قهوه اسپرسو پایه و اساس آماده کردن تمام قهوههاست و جز محبوبترین نوشیدنیها در دنیا شناخته شده است. این نوشیدنی از طریق فشار آب جوش بر روی دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود که بوی بسیار لذتبخشی دارد. کلمه اسپرسو به زبان ایتالیایی به معنای فوری است و به روش خاصی از دم کردن قهوه اشاره دارد که بسیار سریع است. ماده اصلی موجود در آن آلکالوئیدی است که کافئین نام دارد و نقش محرک برای دستگاه عصبی و قلبی دارد و بیشترین خواص قهوه به دلیل وجود این ماده در آن است. این نوشیدنی به دلیل وجود آنتیاکسیدانها در آن دارای خاصیت است و مصرف استاندارد و کنترل شده آن میتواند خاصیتهای خوبی داشته باشد. مصرف قهوه اسپرسو به دلیل بالا بودن میزان کافئین در آن برای زنان باردار و شیرده مضر است و توصیه نمیشود به علاوه نوشیدن زیاد قهوه اسپرسو برای کسانی که دارای مشکل معده هستند و معده ضعیفی دارند اصلا توصیه نمیشود و ممکن است باعث بروز مشکلاتی از قبیل ریفلاکس (برگشتن اسید معده) و احساس سوزش قلب، بیخوابی و تپش قلب و یا ایجاد حساسیت به کافئین شود.
از دیدگاه آقای مهندس دژاکام قهوه اسپرسو سم است و برای سیستم گوارش و روده بسیار ضرر دارد. یکی از موضوعاتی که ممکن است ذهن برخی از مسافران یا همسفران را به خودش مشغول کند، نوشیدن قهوه یا اسپرسو است. این نوشیدنی پرطرفدار که در دنیای مدرن جایگاه ویژهای پیدا کرده، گاهی در مسیر درمان باعث ایجاد پرسشهایی میشود: آیا اسپرسو برای ما خوب است؟ ضرر دارد؟ یا بیتأثیر است؟ برای پاسخ به این سؤال باید به نگرش کلی کنگره ۶۰ نسبت به تغذیه و رفتارهای روزمره نگاه کنیم. ما در کنگره یاد گرفتهایم که هیچ مادهای ذاتاً بد یا خوب نیست، بلکه نحوه استفاده و شرایط جسمی و روحی فرد است که آن را تعیین میکند. اسپرسو هم از این قاعده مستثنا نیست. قهوه، بهویژه اسپرسو، یک نوشیدنی محرک است که میزان بالاتری از کافئین نسبت به قهوه معمولی دارد. از نگاه علمی کافئین میتواند برای مدت کوتاهی سطح هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد، اما از سوی دیگر اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند باعث اضطراب، بیخوابی، تپش قلب و تحریک سیستم عصبی گردد و این دقیقاً جایی است که باید با دقت بیشتری به ماجرا نگاه کنیم. در سفر اول سیستم عصبی فرد در حال بازسازی و تنظیم مجدد است. به همین دلیل، مصرف مواد محرک اگر قانونی باشند؛ مانند قهوه میتواند این فرآیند را دچار اختلال کند. افرادی که تازه سفر خود را آغاز کردهاند، معمولاً هنوز با بیخوابی، اضطراب و نوسانات خلقی دست و پنجه نرم میکنند. در چنین شرایطی مصرف اسپرسو ممکن است به جای کمک موجب تشدید این حالتها شود.
در جایی مطالعه میکردم که نوشته شده بود: «بدن شما مثل یک گیاه تازه کاشته شده است. اگر به اندازه آب بدهی رشد میکند، ولی اگر زیادهروی کنی، ریشهاش میگندد.» اسپرسو هم مثل همان آب است؛ شاید در حد تعادل مشکلی ایجاد نکند، اما اگر تبدیل به عادت یا وابستگی شود، آسیبزننده خواهد بود. از طرف دیگر، در سفر دوم و بعد از تثبیت حال خوش، برخی افراد میتوانند در حد تعادل از نوشیدنیهایی مثل اسپرسو استفاده کنند؛ اما حتی در این شرایط هم ملاک حال خوش است، نه میل آنی. اگر فردی متوجه شود که بدون اسپرسو حالش خوب نیست، این خودش یک زنگ خطر است. در نهایت همانطور که در کنگره همیشه تأکید میشود، اصل بر تعادل است. اگر کسی میخواهد اسپرسو بنوشد، بهتر است به بدن خودش گوش دهد، از تجربه دیگران استفاده کند و در نهایت تصمیمی بگیرد که به روند درمانش لطمه نزند. ما نیامدهایم که از چیزی فرار کنیم، بلکه آمدهایم تا درک کنیم چه چیزی به ما آرامش واقعی میدهد.
تهیه و ارسال: همسفر هانیه رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارومیه
- تعداد بازدید از این مطلب :
85