English Version
This Site Is Available In English

حرمت چارچوبی از خطوط و مرزبندی‌ها است

حرمت چارچوبی از خطوط و مرزبندی‌ها است

هشتمین جلسه از دوره سی‌‌وپنجم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی وحید به استادی راهنما همسفر شکوفه، نگهبانی همسفر سکینه و دبیری همسفر رها با دستور جلسه «حرمت کنگره60؛ چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» روز سه‌شنبه 10 تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را شاکرم که بار دیگر فرصت خدمتگزاری در این جایگاه را به من عطا فرمود. دستور جلسه امروز در مورد حرمت کنگره۶۰ و ممنوعیت روابط کاری، مالی و فامیلی در این مجموعه است. حرمت به چه معنا است و چه نقشی در کنگره ایفا می‌کند؟ حرمت‌ها چارچوبی از خطوط و مرزبندی‌ها را برای ما ترسیم می‌کنند. برای هر یک از ما که در این جایگاه قرار گرفته‌ایم، در حقیقت راه و مسیر کنگره باز شده است. به اعتقاد من، این خود معجزه‌ای است که از خداوند طلب کردیم و حاصل دعاهایمان بوده است. هر مسیری که گشوده می‌شود، با تجربیات شخصی و فراز و نشیب‌هایی همراه است. برخی از این موانع که ممکن است در مسیر فردی ما پدیدار شوند، قابل پیش‌بینی هستند. این موانع در قالب حرمت‌های کنگره۶۰ بیان شده‌اند. این قوانین و حرمت‌ها در وهله اول به ما کمک می‌کنند تا از هدفی که آغاز کرده‌ایم منحرف نشویم و خدایی ناکرده به راه کج نرویم.

همان‌طور که در وادی‌ها آمده است، «با حرکت راه نمایان می‌شود» و ما هدف خود را انتخاب می‌کنیم؛ اما نباید اجازه دهیم موانع مسیر، حواس ما را پرت کنند. در وادی هفتم به این نکته اشاره شده که «رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است: یکی یافتن راه و دوم آن‌چه برداشت می‌کنیم.» ما راه را یافته‌ایم؛ اما برداشت ما از حقایق، برای هر فردی متفاوت است. رعایت نکردن حرمت‌های کنگره۶۰، منجر به برداشت‌های نابه‌جا و متفاوتی می‌شود. حرمت‌ها شامل بندهای مختلفی هستند؛ برای مثال، دروغ گفتن یکی از ضدارزش‌ها است. هنگامی که دروغ می‌گوییم، آگاه هستیم که این عمل، ضدارزش است؛ اما موضوعی که می‌خواهم بیشتر به آن بپردازم، سرزنش کردن افراد است. گاهی اوقات ممکن است قصد سرزنش نداشته باشیم؛ ولی به دلیل عدم آگاهی، این کار را انجام می‌دهیم.

وقتی کسی می‌خواهد با ما همدلی کند تا بار منفی وجودش را کاهش دهد و راهکاری از ما می‌خواهد؛ اما ما به دلیل عدم آگاهی، قادر به ارائه راه درست نیستیم؛ در واقع وقتی کسی با ما همدلی می‌کند، پیمانی است که می‌بندیم: پذیرش حرف او، چه حق باشد و چه ناحق و دیدن حقایق از دریچه نگاه او. اگر قرار است نظری بدهیم که مؤثر باشد، باید چنین رویکردی داشته باشیم، در غیر این صورت، فرد مقابل را دچار ناراحتی کرده و حس بدی را به او منتقل می‌کنیم. قطع کردن حرف دیگران نیز یکی دیگر از مصادیق بی‌احترامی است. در لژیون‌ها ممکن است هیجان‌زده شویم و بخواهیم نظر خود را بیان کنیم؛ اما باید هیجان را کنترل کرد. برای طرف مقابل نیز قابل قبول نیست که حرفش قطع شود. در آن لحظه نباید با خود بگوییم «اشکالی ندارد و صحبت را انجام دهیم.»

زمانی که بحث سیاسی مطرح می‌شود، ممکن است با وجود دوستی عمیق، با آگاهی از عقاید سیاسی یک‌دیگر، متوجه شویم که در دنیای متفاوتی زندگی می‌کنیم. در چنین شرایطی، دوستی ما دیگر مانند قبل برقرار نخواهد ماند. تصور نکنید که «یک بار صحبت کنم مگر چه می‌شود؟» گاهی یک بار صحبت کردن، همان آخرین بار است. استفاده از لباس و پوشش نامناسب نیز جزء حرمت‌هایی است که باید رعایت شود. راهنما باید بارها در لژیون این موضوع را گوشزد کند و پیشگیری نماید تا نیازی به تذکر از سوی مرزبان‌ها یا ایجنت نباشد. وقتی از راهنما تذکر می‌گیریم (که البته امیدوارم که از راهنمایم تذکر نگیرم) خودم پیشگیری کنم. اما روزی می‌رسد که مرزبان تذکر می‌دهد و باز هم حس و حال ما خراب می‌شود.

پس باید بسیار مراقب باشیم و با دقت گام برداریم. قسمت دوم دستور جلسه، به ممنوعیت برقراری ارتباط کاری، مالی و فامیلی بیرون از کنگره اشاره دارد. در سی دی «دشمن» آقای مهندس اشاره می‌کنند که با اعضای خانواده شراکت نکنید، زیرا اعضاء خانواده حرمت دارند. به واسطه شراکت مالی، وقتی پای پول به میان می‌آید، بسیاری از معادلات به هم می‌خورد و ممکن است احترامی که برای برادر یا پدر خود قائل هستیم را نداشته باشیم. در کنگره، ما فضایی امن پیدا کرده‌ایم و چیزهایی داریم که قبلاً نداشتیم؛ اما به خاطر روابط کاری، زمانی که دوست خوبمان آموزش می‌بیند و ما نیز آموزش دیده‌ایم، و همه چیز را می‌دانیم و حواسمان جمع است، اینجاست که شیطان به زیباترین شکل خود را نمایان می‌کند و یواش یواش ما را از مسیر منحرف می‌سازد.

اهداء لوح تقدیر به اعضاء لژیون سردار

مرزبانان کشیک: همسفر نگین و مسافر عباس
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
عکاس: همسفر شهزاد رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وحید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .