English Version
This Site Is Available In English

لژیون و همراهان مثل فانوس‌هایی هستند در تاریکی

لژیون و همراهان مثل فانوس‌هایی هستند در تاریکی

در گفتگویی صمیمانه همراه شدیم با صحبت‌های دلنشین راهنما همسفر ساحل که از رها یافتگان سیگار و راهنمای لژیون تازه تأسیس ویلیام وایت در نمایندگی شمس همسفران هستند و شنیدیم از شنیدنی‌های سفر درمان سیگار که امیدواریم، مورد توجه قرار گیرد. رها یافتگان سیگار به معنای افرادی است که از اعتیاد به نیکوتین در کنگره۶۰ رهایی یافته‌اند و به زندگی سالم‌تری روی آورده‌اند. 

همسفر ساحل و مسافرشان با آنتی‌ایکس مصرفی شیشه، گل و مشروبات الکلی وارد کنگره شدند. به مدت ۱۰ ماه و ۲۹ روز به روش DST با داروی اپیوم‌تینکچر به راهنمایی همسفر سپیده و مسافر محسن سفر کردند. در حال حاضر  ۲۱ ماه است که با دستان پر مهر مهندس دژاکام آزاد و رها هستند. ورزش مسافر در کنگره فوتبال و ورزش همسفر آمادگی جسمانی است. در ضمن ایشان با سال‌ها تخریب آنتی‌ایکس سیگار وارد لژیون ویلیام وایت شدند. به روش DST و آدامس نیکوتین خوراکی به مدت ۱۱ ماه و ۱۱ روز با راهنمایی همسفر ریحانه سفر کردند. الان هم به مدت ۱۸ ماه است که آزاد و رها هستند.

حضور در لژیون ویلیام وایت چگونه به شما کمک کرد؟

حضور در لژیون ویلیام وایت برای من نقطه عطف بزرگی در مسیر درمان و بازسازی شخصیت و زندگی‌ام بود. این لژیون به من کمک کرد تا شناخت درست از اعتیاد پیدا کنم، فهمیدم که اعتیاد فقط یک مشکل جسمی یا روانی نیست؛ بلکه یک بیماری پیچیده است که جسم، روان و جهان‌بینی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با روش درمان DST آشنا شدم، در این لژیون یاد گرفتم که درمان تدریجی و هدفمند نیکوتین با استفاده از آدامس نیکوتین خوراکی، چطور می‌تواند بدون خماری، استرس و بازگشت من را از وابستگی نجات دهد. نظم و برنامه‌ریزی در زندگی داشته باشم، شرکت منظم در جلسات، نوشتن سی‌دی‌ها و مشارکت در جلسات همه باعث شدند که مسئولیت‌پذیری و نظم را تمرین کنم. از تجربیات دیگران استفاده کردم. دیدن کسانی که این مسیر را با موفقیت طی کرده بودند، انگیزه بزرگی برایم بود، حس کردم تنها نیستم و امید در این مسیر واقعی است. با ترس‌هایم روبه‌رو شدم، دیگر از درمان سیگار نمی‌ترسیدم؛ چون می‌دانستم اینجا راه و همراهانی هستند و مهم‌تر از همه آموزش هست. در مجموع لژیون ویلیام وایت به من کمک کرد تا نه‌ فقط نیکوتین؛ بلکه بخش بزرگی از مشکلات فکری و رفتاریم را بشناسم و برای درمان‌شان اقدام کنم.

از عوارض مصرف دخانیات در زنان برایمان بفرمایید؟

مصرف دخانیات در زنان، چه به‌صورت سیگار، قلیان یا سایر محصولات نیکوتینی عوارض بسیار گسترده و نگران‌کننده‌ای دارد. این عوارض نه تنها سلامت جسمی را به خطر می‌اندازد؛ بلکه اثرات روانی، اجتماعی؛ حتی خانوادگی نیز دارد.

در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنم:
1. سرطان پستان، دهانه رحم و ریه؛ دود دخانیات حاوی مواد سرطان‌زاست که احتمال ابتلا به این نوع سرطان‌ها را در زنان بالا می‌برد.
2. ناباروری و اختلال در تخمک‌گذاری؛ مصرف نیکوتین تعادل هورمونی را به‌هم می‌زند و باروری زنان را کاهش می‌دهد.
3. یائسگی زودرس؛ زنانی که دخانیات مصرف می‌کنند به‌طور میانگین ۱ تا ۴ سال زودتر یائسه می‌شوند.
4. سقط جنین و زایمان زودرس؛ سیگار در دوران بارداری اکسیژن‌رسانی به جنین را مختل می‌کند و باعث سقط یا تولد زودرس می‌شود.
5. آسیب به جنین؛ نیکوتین از طریق جفت وارد بدن جنین می‌شود و رشد مغز و ریه او را مختل می‌کند.
6. پوکی استخوان؛ دخانیات جذب کلسیم را مختل می‌کند و در بلندمدت منجر به استخوان‌های ضعیف و شکننده می‌شود.
7. پیری زودرس و چین‌وچروک صورت‌؛ کاهش جریان خون به پوست باعث از بین رفتن شادابی و جوانی چهره می‌شود.
8. افسردگی و اضطراب؛ نیکوتین در ابتدا حالت آرام‌بخش دارد؛ اما در بلندمدت باعث افزایش نوسانات خلقی و افسردگی می‌شود.
9. کاهش میل جنسی‌؛ سیگار با کاهش جریان خون به اندام‌های جنسی باعث کاهش میل و رضایت جنسی می‌شود.
10. الگوی منفی برای فرزندان و مشکلات خانوادگی؛ کودکانی که مادر سیگاری دارند، بیشتر در معرض رفتارهای پرخطر قرار می‌گیرند و احتمال مصرف دخانیات در آن‌ها بالاتر است.

