برداشت همسفر زهرا (ق) رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم) در مورد سیدی «قضاوت»:
بیشترین مطالبی که استاد امین راجع به آن در این سیدی صحبت کردند، مربوط به قضاوت و تأثیرات آن روی فرد است. در علم فیزیک نیروهای هستی را به چهار بخش تقسیم میکنند و از نظر عملکرد و ماهیت یکی از آنها نیروی جاذبه و دیگری نیروی دافعه نام دارند. همچنین نیروها دارای هسته قوی و هسته ضعیف هستند. از آنجایی که نیرو به صورت جاذبه یا دافعه بود پس باید دارای دو قطب مثبت و منفی باشد که اگر این دو قطب همنام باشند، نیروی دافعه ایجاد میکند و اگر دو قطب غیرهمنام باشد، نیروی جاذبه به وجود میآید.
در مورد اعتیاد هم زمانی درمان اتفاق میافتد که این نیروی کشش در مصرفکننده برطرف شود و اگر شخص در بین تمام مصرفکنندگان دنیا قرار بگیرد، آن نیروی دافعه یا جاذبه دیگر تأثیری بر روی فرد ندارد. در جهانبینی نیروی معادل حس شناخته شده است و مسئله بعدی حس است که ما حس را چه خوب یا چه بد احساس میکنیم. اگر من احساس خوبی نسبت به یک شخص یا محیط پیدا کنم؛ علت وجود نیروی جاذبه است؛ اما درون خود من هم نیروی جاذبه و مکمل هم وجود دارد که به سمت آن شخص یا محیط کشش پیدا میکنم.
اگر من کسی را دوست نداشته باشم، صفات آن شخص در من وجود دارد و یا در من پنهان است و در آینده قرار است بروز دهم، این صفت پنهان من برای اینکه به وجود بیاید باید بذرش را بکارم تا محصول بدهد و صفت پنهان من همان هسته است که به مرور زمان شروع به رشد، جوانه و میوه خواهد داد. در ادامه این بحث استاد امین فرمودند: «اگر ما شخصی را دوست نداشته باشیم و یا به هر دلیلی نسبت به او احساس تنفر و انزجار داشته باشیم، سعی میکنیم به دنبال اطلاعاتی از آن شخص باشیم که این حس تنفر ما را بیشتر و قویتر کند.حالا نوبت به مرحله دوم قیاس و قضاوت میرسد و به قضاوت و مقایسه آن شخص میپردازیم».
همه این افکار و احساسات در درون من اتفاق میافتد و ممکن است آن شخص اصلاً از چیزی خبر نداشته باشد، در این شرایط ما مدام در حال جنگ در درون خودمان هستیم، جنگیدن فقط شمشیر و تفنگ و موشک نیست، همینکه احساسی در من باشد و قضاوت کنم کافیست تا بااحساس بد خود موشکهایی از شهر خودم به شهر وجودی آن شخص وارد کنم که ممکن است درست به هدف برسد و در درون آن شخص احساس ناراحتی به وجود آید و یا ممکن است به شکل یک خواب آشفته برای شخص مقابل اتفاق بیفتد.
انسان غرق تاریکی، صفات ناخوشایند را در خودش نمیبیند از اینرو دست به تزکیه و پالایش هم نمیزند؛ اما انسانی که تاریکی را در خودش دیده است، 50 درصد پالایش صورت گرفته است؛ اگر دوست دارید قضاوت نکنید و آن را کنار بگذارید شاید چند سال طول بکشد؛ چون این رویه کار آسانی نیست؛ اگر واقعاً سالها برای آن تلاش کنید بدون شک تبدیل به انسانی میشوید که حداقل روش زندگی آن شبیه حکما میشود.
ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون پنجم)
عکاس: همسفر مهلا رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر حانیه رهجوی همسفر اعظم (لژیون دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
37