در ابتدا آقای مهندس میفرمایند: این صحبتهایی که میکنند، برای عام است و برای یک مخاطب خاص نیست. کسی که دکتری دارد و کسی که تحصیلات ابتدایی دارد، باید همه استفاده کنند. در وهلهٔ اول برای کسانی که تازه وارد کنگره میشوند، کمی دشوار است؛ به همین دلیل اول باید چهل سیدی را بنویسند که مقدمهای است برای فراگیری مسائل دیگر؛ مثل وادیها و جهانبینی.
جهانبینی موضوعی هست که برای همه لازم است؛ یعنی جهان را از چه روزنهای نگاه کنیم. گاهی اوقات جهان را از سوراخ کلید نگاه میکنیم، گاهی دید کامل ۳۶۰ درجه داریم. جهانبینی؛ یعنی زندگی را از چه دریچهای نگاه میکنیم، مثبت یا منفی؟ خیلی کارها و مشکلات با دید مثبت درست میشوند.
در این سیدی، آقای مهندس در مورد خوبی و بدی، فضائل و رذائل انسان میفرمایند که همه چیز بر پایهٔ اضداد بنا شده است.
آقای مهندس میفرمایند: به دلیل مشکلاتی که در سال ۷۴ داشتند، حواسشان به سخنان استاد نبود و اینجا استاد میفرمایند که هر سؤالی داری بپرس و شاگرد در مورد این سخنان استاد که در آخر امر، امر اول اجرا میشود یا با تفکر ساختارها آغاز میشود، میگویند: این سخنان را گوش میکردم؛ ولی فقط مشکلات خودم را میدیدم و هیچ برداشتی از این سخنان نداشتم. خیلیها الان این مشکل را دارند؛ ولی وقتی وارد کنگره میشوند، یاد میگیرند که روی یک مشکل تمرکز کنند و در حل آن صبر کنند.
ما باید این مطلب را بپذیریم؛ وقتی به یک مشکلی بر میخوریم، به خود انسان برمیگردد. نود درصد مشکلات از جهل خودمان هست که دلیل آن، تصمیمات غلط، بررسینکردن و درست فکرنکردن است.
حال سؤال شاگرد از استاد: من هرچه بیشتر تلاش میکنم، کمتر مییابم و هرچه فکر میکنم، به نتیجه نمیرسم؛ چه باید بکنم؟
پاسخ استاد: آنچه باعث میشود که شما درست تفکر کنید، نیروی آگاه شماست و اگر توفیق در آن سو ندارید، علت آن، عدم توفیق در امورات جاریه هست. وقتی ما در امورات جاریه توفیق پیدا کنیم، روحیهٔ ما قوی میشود و اگر توفیق پیدا نکنیم، انرژی از ما گرفته میشود. امورات جاریه مانند: موقع خواب شب، صبح زود بیدارشدن و ازاینقبیل امورات که باید تفکر کنیم.
استاد در ادامه میفرمایند: با دوستان مروت، با دشمنان مدارا. گاهی اوقات ما مدارا میکنیم؛ ولی بعضی مواقع از مداراکردن ما، سوءاستفاده میشود. در این شرایط، ما باید با تلاش و کوشش حق خودمان را بگیریم.
استاد میفرمایند: شما در این خیال نباشید که بعضی از نیروها بیایند و به شما کمک بکنند. شما اگر با تلاش و کوشش موانع را بشکنید، خواهید دید که از آگاهی غیرممکنی برخوردار هستید و این موانع همیشه بر سر راه ما هستند.
بایستی به خداوند ایمان داشته باشیم. ایمان به خداوند، روان ما را قوی میکند و ایمان، خودش قوت قلب است. نیروهای الهی، صددرصد وجود دارند و این نیروهای الهی برای انسان یک پشتوانه است که با عزم و قدرت حرکت کنیم و تمام اطلاعات را به دست بیاوریم.
استاد میفرمایند: اگر در حل مشکل خود با یک مشکل دیگر برخورد کردید، آرام باشید و بااراده از درب دیگری وارد شوید. صبر و حوصله داشته باشید تا تماموکمال بر انجام آن عمل مسلط و واقف باشید.
شاگرد میپرسد: در عرفان گفته میشود، حدود سیصد نفر اؤلیای الهی هستند که این ارقام همیشه ثابت و همیشه زنده هستند. چنین چیزی هست یا خیر؟ آیا مربیان حق همیشه وجود دارند؟
استاد پاسخ میدهد: آری همه چیز در همه احوال وجود دارد؛ اما بنا بر وضع زمان، تغییر و تبدیل در هر جسم کروی شکل باید یک محور باشد. آن محور به حرکتهای دیگر، نیرو و فرمان میدهد و آن نیرویی است که با مسائل مختلف ویژهای، موافق یا مخالف به وجود میآورد و باعث استحکام میشود؛ ولی ممکن است در راه ما، مسائل غیر دید نمایان گردد. اینجا بیان میکند که اضداد باید باشد و زندگی بر پایهٔ اضداد بنا شده است و بهشت و جهنم وجود دارند. دوزخ یا جهنم، در رنج بودن انسان و بهشت، در آرامش بودن انسان است.
در سیستم الهی، حلقه مربیان حق هستند. چیزی که مهم است، این است که جهانهای دیگر وجود دارد و مرگ پایان زندگی نیست، این جهانها با هم در ارتباط هستند. اگر جهان زمین، فاقد القائات، الهامات و قوانین بود، انسان یکقدم نمیتوانست بردارد. تمام اینها از جای دیگر به انسان داده میشود. پس انسان زمانی میتواند پیشرفت کند که اطلاعات و آگاهی از مراتب بالاتر به انسان داده شود.
نگارش و تایپ: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون هفتم)
ویرایش: همسفر نعیمه رهجوی راهنما همسفر رویا (لژیون هشتم) دبیر اول سایت
تنظیم و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زنجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
40