آیا مشکلات ناباروری در زنان می‌تواند از عوارض مصرف دخانیات باشد؟

بله، کاملاً درست است. مصرف دخانیات یکی از عوامل مهم ناباروری در زنان به شمار می‌آید. در واقع نیکوتین و سایر مواد سمی موجود در دود سیگار و قلیان می‌توانند به‌طور مستقیم عملکرد دستگاه تولیدمثل زن را مختل کنند. مصرف نیکوتین در بانوان باعث کاهش کیفیت و تعداد تخمک‌ها، اختلال در تخمک‌گذاری‌، آسیب به لوله‌های فالوپ، تغییر در ترشحات رحمی و لانه‌گزینی جنین، کاهش هورمون‌های زنانه (مثل استروژن) و همچنین باعث افزایش احتمال سقط جنین می‌شود.

همسفری که وارد لژیون می‌شود و مصرف‌کننده سیگار و قلیان است چه مدت بعد از ورود به کنگره می‌تواند وارد لژیون ویلیام وایت شود؟

پس از این‌که همسفر، لژیون خود را انتخاب کرد، بعد از گذشت ۳ ماه می‌تواند وارد لژیون ویلیام وایت شود و این زمان به دلیل این است که شخص با ساختار کنگره‌۶۰ آشنایی پیدا کند. تازه‌وارد باید اول با قوانین، نظم، حرمت‌ها، روش درمان و مهم‌ترین آن با مقوله جهان‌بینی آشنا شود.

استفاده از دخانیات خطر ابتلا به کدام سرطان‌ها را افزایش می‌دهد؟

سرطان ریه‌، سرطان دهان و گلو، سرطان مری، سرطان معده‌، سرطان پانکراس، سرطان مثانه‌، سرطان کلیه‌ و سرطان دهانه رحم (در زنان)

از دیدگاه کنگره چه زمانی و چه روشی لرای سفر نیکوتین و ترک سیگار و قلیان مناسب است؟

از دیدگاه کنگره‌۶۰ فرد پس از ۳ ماه حضور در کنگره می‌تواند سفر خود را به روش تدریجی یا DST (Dezhakam Step Time) با استفاده از آدامس نیکوتین به‌عنوان داروی جایگزین آغاز کند. دوز نیکوتین به‌تدریج و طبق برنامه راهنما کاهش می‌یابد. کل سفر معمولاً ۱۰ ماه تا یک سال طول می‌کشد. هدف این روش ترک بدون فشار و بدون علائم شدید محرومیت است تا جسم و روان به‌طور هم‌زمان بازسازی شوند.

چه پیشنهادی برای دوستانی که در ابتدای سفر نیکوتین هستند، دارید؟

به درمان باور داشته باشند و بدانند که افراد زیادی با همین روش به درمان رسیدند و موفق شدند. طبق برنامه و دوز راهنما پیش بروند و خودسر تغییر ندهند. مرتب در لژیون شرکت کنند، همین حضور باعث آرامش، انگیزه و آموزش می‌شود. در طول مسیر درمان صبور باشند، سفر نیکوتین یک مسیر تدریجی است و بدن و ذهن نیاز به زمان برای بازسازی دارند، مثل کاشتن یک بذر ابتدا باید خاک آماده شود بعد آب، نور و صبر و... . از تجربه رهاشدگان استفاده کنند؛ لژیون و همراهان مثل فانوس‌هایی هستند در تاریکی.

در پایان اگر نکته‌ای هست بفرمایید؟

در پایان از خداوند بزرگ برای آقای مهندس دژاکام و خانواده ارجمندشان سلامتی و طول عمر آرزو می‌کنم و به نوبه خود، از ایشان، خانواده محترمشان و همه عزیزانی که در کنگره ۶۰ خدمت می‌کنند، صمیمانه سپاسگزارم.

بسیار سپاسگزارم که وقت ارزشمند خودتان را در اختیار ما قرار دادید.

تهیه گزارش: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر بهناز (لژیون دوازدهم)
عکس: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون اول)
ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شمس 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .