English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی یعنی نگاه ما به زندگی

جهان‌بینی یعنی نگاه ما به زندگی

مبحث مربوط به "درب دیگر" مربوط به تاریخ ۷۴/۴/۱۶ است. جهان‌بینی یعنی شیوه دیدن جهان؛ اینکه ما جهان را چگونه می‌بینیم و از چه زاویه یا روزنه‌ای به آن نگاه می‌کنیم. گاهی جهان را از روزنه‌ای کوچک مانند سوراخ کلید می‌نگریم، گاهی با دیدی محدود و گاه با دیدی ۳۶۰ درجه. نوع دید ما یک طرف ماجراست و تفکر و اندیشه‌های ما طرف دیگر. زمانی که فردی با مشکلی روبه‌رو می‌شود، آن مشکل می‌تواند تمام نگرش او را تحت تأثیر قرار دهد، طوری‌که دیگر چیزی جز آن نمی‌بیند. وقتی شخصی وارد کنگره می‌شود و درگیر مشکلی است، اغلب فقط مشکل خود را می‌بیند و به صحبت‌های دیگران توجهی ندارد.

جهان‌بینی یعنی نگاه به زندگی؛ اینکه زندگی را از چه دریچه‌ای ببینیم: از دریچه‌ی ناامیدی و تاریکی یا از دریچه‌ی مثبت‌اندیشی و امید. همواره گفته‌ام که خوبی، خوب است و بدی، بد؛ اما موضوع عمیق‌تر از این حرف‌هاست، چراکه خوبی و بدی در کنار هم معنا دارند. فضایل و رذایل هم‌زمان در زندگی حضور دارند. اصولاً زندگی بر پایه تضادها بنا شده است و اگر بدی وجود نداشته باشد، درک خوبی ممکن نخواهد بود. در همین زمینه، گفت‌وگوهایی بین استاد و شاگرد مطرح می‌شود که حتی به مفاهیم گسترده‌ای مانند کهکشان‌ها و آسمان‌ها گسترش می‌یابد. حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «از من درباره راه‌های آسمان بپرسید.» این جمله نشان می‌دهد که برای پرسش مؤثر، باید بخشی از علم را داشته باشیم، چراکه «السؤال نصف العلم»؛ یعنی پرسش، نیمی از علم است.

شاگرد می‌گوید که برخی از این مفاهیم را به‌راحتی درک نمی‌کند و باید بارها درباره‌شان تفکر کند تا به معنای واقعی‌شان برسد. او متوجه شده که هرچه می‌شنود، در نهایت بازتابی از خود اوست. انسان باید بپذیرد که منشأ مشکلات درون خودش است و مسئولیت حل آن‌ها نیز بر عهده‌ی خودش خواهد بود. وقتی شاگرد می‌پرسد که با وجود تلاش بسیار به نتیجه‌ای نمی‌رسد، استاد پاسخ می‌دهد که آنچه موجب تفکر درست می‌شود، نیروی آگاهی است. از نظر او، توفیق در امور روزمره با عواملی مانند سحرخیزی، نظم و تمرکز ذهن ارتباط مستقیم دارد. کسانی که دیر از خواب بیدار می‌شوند، اغلب دچار مشکلات بیشتر می‌شوند. اما اگر انسان صبح زود برخیزد و شب ساعت یازده بخوابد، در مسیر آگاهی گام برمی‌دارد.

استاد همچنین تأکید می‌کند که: «با دوستان مروت، با دشمنان مدارا»، اما وقتی دشمن شمشیر می‌کشد و پرچم سبز را پاره می‌کند، باید با همان چوب پرچم با او جنگید و پرچم ارغوانی را برافراشت. گاهی مدارا از روی قدرت است و گاهی از روی ترس، اما مهم این است که در برابر نیروهای منفی، بدون آگاهی نمی‌توان ایستادگی کرد. برای مقابله با مشکلات، تنها دعا کافی نیست؛ باید تلاش و کوشش کرد تا آگاهی به‌دست آید. باید سدها را شکست، یعنی موانع را از سر راه برداشت، تا به پیش رفت و به آگاهی‌ای دست یافت که پیش‌تر تصورش نمی‌رفت. بهره‌بردن از زمان، مهم‌ترین وظیفه ماست. اگر به خداوند ایمان داشته باشیم، روان ما تقویت می‌شود و قوت قلب خواهیم یافت؛ همین موضوع، انسان را به ادامه‌ی زندگی امیدوار می‌سازد. در پایان، مهندس بیان می‌کند که به عقیده‌ی او، نیروی الهی وجود دارد و قوی‌ترین نیرویی است که بر تمام هستی حکومت می‌کند. در نگاه او، عبادت چیزی جز خدمت به خلق نیست.

خلاصه سی‌دی درب دیگر
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون تغذیه سالم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون تغذیه سالم)
ویراستاری و ارسال: همسفر اتوسا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابوریحان تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .