English Version
This Site Is Available In English

مصرف نیکوتین و اثرات مستقیم آن روی مغز

مصرف نیکوتین و اثرات مستقیم آن روی مغز

کوچک‌ترین جزء هر جسم سلول است و هر سلول مانند شهری است که هر کدام وظیفه‌ای را بر عهده دارند، هر کدام برای خود تشکیلات و برنامه ریزی‌های خاص دارند. سلول‌ها برای فعالیت‌های خود نیاز به انرژی دارند و این انرژی را خون به آن‌ها می‌رساند. خون هنگامی که از قلب پمپاژ می‌شود توسط دو شریان نیرومند و قوی به تمام سلول‌های بدن می‌رود. این شریان‌ها در ادامه انشعاب خود به رگ‌ها و مویرگ‌های کوچک‌تر و نازک‌تری تبدیل می‌گردند تا بهتر بتوانند خون را به همه سلول‌ها برسانند. این مجراها مانند نهرهای آب هستند که در این بین ممکن است فاضلاب‌ها و زباله‌هایی به این نهرها وارد شوند و آن‌ها را آلوده کنند. سدخونی‌مغز مهره‌داران که از ورود اغلب مواد شیمیایی به داخل جلوگیری می‌کند و اگر این عمل صورت نگیرد ما به مصرف هر چیز به آن اعتیاد پیدا می‌کنیم.

سلول‌های مغز به دو نوع تقسیم می‌شوند؛ 1- نورون‌ها: سلول‌هایی هستند که اطلاعات را دریافت می‌کنند و سپس آن‌ها را به بخش مورد نظر انتقال می‌دهند. 2- گالیا: حمایت کننده و پشتیبان هستند.

نورون‌ها سلول‌های بزرگی هستند و تعداد کمی دارند؛ اما گالیا سلول‌های کوچک‌تر با تعداد بیشتر است. اگر در سیستم مغز ما میکروب‌ها و ویروس‌ها وارد شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ دندان، گوش، چشم و سایر قسمت‌های بدن در این شرایط می‌توانند درد بگیرند و ما متوجه شویم؛ اما مغز چه واکنشی نشان می‌دهد؟ سیستم مغز به گونه‌ای است که نباید عوامل بیماری‌زا وارد آن شوند؛ مانند قلعه عقل. در سیستم مغز ما مویرگ‌ها سدی ایجاد می‌کنند به نام سدخونی که از ورود عوامل بیماری‌زا جلوگیری می‌کند. اگر خون بخواهد وارد سلول‌های مغز شود باید ابتدا از این سطح عبور کنند. اکثر داروها و مواد شیمیایی استفاده می‌شود به علت وجود همین سد نمی‌توانند وارد مغز شوند. در این شرایط مغز نمی‌تواند ویروس و سلول‌های آلوده را از بین ببرد، تنها کاری که می‌تواند انجام دهد این است که مرتب به آن حمله کند و اجازه تکثیر به آن ندهد؛ این ویروس تا پایان عمر در بدن فرد باقی می‌ماند. مثل ویروس تبخال، آبله مرغان این‌ها به صورت نهفته در نخاع هستند و در شرایطی خود را بروز می‌دهند.

وجود سدخونی‌مغزی به نحوه آرایش سلول‌های سازنده دیواره مویرگ‌ها بستگی دارد. اجزاء مویرگ‌های بدن ما با فاصله از یکدیگر قرار گرفته‌ است؛ اما در قسمت مغز به هم چسبیده است و بدون فاصله‌ است و هیچ مولکولی نمی‌تواند از آن عبور کند. تنها مولکول‌هایی که  می‌توانند از سدخونی مغز به صورت غیر فعال و بدون صرف انرژی عبور کنند دو نوع هستند.
1- مولکول‌های کوچک ناقطبی، مثل اکسیژن و دی اکسیدکربن.
2 - مولکول‌های قابل حل در چربی دیواره مویرگ‌ها. 

عمده داروهای روان‌گردان به دلیل قابلیت حل شدن در چربی می‌توانند وارد مغز شوند و سیستم شیمیایی مغز را از بین می‌برند و آن را تغییر می‌دهند. درست مانند اتفاقی که در مصرف مواد مخدر مثل هروئین، کانابینول ماده مؤثر در حشیش و نیکوتین رخ می‌دهد و وارد مغز می‌شوند. هروئین نسبت به سایر مواد قابلیت حل شدن بیشتری در چربی دارد و در سیستم مغز اثر بیشتری دارد.

تجربه من از لژیون ویلیام‌وایت و برگرفته ازسی‌دی سدخونی‌مغز، من اطلاعات پزشکی نداشتم؛ ولی از زمانی که وارد کنگره۶۰ شدم و این سی‌دی را نسبت بهش تحقیق کردم متوجه شدم که نیکوتین و مرفین جزء موادهایی هستند که مستقیم روی مغز تاثیر می‌گذارند. سیگار به خاطر اون قطران کم نئشگی آنی دارد و فرد مدام در حال مصرف نیکوتین است تا بتواند آن نیکوتین‌ را تامین کند. از آن‌جایی که در جامعه امروز سیگار را مثل مواد مخدر نمی‌بینند، بلکه یک وسیله تجمل‌گرایی دربین افراد شده است و درکی از تخریب آن ندارند، نمی‌دانند چه آسیبی به بدن می‌رساند؛ولی در کنگره‌۶۰ خیلی خوب در سی‌دی سدخونی‌مغز سیگار و جایگزینی راجع به آن صحبت شده است و نسبت به آسیب‌های آن به من همسفر که مصرف سیگار و قلیان داشتم اطلاعات داده است که چرا باید سیگار آن‌قدر تخریب روی بدن داشته باشد. اولین تخریب آن این است که فرد دائماً عصبی و خلق‌وخوی او آسیب می‌بیند. در ادامه مشکل گوارشی، ظاهری و تعادل را با خود دارد.

من به عنوان مسافر ویلیام‌وایت نمی‌دانستم تمام این تخریب‌ها به خاطر مصرف نیکوتین است. الان نزدیک به ۵ ماه در لژیون ویلیام‌وایت حضور دارم. تمام تخریب‌های خودم تک‌به‌تک متوجه شدم. تعادل نداشتن آن‌ها باعث شد که دوربین روی همه باشد و عیب را در دیگران می‌دیدم جزء خودم! از دید من همه مشکل داشتن جز خودم! همه این‌ها به خاطر مصرف نیکوتین بود. سیگار آن‌قدر در من تخریب ایجاد کرده بود که تمام حس‌های من را بسته بود. من ایمان به صحبت‌های آقای‌مهندس‌دژاکام دارم که می‌گوید«اگر من یک فرد هروئینی را ببینم در حال مصرف، آن قدر ناراحت نمی‌شوم که یک فرد مصرف کننده سیگاری را درحال سیگارکشیدن می‌بینم». سیگار درجامعه پذیرش آن بیشتر از تریاک، شیشه، هروئین و... است. سیگار دروازه اعتیاد است.

رابط خبری: راهنمای ویلیام‌وایت همسفرشهلا(نمایندگی اراک)
نویسنده:‌‌ مسافر نیکوتین همسفر مهدیه رهجوی راهنمای ویلیام‌وایت همسفر شهلا(نمایندگی اراک)
ویراستار و ارسال: مسافر نیکوتین فاطمه رهجوی راهنمای ویلیام‌وایت همسفر فریبا (نمایندگی سهروردی)
گروه همسفران ویلیام‌وایت کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .