بنام خالق مطلق
همانطور که میدانیم، انسان دارای صور پنهان بسیاری است. صفاتی نیک و بد که در مسیر زندگی میتوانند باعث پیشرفت و تسریع یا عقبگرد و سکون افراد شوند. شناخت، کنترل و حذف رذائل اخلاقی و در مقابل رشد و تقویت صفات پسندیده، باعث سربلندی در پیشگاه پروردگار و آرامش، شادی و موفقیت در زندگی میشود و مسیر پر پیچوخم زندگی را هموار میسازد. خداوند عادل و دانا، استعدادها و تواناییهایی را در ذات همه انسانها قرار داده که به صورت صور پنهان و بهطور گستردهای در وجود همه موجودات نهادینه شده است، استعدادهایی که میتوانند وسیلهای برای رشد در مسیر روشنایی و نور باشند؛ اما در صورت استفاده نادرست، انسان را در تاریکیهای جهل و ناکامی فرو ببرند.
«منیت» یکی از خطرناکترین رذائل اخلاقی است که تبعات بسیار سنگین را در مسیر زندگی انسان ایجاد میکند. منیت زائیده ذهن متوهم شخص ناآگاه است. وقتی استعداد و توانایی فرد در معرض مقایسه با دیگران قرار میگیرد، منیت متولد میشود. در این فرایند، به چشم آمدن، درخشیدن، تحسین، تأیید و تشویق شدن در امری، باعث خودشیفتگی و غرور شده و شخص به توهم بهتر بودن نسبت به دیگران دچار میشود. سطح توقع فرد بالا میرود و با انتظار احترام، تأیید، توجه و تحسین بیش از حد، جایگاه خود را در هستی گم میکند؛ چون پاسخی در حد انتظار دریافت نمیکند، دچار درد جدایی، طرد شدن، تنهایی و انزوا میشود و محصول این سرخوردگی، خشم، کینه، حسادت، نفرت و ... است.
شخص را درگیر یک جنگ تهاجمی و تدافعی سخت کرده و خود را در حصار و دژی محکم قرار داده است که هرگز نمیتواند، تعامل خوبی با دیگران داشته باشد و انرژی مورد نیاز برای رشد و تعالی روح را از طبیعت و جهان هستی دریافت کند. تمام وقت و انرژی فرد، صرف محکم کردن جایگاه خویش برای دیگران شده، خسته و سرخورده، درگیر خسارتهای جبرانناپذیری میشود که هیچ سعادتمندی و رضایتی را به دنبال نخواهد داشت.
اگر حقیقت امر را با چشم باز بنگریم، میبینیم که: اولاً، بیشتر استعدادها و تواناییها انتصابی بوده و از لطف و مرحمت خداوند است. جوهره اصلی همه موفقیتهایی که در انسان ظهور پیدا میکند از ذات الهی است و نباید دچار توهم قدرت و خودستایی شویم. همچنین؛ باید توجه داشت در هیچ توانمندی رسیدن به کمال ممکن نیست و کمال مطلق مخصوص خداست.
دوماً، تمام انسانها دارای وجوهی از استعدادها و صفات زیبایی هستند که در مقاطع دیگری از زندگی متبلور و متجلی میشوند؛ یعنی شاید فردی مقایسه گر از آن بی بهره باشد؛ پس به یاد داشته باشیم، داشتن استعداد و توانایی نباید باعث خودستایی، مقایسه، غرور و توقع بیجا از جهان هستی شود؛ زیرا نتیجه این امر، ناکامی و فرجامی تلخ را در پی خواهد داشت. به امید روزی که از تاریکیهای جهل بسوی روشناییها بشتابیم و مورد رضایت حضرت حق واقع شویم.
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون هفتم)
منبع: سیدی منیت
رابط خبری: همسفر کلثوم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون هفتم)
ویرایش: همسفر آیسودا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)
ثبت و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون هشتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی تخت جمشید شیراز
- تعداد بازدید از این مطلب :
26