English Version
This Site Is Available In English

من در حال یادگیری و آموزش هستم تا حتما در کنگره به این حرمت‌ها احترام بگذارم

من در حال یادگیری و آموزش هستم تا حتما در کنگره به این حرمت‌ها احترام بگذارم

جلسه هشتم از دوره نهم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ در نمایندگی شهباز به استادی مسافر محسن، نگهبانی مسافر مهدی و دبیری مسافر احمد با دستور جلسه(حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری،مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است) در روز سه‌شنبه تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۱۰ ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد
سلام دوستان محسن هستم یک مسافر

خداوند را شاکرم که امروز نیز این فرصت نصیبم شد تا در شعبه‌ی خود، شعبه‌ی شهباز، حضور داشته باشم. از جناب آقای مهندس و خانواده‌ی محترمشان صمیمانه سپاسگزارم. همچنین از راهنمای گرانقدرم، آقا مهدی حسنی، و راهنمای تازه‌واردین، محمد آقای حیدری، کمال تشکر را دارم؛ چرا که اگر امروز در کنگره حضور دارم، حقیقتاً مدیون این دو عزیز هستم. از اکبر آقا نیز سپاسگزارم که امروز این اجازه را به من دادند تا در این جایگاه قرار بگیرم. از لطف ایشان بسیار ممنونم و خدا را شاکرم که امروز نیز توانستم این جایگاه را تجربه کنم.

اما در مورد دستور جلسه، به نظر من این دستور جلسه یکی از بهترین و موثرترین دستور جلسات در بین پنجاه و دو دستور جلسه‌ی سالیانه کنگره است. دستور جلسه‌ی حرمت کنگره ۶۰، واجب و ضروری است تا من و امثال من، حداقل قوانین و حرمت‌ها را بدانیم و بتوانیم به سفر خود در کنگره ادامه دهیم. قوانین و حرمت‌ها را می‌توان به ستون‌هایی تشبیه کرد که کنگره بر آن‌ها استوار است و اگر این حرمت‌ها رعایت نشوند، قطعا این سقف بر سر ما فرو خواهد ریخت.

در طول این چهار سالی که در کنگره حضور دارم، تجربیات بسیاری کسب کرده‌ام و دیده‌ام که عدم رعایت حرمت‌ها چه مشکلاتی را به وجود آورده و چه دردسرهایی برای مسافران ایجاد کرده است. این تجربیات برای من درس‌آموز بوده‌اند. همانطور که می‌دانیم، حرمت به معنای حریم است. بارها و بارها، حتی در سی‌دی‌های حرمت، آقای مهندس مثال‌هایی می‌زنند از کسانی که کنار رودخانه خانه می‌سازند و چند سال پیش، اگر اشتباه نکنم در شیراز، ویلا و باغ‌هایی در حریم رودخانه ساخته شده بود و سیلی آمد و همه را با خود برد. یا رودخانه‌ی قم که به پارکینگ و خیابان تبدیل شده بود، به یاد دارم که با بارندگی، همه‌ی ماشین‌ها را با خود برد. رعایت این حریم بسیار مهم است.

دیروز در میلاجرد مشارکت می‌کردم و گفتم که در گذشته، به یاد دارم که پنج عمو با خانواده‌هایشان در یک خانه زندگی می‌کردند و یک سفره پهن می‌شد و پنجاه نفر دور آن می‌نشستند. همه‌ی افراد حریم یکدیگر را حفظ می‌کردند و به هم احترام می‌گذاشتند. کسی وارد حریم بزرگ‌تر نمی‌شد و به این ترتیب، هیچ مشکلی پیش نمی‌آمد. اما با گذشت زمان، این احترام‌ها و حریم‌ها کمرنگ‌تر شدند.

در کنگره، با وجود هشتاد شعبه در سراسر کشور، شاهد نظم و انضباط هستیم. به عنوان مثال، در یکی از شعب اصفهان، اگر اشتباه نکنم شعبه‌ی امامی، ششصد نفر در حال درمان هستند. تصور کنید که در این شعبه‌ی هفت هشتصد نفره، صد نفر سفر دومی و صد نفر تازه‌وارد وجود دارند. این شعبه توسط پنج مرزبان و یک ایجنت اداره می‌شود، بدون اینکه کوچک‌ترین مشکلی پیش بیاید. چرا؟ چون آقای مهندس حریمی برای ما تعیین کرده‌اند، حرمت کنگره را وضع کرده‌اند و ما طبق آن حرمت، در تمام شعب ایران، بدون هیچ مشکلی به فعالیت خود ادامه می‌دهیم.

