.
ایجاد و حفظ چنین ساختاری، بدون وجود قوانین مشخص و قابلاجرا، امکانپذیر نبود. چرا که هر یک از افراد ممکن بود در گذشته، بهتنهایی باعث برهمزدن نظم یک خانواده یا محله شده باشند؛ بنابراین، برای اینکه این جمعیت بزرگ در کنار هم بانظم و امنیت فعالیت کنند، وجود مجموعهای از قوانین منسجم ضروری بود. اما چگونه چنین هماهنگی و آرامشی در کنگره ۶۰ شکلگرفته است؟ پاسخ این پرسش در چند عامل نهفته است:
کتابها و منابع آموزشی که آقای مهندس در اختیار ما قرار دادهاند، از جمله؛ کتاب «چهارده وادی برای رسیدن به خود»، سیدیها و سایر آموزشها، بسیاری از آنها الهامگرفته از مفاهیم قرآن هستند و به زبانی ساده و قابلفهم برای ما بیان میشوند.
روش درمانی DST نیز ما را در مسیر رسیدن به تعادل جسمی، روانی، جهانبینی همراهی میکند و در پایان سفر اول، ما ادعا نمیکنیم که جزء سالمترین انسانها شدهایم، بلکه با مدارک و آزمایشهایی که روی ما انجام میشود، این موضوع به اثبات میرسد.
عامل مهم بعدی، موضوع «حرمت» است. برخی قوانین کنگره ۶۰ بهقدری اهمیت دارند که از آنها با عنوان حرمت یاد میشود؛ چرا که این قوانین، فراتر از قوانین معمولی هستند و به دلیل هدف والای کنگره، باید با جدیت رعایت شوند.واژه «حرمت» از «حریم» گرفته شده است. همانطور که رودخانه دارای حریم است و نباید در حریم آن ساختوساز صورت گیرد، کنگره ۶۰ نیز حریمی دارد که رعایت آن برای حفظ امنیت و سلامت جمعی، الزامی است.
کسانی که حریم رودخانه را رعایت نمیکنند، ممکن است روزی دچار خسارات ناشی از سیل شوند. در کنگره ۶۰ هم، اگر حرمتها رعایت نشوند، آسیبهای جدی در انتظار افراد خواهد بود.
در متن حرمت کنگره ۶۰ آمده است که اعضا نباید روابط مالی، کاری و خانوادگی با یکدیگر برقرار کنند. دلایل این ممنوعیت روشن است: این نوع روابط میتواند باعث شکلگیری وابستگیها، اختلافها، بیاعتمادیها و تنشهایی شود که تمرکز افراد را از مسیر درمان منحرف میکند.
عدم قطع صحبت دیگران: در کنگره یاد میگیریم که بادقت به صحبتهای دیگران گوش دهیم و هرگز حرف کسی را قطع نکنیم و نه زیاد و نه کمحرف بزنیم، در گفتار تعادل را رعایت میکنیم.
حفظ فاصله ارتباطی مناسب: رابطه بین اعضا مانند ستونهای یک بنا، باید نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور باشد تا سقف فرونریزد.پرهیز از بحثهای سیاسی: در کنگره فقط درباره نقطه اشتراکمان، یعنی درمان اعتیاد، صحبت میکنیم.
رعایت ادب و استفادهنکردن از الفاظ ناشایست: در دوران اعتیاد، بسیاری از ما عادت به الفاظ نامناسب داشتیم، اما در کنگره، تمرکز ما بر رعایت ادب گفتار و درستکردن ادبیاتمان است.مراقبت از وسایل شخصی: هر فرد مسئول وسایل خود است و باید از آنها مراقبت کند.
همه این موارد، با تفکر و دقت بالا طراحی شدهاند تا کنگره ۶۰ به محلی امن، سازنده و اثرگذار برای اعضا تبدیل شود و ما در کنگره ۶۰، کنار یکدیگر زندگی میکنیم و لازمهٔ این زندگی جمعی، رعایت این قوانین است.
تایپ: راهنما مسافر یگانه - لژیون دوم نمایندگی ارغوان تهران
بازبینی و ارسال: همسفر فاطمه
- تعداد بازدید از این مطلب :
14