بارها در مورد حرمت صحبت شده است، اما شخصا بارها دیده‌ام که رهجویی خارج از کنگره ارتباط برقرار کرده و هر دو طرف آسیب دیده‌اند. گاهی اوقات، رهجو به واسطه‌ی کارش تصور می‌کند که اگر با فردی خارج از کنگره ارتباط کاری داشته باشد، کار درستی انجام می‌دهد. مثلاً فکر می‌کند که اگر برای خرید به سراغ یک کنگره‌ای برود، کار خیری انجام داده است، در صورتی که این تصور کاملاً اشتباه است. فردا روزی ممکن است جنس نامرغوب باشد یا قیمت آن بالا و پایین شود و همین موضوع باعث ایجاد مشکل می‌شود. آقای مهندس نیز به همین دلیل می‌فرمایند که اگر قرار باشد در اینجا معاملات مالی انجام شود، فردا پنجاه نفر پشت در اتاق من صف می‌کشند و ادعا می‌کنند که فلانی کلاهشان را برداشته است. آقای مهندس با تجربه‌ی قبلی از ارتباطات مالی در سایر ان‌جی‌او‌ها و مشاهده‌ی فجایع و مشکلات ناشی از آن، این قانون را وضع کردند که هیچ‌کس حق ندارد خارج از کنگره ارتباط مالی یا خانوادگی برقرار کند.

در کنگره، ما حق نداریم کسی را سرزنش کنیم، از الفاظ ناشایست استفاده کنیم یا بدون اجازه صحبت کنیم.
این‌ها چارچوب‌هایی هستند که برای ما مشخص شده‌اند و من و امثال من باید به آن‌ها احترام بگذاریم. اگر می‌خواهیم سفری درست و آسان داشته باشیم، باید طبق این حرمت‌ها حرکت کنیم. به نظر من، حرمت در سفر مانند یک اتوبوس وی‌آی‌پی است که سوار می‌شوید، صندلی را می‌خوابانید، سرتان را روی صندلی می‌گذارید و به راحتی به مقصد می‌رسید. در پایان، شما را بیدار می‌کنند و می‌گویند که به مقصد رسیده‌اید.


کسی که حرمت را رعایت می‌کند، سفری بسیار راحت خواهد داشت. اما اگر من حرمت را رعایت نکنم، مدام با چالش مواجه خواهم شد و نمی‌توانم سفر خوبی داشته باشم.

من شخصاً در حال یادگیری و آموزش هستم تا حتماً در کنگره به این حرمت‌ها احترام بگذارم و آن‌ها را رعایت کنم. می‌دانم که این کار به نفع خودم است و اگر یک یا دو بار از حریم کنگره تخطی کنم، قطعا خودم آسیب خواهم دید و اولین کسی که آسیب می‌بیند، خود من هستم. در مورد بحث‌های سیاسی نیز، در وقایع اخیر دیدیم که بسیاری از افراد حالشان بد بود، استرس داشتند و ناراحت بودند. اما ما، فرزندان کنگره، بسیار راحت زندگی می‌کردیم و آرام‌تر از بقیه بودیم، زیرا یک سری قوانین و حرمت‌ها برای ما رعایت شده بود و سعی می‌کردیم وارد بحث‌های سیاسی نشویم. چرا که اگر من با یک دیدگاه سیاسی وارد شوم و صحبتی کنم، دیگری می‌گوید که اینطور نیست و همین باعث تنش می‌شود و ممکن است فردا در کنگره، ده نفر با هم درگیر شوند. اما می‌بینیم که در سراسر ایران، به ندرت شنیده‌ایم که در شعبه‌ای دعوا شود یا کسی یقه کسی را بگیرد. این به خاطر رعایت حرمت‌هاست.

امیدوارم که ما هم یاد بگیریم و بتوانیم این حرمت‌ها را رعایت کنیم. ممنونم که به سخنانم توجه کردید.


تایپ:لژیون چهارم
تهیه و تنظیم:کاربر سایت مسافر محسن

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .